Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Updates

The diary of – Sara Vijfhuizen (Providence)

The diary of – Sara Vijfhuizen (Providence)

Voetbalster Sara Vijfhuizen vertrok in 2019 naar University of Science and Arts in Oklahoma, waarna ze in de zomer van 2020 een transfer maakte naar Providence College in Rhode Island. Na een bomvolle prijzenkast is de verdedigster onlangs begonnen aan haar derde jaar bij de Providence Friars. Deze week neemt de voetbalster ons mee in een week uit haar American Dream.

Saturday 01/10

Vandaag is de eerste dag van de week waarin ik jullie meeneem in mijn dagelijks leven hier in Providence, Rhode Island! Er staat een belangrijke week voor de boeg met de uitwedstrijd tegen Creighton en de daaropvolgende thuiswedstrijd tegen DePaul. Vanochtend stonden we al om 6:00 op om van 7:30-9:00 te trainen. Op dagen dat we met het vliegtuig reizen, proberen onze coaches ‘s ochtends te trainen, zodat we niet nog hoeven te trainen na een lange reis. Soms betekent dat dus helaas vroeg opstaan. De trainingen voor wedstrijddagen zijn altijd kort en intens. Om ons optimaal voor te bereiden, hebben we daarna altijd een meeting, waarin we de tactieken en spelers van de tegenstander analyseren. Dit helpt ons om een zo accuraat mogelijk idee te krijgen van wat we kunnen verwachten van de wedstrijd. Na de ochtendtraining hadden we een klein uur om te douchen, ontbijten, spullen te pakken en bij de bus te verschijnen. Ons vliegveld is gelukkig lekker dichtbij, dus de busrit naar het vliegveld is maar 10 minuten. Uitwedstrijden met het team zijn altijd heel gezellig en ik geniet altijd erg van de sfeer. Onze eerste vlucht was om 12:00 ‘s middags en na een drie uur lange overstap en twee vluchten later, kwamen we pas om 20:00 ‘s avonds aan in Omaha. Ik was nog nooit in Omaha geweest, dus het was zeker leuk om weer een nieuwe stad te ontdekken. Bij aankomst in het hotel hadden we meteen team dinner georganiseerd door het hotel. De dag voor de wedstrijd eten we eigenlijk altijd pasta, daarover heb ik niets te klagen. Omdat het een lange reisdag was, was iedereen erg moe, dus de meeste teamgenoten gingen naar hun eigen kamer om nog wat huiswerk te doen en te gaan slapen. Op naar een belangrijke dag.

Sunday 02/10

Game day! Om 12:00 ‘s middags spelen wij vandaag tegen Creighton. Ik stond om 8:30 op om vervolgens om 9:00 bij het team ontbijt te verschijnen. Het hotel waarin we verbleven verzorgde opnieuw onze maaltijd. Het is altijd een vrij typisch Amerikaans ontbijt: bacon, eieren, aardappelen, French toast en bagels. Na het ontbijt hebben we altijd een team walk door de buurt rondom het hotel. Tijdens deze wandeling maken we onze benen los en praten we over de wedstrijd. Op dagen waar we ‘s middags spelen, proberen we vaak twee maaltijden te hebben voor de wedstrijd. Meestal zorgt een van de ouders voor acai bowls, een groot favoriet van ons team! Nadat we vorig jaar ooit een keer onze beste wedstrijd speelden toen we ‘s ochtends acai bowls hadden, zorgen we er sindsdien voor dat die er altijd zijn, haha! En het is natuurlijk altijd belangrijk om goed te eten zodat je op volledige sterkte bent tijdens de wedstrijd. Zeker op zondagen voelt mijn lichaam soms vermoeid, omdat je donderdagavond nog een wedstrijd hebt gespeeld en vervolgens meer dan 9 uur lang hebt gereisd. Eten en goed slapen is dus cruciaal. De bus vertrok een uur na het ontbijt vanaf het hotel naar het stadion en de spanning liep op. In de bus naar de wedstrijd luistert iedereen altijd naar zijn eigen muziek en er wordt niet meer gepraat. Iedereen focust zich op de wedstrijd op zijn eigen manier. We speelden een erg goede eerste helft, maar verloren de wedstrijd uiteindelijk teleurstellend met 2-0. Het was een belangrijke wedstrijd voor ons, dus de teleurstelling was groot. In de bus en het vliegtuig terug was het dan ook stil. De coach benadrukt altijd dat het belangrijk is dat we elkaar de ruimte geven om op onze eigen manier met het verlies om te gaan. We kwamen na de lange reis pas om 1:00 ‘s nachts weer aan op de campus. Snel mijn bed in dus en zolang mogelijk uitrusten voor een nieuwe week!

