Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Awards

Kingstalent-atleten domineren Conference! 1/8

Verschillende talenten komen in groten getale voor bij de Conference teams. Ben jij benieuwd naar de prestaties van deze talenten? Lees dan vooral verder!

Er zijn tientallen talenten die een onderscheiding hebben ontvangen, waar wij enorm trots op zijn. Om het overzichtelijk te houden en iedereen de aandacht te geven die ze verdiend hebben, worden de prestaties van deze groep talenten belicht in meerdere artikelen. In dit artikel komen er zeven talenten aan bod.

We starten met Pieke van de Pas, die net als teamgenoot Van den Nieuwenhof een plek heeft verdiend in het All-ACC Team. De middenveldster uit Weert was met tien doelpunten en acht assists in haar eerste seizoen voor Syracuse onmisbaar in de successen. Ondanks een seizoen met verschillende gezichten, wisten onze dames toch op de voorgrond te acteren door een aantal indrukwekkende prestaties. Van den Nieuwenhof’s prestaties worden hier niet belicht, omdat dit al is behandeld in het artikel ‘Unieke onderscheidingen voor maar liefst zes talenten!’.

Leira van Tilburg was de stille kracht op het middenveld van Lander, in hoeverre je het nog stil kan noemen wanneer je meermaals uitblinkt. Dit is niet alleen door ons opgemerkt want Van Tilburg heeft een plek in het All-SAC Team. Met twee doelpunten wist ze impact te hebben op het aanvalsspel, maar Van Tilburg werd ook zeker geroemd om haar sterke spel in verdedigend opzicht.

Anouk Knuvers vormde als verdedigend ingestelde speelster echt het anker van het team. De speelster uit ‘s-Hertogenbosch wist buiten haar verdedigende taken ook nog assists te leveren tegen Indiana en Delaware. Nadat ze nog geen maand geleden werd verkozen tot ‘Defensive Player of the Week’, is ze nu dus beloond met een plek in het All-BIG Team.

De ‘Raiders’ beleefd een droomseizoen waarin Plinke Hillen een onmisbare bouwsteen was. De defensief ingestelde speelster startte in alle zeventien wedstrijden, waarin ze medeverantwoordelijk was voor vijf ‘shutouts’. Hillen was een van de belangrijke schakels van de ploeg uit Pennsylvania, die een indrukwekkend record behaalde van 8-1 in de competitie. Slechts één keer ging de ploeg onderuit, waarna ze zich indrukwekkend revancheerde met een 3-0 en daaropvolgend een 10-1 overwinning.

Floor de Ruiter was de ware spil op het middenveld van UAlbany. Waar ze uitblonk met tal van onderscheppingen, was ze in het vervolg hiervan ook belangrijk met het behouden van balbezit. De Ruiter wist in elke wedstrijd te starten, waar ze verdeeld over het hele seizoen betrokken was bij negen doelpunten. De ploeg uit Washington kende een uitstekende vorm, waar ze acht van de negen wedstrijden in de competitie wisten te winnen. Hierdoor heeft De Ruiter dik verdiend een plek opgeëist in het All-Conference Team. Daarnaast is het niet de eerste keer dat ze een plek in het All-Conference Team heeft bemachtigd.

Jady van Gils heeft de ‘Player of the Year’ award gewonnen, waarmee ze ook in het All-PSAC Team is beland. Haar prestaties worden hier niet specifiek uitgelicht omdat dit net als bij Van den Nieuwenhof al in een eerder benoemd artikel wordt gedaan.

Ben jij benieuwd naar de andere All-Conference geselecteerden? Check dan snel het andere artikel!

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.