Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Van Tilburg tekent bij Lander University

Van Tilburg tekent bij Lander University

Leira van Tilburg gaat voor een nieuwe uitdaging aan de andere kant van de oceaan en gaat spelen voor Lander University

Op jonge leeftijd begint van Tilburg met hockeyen bij MHC De Kikkers in Nieuw-Vennep. Dat van Tilburg talent heeft, viel al snel op waardoor zij vanaf jonge leeftijd werd geselecteerd voor selectieteams van MHC De Kikkers. Van Tilburg werd zelfs vervroegd doorgeschoven naar de U16 en U18 selectie en mocht op vijftien jarige leeftijd al regelmatig meetrainen met Dames 1. Met haar vele goals wist van Tilburg haar team tot het ongeslagen kampioenschap te helpen waarna zij een transfer naar AMHC Rood-Wit maakte om in de Landelijke competitie uit te komen.

Van Tilburg is een uitstekende spits met een neusje voor de goal. Zelfs in de Landelijke U18 competitie wist zij in tien wedstrijden tot tien doelpunten te komen, een indrukwekkend aantal. Van Tilburg heeft naast haar kwaliteiten als spits, ook een belangrijke rol als eerste uitloper bij een verdedigende corner. Daarnaast beschikt ze over de juiste techniek die nodig is voor het aangeven van de aanvallende strafcorner.

Van Tilburg gaat na de zomer studeren in hockeyen aan Lander University. Afgelopen seizoen wist Lander het te schoppen tot de halve finale van het Conference Championship waar zij strandde tegen de uiteindelijke kampioen. Van Tilburg zal bij Lander niet het enige KingsTalent talent zijn, ook Puck Boschma speelt voor Lander University. Ook staat er een Nederlandse Head Coach aan het roer bij het Field Hockey team. Nadat de KingsTalent sportconsultants aanwezig waren bij de Field Hockey Convention in Florida in januari, waar zij de Lander University field hockey head coach spraken, en deze coach Leira in december op de Field Hockey Showcase heeft zien spelen, was het Done Deal!

Wij wensen Leira heel veel plezier en succes bij Lander University!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.