Monday 03/10

Na onze late thuiskomst van gisteren was er helaas geen ruimte om uit te slapen. Het is soms best zwaar om het hele weekend weg te zijn, laat thuis te komen, en de volgende ochtend weer meteen met alles te moeten beginnen. Maar we hadden allemaal een positieve mindset en waren gemotiveerd om een beter resultaat neer te zetten donderdag. Op maandagen heb ik les van 9:30-13:30 met vervolgens direct daarna training. De dag na de wedstrijd zijn er altijd twee verschillende trainingsgroepen; de groep die meer dan 45 minuten heeft gespeeld en de groep die minder heeft gespeeld. De ene groep heeft een hersteltraining met lage intensiteit en de andere groep heeft een volledige trainingssessie. Het doel is om iedereen op dezelfde conditie te houden en de spelers die gespeeld hebben zo snel mogelijk te laten herstellen. Maandagen zijn altijd extra druk omdat we zowel lift, training als team meeting achter elkaar hebben. De totale sessie duurt van 14:45 tot en met 18:30. We liften tijdens ons seizoen maar een keer per week, omdat de focus ligt op de prestaties op het veld. Rondom het seizoen liften we rond de 3 a 4 keer per week. Nadat we klaar waren met alle trainingen ging ik gezellig eten met vrienden in de dining hall. Aan het einde van de dag chillen we vaak met elkaar in onze kamer, kijken we een film of maken we huiswerk en gaan we daarna slapen.

Tuesday 04/10

Dinsdag is altijd onze enige off-day in de week. Deze dag gebruik ik dan ook meestal om alles op een rij te zetten en te plannen voor de week. Elke dag is zo druk en hectisch dat het soms lastig is om het overzicht te houden. Ondanks dat ik nog vier uur les heb op dinsdag geeft het zeker meer ruimte in je dag, omdat we geen training te hebben. Ik ging na mijn lessen toch nog het veld op om met 2 andere teamgenoten te trainen. Vaak gaan we dan een uurtje werken aan specifieke dingen waarin we beter willen worden. Vanwege het tijdsverschil zijn alle Champions League wedstrijden om 15:00 ’s middags hier. Ik probeer dus altijd mijn dag zo te plannen dat ik kan kijken, zeker als Ajax of Barcelona speelt. Ik moet zoveel wedstrijden missen door mijn trainingen en wedstrijden, dus dan ben ik extra blij als het op een dag zoals vandaag wel lukt. Na de wedstrijd gekeken te hebben, ging ik douchen, eten met vrienden en naar de bibliotheek om huiswerk te doen. Ik probeer op dinsdag zoveel mogelijk huiswerk te doen, omdat ik dan de meeste tijd heb. Vanaf woensdag worden de dagen weer erg druk! We gingen ’s avonds nog een ijsje halen om de hoek van de campus en maakten een wandeling met de hond van een vriend van ons.

Wednesday 05/10

Vandaag had ik pas vanaf ’s middags les, dus ik kon eindelijk een beetje uitslapen. Ik stond om 9:00 op, maakte mijn ontbijt, en deed wat huiswerk in de woonkamer. Ik woon samen met 2 andere meiden uit mijn team en 3 meiden uit het softbal team. Er zijn dus altijd wel mensen in de woonkamer aan het eten, tv aan het kijken, of huiswerk aan het doen. Als ik echt hard moet leren voor een test kan ik eigenlijk niet in de woonkamer blijven, omdat het dan te gezellig is. Ik ging na mijn lunch naar mijn enige les van de dag en moest daarna weer meteen door naar training. Het weer in oktober is ontzettend wisselvallig in Providence. De ene dag is het 25 graden en schijnt de zon, en de volgende dag is het 10 graden en waait en regent het ontzettend hard. Vandaag was helaas het laatste het geval! Ik vind in tegenstelling tot mijn team trainen in de regen eigenlijk het allerlekkerst. Ik ben natuurlijk wel wat gewend in Nederland en vind het dus helemaal niet erg als het regent tijdens trainingen. We hadden zoals gewoonlijk een vrij korte, intense sessie en gingen daarna allemaal het ijsbad in. Iedereen is verplicht om na iedere training of wedstrijd 10 minuten in het ijsbad te zitten. Ik vind het ondanks de kou altijd erg gezellig om nog even met het team na te praten. Een van mijn beste vriendinnen komt uit Canada en haar ouders waren deze week op bezoek. Ze hadden ons ’s avonds uitgenodigd voor avondeten. Rond 17.00 gingen wij met z’n zessen naar haar ouders. Het idee was om een soort Canadian Thanksgiving te vieren met elkaar. Ze maakten ons wijs dat er allerlei tradities waren en ik had natuurlijk geen idee en geloofde het. We hebben ontzettend gelachen. Het is heel leuk om af en toe even weg te zijn van de campus en met vrienden in een huiselijke omgeving te kunnen zijn. Dat mis ik altijd wel het meeste als ik hier ben. We gingen niet te laat naar huis, omdat we morgen natuurlijk een hele belangrijke wedstrijd hadden. Toen we terugkwamen ging ik dus ook meteen tandenpoetsen en naar bed.

