Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Voetballer Koen Schimmel maakt de overstap naar Amerika!

Voetballer Koen Schimmel maakt de overstap naar Amerika!

Vanaf de zomer van 2022 zal het men’s soccer team van Central Methodist University versterking krijgen van Koen Schimmel. De aanvaller gaat sport en studie combineren in Amerika.

Op 4-jarige leeftijd is Koen begonnen met voetbal bij zijn lokale club VV Hees. Naast voetbal deed hij nog verschillende andere sporten, zoals jiu-jitsu, judo en turnen. Al op 15-jarige leeftijd maakte Koen zijn debuut bij het eerste elftal van VV Hees. Twee weken later werd hij meteen basisspeler. Twee jaar later maakte Koen de overstap naar IJsselmeervogels, waar hij nu al 4 seizoenen speelt. Nu speelt hij in het U21 team. Daarnaast heeft hij in Julie 2021 zijn officiële debuut gemaakt in het eerste elftal van IJsselmeervogels. Komende zomer laat hij zijn teamgenoten achter en wordt hij een Central Methodist Eagle.

Familie en vrienden beschrijven Koen als een spontane jongen. Op het eerste gezicht lijkt hij misschien erg rustig, maar wanneer hij mensen leert kennen, kan hij het tegenovergestelde en heel extravert zijn. zijn aanwezigheid is serieus en veeleisend op het veld. Hij neemt de leiding bij het motiveren van zijn teamgenoten om voor de overwinning te gaan. Naast het voetbalveld is Koen vaak te vinden in de sportschool, hij neemt zijn sport en conditie zeer serieus.

Het voetbalprogramma van de Central Methodist University staat bekend als een programma van top niveau. De CMU Eagles komen uit in de Heart of Amerika Conference van de NAIA. Onder leiding van Alex Nichols heeft het men’s soccer team van de CMU Eagles een mooie toevoeging te pakken. De laatste 23 wedstrijden heeft het team 22 keer gewonnen en maar 1 keer verloren.

We wensen Koen heel veel succes en vooral plezier in Amerika!

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.