Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Heidi Homburg gaat voor het allerhoogste!

Heidi Homburg gaat voor het allerhoogste!

Heidi Homburg verruilt Compaen Dames 1 voor Daytona State College. Een school die speelt om het landskampioenschap in Amerika, gevestigd in het zonnige Florida! Niet verkeerd dus. Nog enkele dagen voordat Heidi op het vliegtuig stapt naar haar nieuwe thuis. We kijken met haar vooruit op haar avontuur… Just a few days left in the Netherlands!

 

 

 

Stel je even voor! Wie ben je, waar kom je vandaan?
Hallo, ik ben Heidi Homburg en ik ben 17 jaar. Ik kom uit Oostzaan en mijn hobby is volleybal.

 

 

Waar speel je op dit moment? En waar heb je in het verleden gespeeld?
Ik speel al mijn hele leven bij de volleybalclub Compean. Op dit moment speel ik in het Dames 1.

 

 

Wat studeer je op dit moment?
Ik ben net geslaagd voor mijn havo diploma. Na de zomer ga ik studeren aan Daytona State College

 

 

 

Hoe ben je erbij gekomen om in Amerika te gaan sporten?
Ik kreeg een berichtje van KingsTalent of ik geïnteresseerd was in sporten en studeren in Amerika. Toevallig was ik daar zelf al voor aan het kijken, maar ik was nog niet iets tegen gekomen dat mij echt aansprak. Toen ik het berichtje van KingsTalent las wist ik dat ik er voor moest gaan. Vervolgens is het snel gegaan. Eerst op gesprek in Gemert en daarna al vrij snel in contact met diverse scholen. Uiteindelijk heb ik voor Daytona State gekozen in Florida.

 

 

Hoe reageerde je omgeving toen duidelijk werd dat je volgend jaar in Amerika woont?
Ze waren allemaal heel blij voor mij, maar gaven ook aan dat ze mij wel gaan missen.

 

 

 

Wat is er de afgelopen maanden allemaal in gang gezet met betrekking tot je overgang?
Eerst moest ik onder de ogen van de coaches komen. Dat deed ik door video’s te maken en mijn behaalde prestaties met volleybal te vertellen. Toen ik eenmaal bij Daytona State College uitkwam was de coach enorm enthousiast. Toen is het snel gegaan. Na het ondertekenen van de beurs was het wel heel veel formuleren invullen! Om een visum te krijgen moet je heel veel dingen regelen met verzekeringen, de bank en natuurlijk school.

 

 

Jij gaat natuurlijk op een bijzondere locatie studeren en volleyballen. Wat kun je vertellen over de locatie waar je terecht gaat komen?
Ik had stiekem vanaf het begin al gehoopt dat ik in een warme staat zou komen en dat is gelukt! Het is er het hele jaar warm en mijn school ligt ook nog eens dicht bij Daytona Beach.

 

 

 

Waarom heb je gekozen voor Daytona State College?
Bij Daytona State College had ik gelijk een goed gevoel. Niet alleen omdat het een prachtige school en locatie is, maar ook omdat mijn coach, Laura Stegall, heel enthousiast was. Toen ik met haar belde wist ik eigenlijk meteen dat ik naar deze school wilde. Ze vertelde precies de dingen waar ik naar op zoek was.

 

 

Wat is je doel in Amerika?
Mijn doel is om zo hoog mogelijk te volleyballen. Ik wil echt alles uit mezelf halen om zo goed mogelijk te presteren.
Zijn er al voorbereidingen die je hebt getroffen?
Ja, ik heb een trainingsschema ontvangen. Ik doe maandag tot en met vrijdag kracht training en op zaterdag ga ik hardlopen. Ook heeft mijn coach mij boeken aangeraden over teamgenoten en die ben ik aan het lezen.

Heb je er zin in?
Ik kan niet wachten tot ik op het vliegtuig mag stappen. Nog maar een paar dagen voor het zover is. Super spannend!
Het wordt een drukke periode met in het eerste seizoen een hele boel wedstrijden spelen en veel trainen.

Wij wensen Heidi enorm veel plezier en succes met al haar dromen! Natuurlijk blijven we Heidi volgen in de VS. Wil jij ook volleyballen en studeren in Amerika? Neem dan contact met ons op!

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.