Thursday 06/10

Game day! Om 18:00 vanavond staat de belangrijke thuiswedstrijd tegen DePaul op het programma. Na het verlies van zondag was het extra belangrijk voor ons om de 3 punten te pakken. Ik had mijn wekker ’s ochtends om 8:00 gezet, omdat ik van 9:00-10:00 een video op moest nemen met het mediateam. De NCAA doet een Social Media Campaign rondom het thema ‘’exploring our identities’’, dus als international werd ik gevraagd om mee te doen. Erg leuk natuurlijk! Donderdag is mijn drukste dag wat betreft lessen in de week. Ik had drie verschillende English classes vanaf 9:30 en eindigde mijn laatste les om 14:30. Om 15:00 hebben we dan altijd tactical meeting en vanaf dan kan ik mij volledig focussen op de wedstrijd. Na onze meeting hebben we team lunch en eten we onze pre-game meal. Dit is altijd pasta gebracht door een Italiaans restaurant uit de buurt. Daarna hebben we ongeveer anderhalf uur om ons klaar te maken voor de wedstrijd. Het grootste deel van het team gaat altijd naar de ijsbaden en hottubs om onze benen lichter te laten voelen. Ik ga meestal ook niet meer terug naar mijn kamer. Ik vind het fijner om ruim van tevoren met het team in de kleedkamer te zijn. Op donderdagvonden hebben we altijd een stuk meer fans dan op zondag, omdat in het weekend veel mensen naar huis zijn. Niets is mooier dan ’s avonds thuis spelen voor je eigen fans! We wonnen de wedstrijd met 2-1. We speelden een erg goede wedstrijd. Iedereen was ontzettend blij met de winst die we hard nodig hadden. Na de wedstrijd organiseren de ouders altijd een ‘’tailgate’’. Dit betekent dat alle ouders eten en drinken meenemen voor de spelers dat we met elkaar opeten in een ruimte naast het veld. Ik vind het altijd super leuk om ouders te ontmoeten en leren kennen. Ik realiseer me dan altijd wel dat mijn ouders er dan niet zijn, maar meestal bellen of sturen we spraakberichten na de wedstrijd. Kunnen we toch de wedstrijden bespreken. Het is vaak al 22:00 voordat we weer terug in onze kamer zijn. Meestal kijken we de wedstrijd direct in zijn geheel terug, zodat we de volgende dag ideeën hebben in onze meeting over wat beter kan en moet. Eerst snel slapen nu en morgen weer een nieuwe dag!

Friday 07/10

Vandaag was het de laatste schooldag van de week en een recovery day. Op vrijdag heb ik maar één les, waardoor ik veel tijd heb om te herstellen van de wedstrijd van de dag ervoor. De les begon pas om 13:30 dus voor die tijd ging ik naar het ‘’innovation lab’’ om gebruik te maken van de verschillende recovery methodes die onze school aanbiedt. Ik ga meestal eerst een halfuur in de massage stoel en daarna gebruik ik de ‘’recovery pants’’. Het is de bedoeling dat we meestal 1 a 2 verschillende recovery methodes gebruiken om te herstellen van een lange week. Toen mijn les klaar was ging ik direct door naar de training, omdat van ons verwacht wordt ruim driekwartier van tevoren in de kleedkamer te zijn. Zelf vind ik het sowieso altijd fijn om vroeg te zijn, zodat ik de tijd heb om om te kleden en gezellig met het team te praten. Op dagen na wedstrijden doen we altijd eerst video-analyse. We kijken delen van onze wedstrijden terug en praten over wat er misging en wat er goed ging. Als team overleggen we wat de belangrijkste verbeterpunten zijn en hier werken we dan meteen aan als we weer het veld op gaan. Net zoals op maandagen zijn er twee trainingsgroepen en verschilt het dus hoe zwaar jouw training is. Ik vind het altijd erg leuk in ons team hoe supportive iedereen is naar elkaar en iedereen gunt elkaar het beste. Op vrijdagavonden doe ik als enige avond ik de week geen huiswerk, omdat ik een beetje een weekend gevoel wil hebben! Ik ging uit eten met wat vriendinnen en ’s avonds gingen we een serie kijken. Ook op vrijdagvond gingen we weer op tijd naar bed, omdat we ’s ochtends weer om 7:00 training hadden. Op naar een nieuw belangrijk weekend.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen hoe mijn dagelijks leven eruitziet hier. Voor sommigen misschien herkenbaar, voor anderen misschien een stimulans om ook het Amerikaanse avontuur aan te gaan!

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.