Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Awards

Kingstalent-atleten domineren Conference! 3/8

Verschillende talenten komen in groten getale voor bij de Conference teams. Ben jij benieuwd naar de prestaties van deze talenten? Lees dan vooral verder!

Er zijn tientallen talenten die een onderscheiding hebben ontvangen, waar wij enorm trots op zijn. Om het overzichtelijk te houden en iedereen de aandacht te geven die ze verdiend hebben, worden de prestaties van deze groep talenten belicht in meerdere artikelen. In dit artikel komen negen talenten aan bod.

We trappen af met Koen Schimmel die de sterren van de hemel wist te spelen voor Central Methodist. De enige voetballer van dit artikel was met zeven doelpunten en vijf assists niet te missen in de voorhoede van zijn ploeg. Met vier overwinningen uit de laatste zes wedstrijden wist de ploeg van Schimmel een sterke eindreeks neer te zetten, waar maar liefst 22 (!) doelpunten werden gemaakt door de ploeg uit Missouri.

Vervolgens gaan we over naar de hockeysters, waar we beginnen met Frederique Zandbergen. De middenveldster uit Tilburg wist maar liefst 17 (!) keer aangeefster te zijn, waarmee ze zeer indrukwekkende cijfers kan overleggen. Met ook nog eens drie doelpunten wist ze bij 20 doelpunten betrokken te zijn, waardoor ze een plek in het Conference Team heeft verdiend.

Met onder anderen Iris Bekker en Maybritt Duwel heeft Kent State University twee speelsters die in de prijzen wisten te vallen. Bekker was een ware steunpilaar in de defensie van de ploeg uit Ohio, die gemiddeld slechts 1.263 doelpunten tegen wist te krijgen. Bekker startte elke wedstrijd in de basis, waarnaast ze ook nog betrokken was bij vier doelpunten. Duwel wist een linie verder de show te stelen, waarbij ze wordt omschreven als een ware ‘key-player’. In de Conference- opener tegen Central Michigan wist ze meteen indruk te maken door betrokken te zijn bij drie doelpunten in een 8-0 overwinning.

Sabine de Ruijter had met negen doelpunten en vijf assists een behoorlijk aandeel in de successen van Villanova. In een seizoen met twee gezichten wist De Ruijter zich toch van haar beste kant te laten zien, wat niet onopgemerkt is gebleven. De back uit Huizen weet al voor een langere periode indruk te maken waarbij ze in alle 67 wedstrijden voor Villanova wist te starten. De Ruijter mag dan ook voor het vierde jaar op rij (!) deze onderscheiding op haar naam schrijven.

Ook Bente Moormann is onmisbaar gebleken voor de ‘Knights’. Ze wist in elke wedstrijd te starten en speelde slechts één keer minder dan zestig minuten. Hierdoor heeft ze het hoogst aantal speelminuten op haar naam staan van alle veldspeelsters bij Bellarmine University. De middenveldster wist vijftien keer een schot op doel te krijgen, waarmee ze dit aantal verdriedubbeld heeft ten opzichte van vorig jaar.

Charlotte Bosma kende een uitstekend jaar, waar ze met zeven doelpunten en vijf assists een vaste kracht was in de voorhoede van Applachian. Met een record van 6-1 in de Conference kroonde de ‘Mountaineers’ zich ondanks het verlies tegen Miami tot de kampioenen! Bosma speelde haar beste wedstrijd in de seizoensopener tegen Bellarmine, waar ze goed was voor twee doelpunten en één assist. De speelster uit Wassenaar ziet hiermee haar derde jaar bij Applachian State beloond worden met een mooie onderscheiding.

Ook Alissia de Vries is in het Conference Team belandt, alleen worden haar prestaties niet belicht in dit artikel. De Vries won namelijk de ‘Defensive Player of the Year’ award, wat op wordt ingezoomd in het artikel ;Unieke onderscheidingen voor maar liefst zes talenten!’.

Het talent waarmee we dit artikel afsluiten is Julia Rienks. De volleybalster kwam tot een beangstigend aantal van 243 kills waarmee ze de echte aanvalsleidster was van de Falcons. Rienks wist niet alleen aanvallend belangrijk te zijn, want met 61 blocks en 59 digs was ze verdedigend ook van grote waarde. Met deze indrukwekkende cijfers wordt ze als cruciale speelster gezien in het succes van Falcon Volleybal, waardoor de ‘sophomore’ uit Friesland tevreden terug kan kijken naar haar prestaties.

Stuk voor stuk klasse prestaties waar jullie zelf voor hebben gezorgd. Gefeliciteerd allemaal en succes in de komende wedstrijden!

 

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.