Stories

Terug naar het overzicht
Updates

De Nationals: who’s still in and who’s out?

De nationale kampioenschappen voor het Field Hockey zijn inmiddels voorbij en dat heeft een kampioenschap opgeleverd voor het team van Karlijn Goes (UNC), een hele knappe prestatie. Bij het mannen- en vrouwenvoetbal zijn de Nationals momenteel in volle gang. Op de verschillende niveaus zijn een aantal talenten van ons helaas al gesneuveld, maar er zijn genoeg talenten die kans maken op het ultieme doel: het nationale kampioenschap! Een overzicht van wie er nog in de race is en voor wie na afgelopen weekend het seizoen erop zit.

Twan Nieboer

Twan Nieboer plaatste zich met zijn team Palm Beach voor de volgende ronde van de Nationals door met 2-1 te winnen van Francis Marion. Na eerder de finale van het Conference Tournament na penalty’s verloren te hebben, zat het nu wel een keer mee voor Twan en zijn team. Palm Beach neemt het in de volgende ronde op tegen Wingate. Deze wedstrijd wordt gespeeld op 6 december. De winnaar plaatst zich voor de laatste acht van de Nationals, zet hem op Twan!

Sara Vijfhuizen

Sara Vijfhuizen beleeft een fantastisch seizoen met USAO, want 20 van de 21 wedstrijden werden in winst omgezet en daar kwam een nieuwe overwinning bij tegen Oklahoma Wesleyan University. De 3-2 overwinning betekende ook de 11e overwinning op rij voor de ‘Drovers’. Op 3 december neemt Sara het op tegen Westmont College, dit team staat hoger geranked dan USAO, dus het belooft een mooie wedstrijd te worden. Veel succes Sara!

Lucas Jacobs

Baker University heeft zich ook geplaatst voor de volgende ronde van de Nationals. Afgelopen weekend werden er twee rondes afgewerkt door de ‘Wildcats’ en beide wedstrijden werden in winst omgezet. Eastern Oregon University en Tennessee Wesleyan werden allebei overtuigd aan de kant gezet. Het werd 2-0 en 4-0 en Lucas scoorde eenmaal in de 4-0 overwinning. In de volgende ronde neemt Lucas het op tegen het hoger gerankte Columbia. Succes Lucas!

Mathijs Swaneveld

Virginia Tech hebben zich ook overtuigend geplaatst voor de volgende ronde van de Nationals door met 4-1 te winnen van New Hampshire. Mede door een uitstekend keepende Mathijs Swaneveld won Virginia Tech relatief eenvoudig. Mathijs noteerde 7 saves en was dus belangrijk voor z’n team. In de volgende ronde neemt Virginia Tech het op tegen Stanford op 1 december. Wij zijn erg benieuwd hoe ver Mathijs gaat komen!

Quinten Helmer

Quinten heeft zich met Indiana overtuigend geplaatst voor de laatste zestien van de Nationals. Kentucky werd met 3-0 op zij geschoven. Indiana won eerder al het Big Ten Tournament en als ze op deze voet doorgaan zijn ze zeker een kanshebber voor het nationale kampioenschap! In de volgende ronde is UC Santa Barbara de tegenstander. Quinten, succes alvast volgende week!

Steyn van Ark

Steyn van Ark is doorgedrongen tot laatste 16 van de Nationals! Mercy College werd zeer overtuigend met 5-0 op zij geschoven. Charleston is zeker een kanshebber voor het winnen van het nationale kampioenschap, want eerder werd het Conference Tournament gewonnen en werden de afgelopen acht wedstrijden stuk voor stuk gewonnen. Een team om in de gaten te houden dus. 5 december is Gannon de tegenstander voor een plekje in de achtste finale. Succes!

Connor van Loveren

Connor van Loveren heeft misschien wel de knapste prestatie geleverd van alle talenten die nog in de race zijn voor het nationaal kampioenschap. Connor speelt voor Colorado School of Mines en hij overleefde de eerste twee rondes van de Nationals, maar met name de overwinning op Azusa Pacific zal enorm lekker hebben gevoeld, want Azusa Pacific staat namelijk gerankt op nummer 1 van het land. Colorado School of Mines staat zelf als nummer 14 gerankt wat de prestatie heel knap maakt! De volgende opponent van Connor en zijn team is Cal State San Bernardino. Good luck Connor!

Jay Wacanno

Als laatste speler die nog over is gebleven in de Nationals is Jay Wacanno, speler van University of Northwestern Ohio (UNOH). Twee wedstrijden speelde de ‘Racers’ dit weekend en twee keer werd er met 1-0 gewonnen. Roosevelt University en Bethel University moesten beiden het onderspit delven tegen UNOH. Op 2 december staat de volgende ronde op het programma voor Jay en zijn team. University of Rio Grande is dan de tegenstander. Jay, zet hem op!

Helaas zijn er dit weekend ook een heel aantal talenten gesneuveld tijdens de Nationals. Voor hen zit het seizoen erop, maar als je doorgedrongen bent tot de Nationals, mag je toch terugkijken op een geslaagd seizoen!

Ben je benieuwd wie er zich afgelopen weekend tot National Champion kroonden? Bekijk dan eens ons nieuwsoverzicht, hier vind je terug wie afgelopen weekend flink feest mochten vieren.