Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Volleyballen op Amerikaanse grond met.. Heidi Homburg!

Volleyballen op Amerikaanse grond met.. Heidi Homburg!

Heidi Homburg koos er afgelopen zomer voor om Nederland achter zich te laten en te kiezen voor een Amerikaans avontuur! Heidi vertrok afgelopen zomer naar Florida om daar volleybal en studie gaan combineren op Daytona State College! Voor haar vertrek had Heidi er enorm veel zin in.. nu ze daar zit heeft ze dan ook geen moment spijt gehad van haar keuze om te verkassen naar de VS. Volleybal is een grote sport in de VS en dus kent Heidi zware trainingen en veel wedstrijden.. hoe een week er uit ziet bij Daytona State College? Lees het hieronder..!

 

 

 

Monday 10/01
Al mijn lessen beginnen om 9.30 maar ik ben op school 9.00 omdat ik daar ontbijt. Ik heb les tot 12.20 en daarna ga ik weer naar de kantine. Hier eet ik met alle meiden van mijn team. Om 1.30 heb ik trainen tot 4.00. De training zijn zwaar, dus na een training halen we altijd ijs zodat onze spieren helemaal worden afgekoeld. Van 4.00 tot 5.00 hebben we yoga. Ik mag nu ook elke maandag nieuwe apparatuur uittesten. Dat helpt bij het herstellen van mijn spieren. Ik wordt dan ook gemasseerd dus daar ben ik echt heel blij mee! Als ik klaar ben is het 8.00 en ga ik douchen, koken en daarna nog wat huiswerk of ik ga meteen naar bed.

 

 

 

Tuesday 10/02
Op dinsdag heb ik les tot 11.00. Vaak haal ik mijn lunch op en ga dan naar huis. Mijn huis is 10 minuten van de school af en ik leef er met 3 andere volleybalsters. Ik deel mijn kamer met een van hun. Deze dinsdag heb ik een thuiswedstrijd tegen Polk State College, maar die is pas om 19.00 uur, dus ik ga daarvoor waarschijnlijk naar het strand of naar het zwembad. Om 17.00 uur moeten we in de gym aanwezig zijn om op te warmen. Na de wedstrijd ga ik naar huis

Wednesday 10/03
Op woensdag heb ik school en trainen. Soms doen we na de training nog gewichtheffen maar meestal ben ik na 4.00 uur klaar.

 

 

 

Thursday 10/04
Donderdag ziet er eigenlijk precies hetzelfde uit als dinsdag alleen spelen we nu tegen Central Florida College. Deze week zijn mijn wedstrijden thuis, maar dat is niet altijd het geval. Als we een uitwedstrijd hebben gaan we er met de bus heen. Meestal is het 3 uur rijden naar een locatie en onderweg maken we nog een stop om eten te halen. We gaan altijd heel vroeg, dus vaak ben je de hele dag onderweg.

Friday 10/05
Op vrijdag heb ik geen school, alleen training om 1.30 tot 4.00 en daarna nog een uurtje gewicht heffen. Vrijdag is dus een lekker rustig dagje.

 

 

Saturday 10/06
Zaterdag ben ik vrij, maar ik heb wel vaak toernooien gehad op vrijdag en zaterdag. Dan rijden we naar de locatie, spelen we 1 tot 2 wedstrijden en dan overnachten we in een hotel. De dag erna spelen we 2 wedstrijden en dan gaan we weer naar huis.

Sunday 10/07
Zondag is echt een rustdag, tenzij je graag extra wil trainen. Je kan op zondagen wat individuen training doen, bijvoorbeeld je aanval of je serves trainen. Over het algemeen doen we dit niet vaak, want we kunnen de rust dag goed gebruiken. Voor mij is zondag de dag dat ik het huis schoonmaak en daarna lekker naar het strand ga.

Interessant om eens te weten te komen hoe het schema van een volleybalster er een beetje uitziet!  We blijven je prestaties op de voet volgen Heidi! Ben je benieuwd naar meer dagelijkse verhalen of avonturen van onze talenten? Volg ons dan nu op Instagram!

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.