Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Awards Updates

Nieuwe rits aan trotse kampioenen!

In opvolging van het eerder gepubliceerde artikel, worden er vandaag een aantal nieuwe kampioenen onder de loep genomen! Ben jij benieuwd wie nog meer de trofee in ontvangst mocht nemen? Lees dan vooral verder.

We trappen het artikel af met Nicole Panis. Wanneer je een trouwe lezer bent zal deze naam niet nieuw zijn, aangezien de doelvrouw uit Opmeer al meerdere awards heeft gewonnen. Als kers op de taart werd ze afgelopen week ook nog eens benoemd tot ‘Goalkeeper of the Year’. Panis werd ongeslagen kampioen, waar ze acht keer met winst van het veld liep en slechts één keer de punten moest delen met Texas A&M. De oud-Ajacied kreeg slechts zes doelpunten tegen in tien conference-wedstrijden, waarmee ze een excellent jaar beleefde! Met Tobias Pullen komen we aan bij de tweede keeper van dit artikel. De doelman met rugnummer 37 mocht de trofee omhoog houden, waar Brevard College zich trotste kampioen mag noemen.

Vervolgens maken we de switch naar het hockeyveld, waar meerdere dames zich tot kampioen wisten te kronen! Merel Hanssen wist dit seizoen in elke wedstrijd te starten voor de ploeg uit California, die door middel van een ijzersterke eindreeks de trofee in ontvangst mochten nemen. Hanssen wist met twee doelpunten en twee assists een groot aandeel te hebben in de successen in de conference-wedstrijden. De middenveldster van University of California kan hierdoor trots terugkijken op een geweldig seizoen met zowel goede prestaties van haar zelf als van de ploeg.

Bij de kampioenen van Lander kunnen we inzoomen op maar liefst vijf speelsters! Victoria Hulst, Charlotte van Galen Last, Leira van Tilburg, Hanne Inia én Gwen Vendrig waren onderdeel van de ploeg die kampioen wist te worden. Hulst weet in haar eerste twee seizoenen voor Lander in elke wedstrijd vanaf de start te verschijnen. Dit seizoen kende ze weliswaar een nog sterke seizoen, waar ze met zes doelpunten en drie assists direct betrokken was bij negen doelpunten in negentien wedstrijden. De verdedigster uit Maarssen vormt vaak een sterk duo met Charlotte van Galen Last. Ook zij wist namelijk in elke wedstrijd te starten en indruk te maken met haar defensieve krachten. Van Galen Last was dit seizoen direct betrokken bij zes doelpunten, waar beide verdedigsters dus ook aanvallen hun steentje wisten bij te dragen. Van Tilburg was niet te missen in de voorhoede van Lander, waar ze verantwoordelijk was voor vier doelpunten dit seizoen. Van Tilburg is al meerdere keren in de picture gekomen, waar ze het gehele seizoen constant wist te presteren. Met Inia komen we aan bij de volgende kampioen. Helaas zijn de optredens van de middenveldster uit Amsterdam beperkt gebleven, waar ze kampt met een zware blessure. We wensen je nog veel sterkte in je herstel toe Hanne, come back stronger! Last but not least, is Vendrig de vijfde speelster van Lander waar we in dit artikel op inzoomen. Vendrig was een vaste waarde op het middenveld van Lander University, waar ze vaak betrokken was in zowel het offensieve als defensieve spel. Vendrig wist met een doelpunt tegen Coker de wedstrijd in het slop te gooien, waarmee een belangrijke zege werd behaald. Deze vijf dames hebben op hun eigen manier allemaal invloed gehad in het succes van de ‘Bearcats’.

Ook bij Lynchburg University zijn er meerdere talenten die succes beleefden. Zo kenden Meike Ottjes, Nina Hartman, Anna Dorrestijn, Renee van Thiel én Marlou Wendriks een geweldig seizoen door het kampioenschap binnen te halen. Met een ongekend record van 9-0 konden de dames niet beter presteren, waar Van Thiel vanaf het middenveld een belangrijke schakel was.  Met drie doelpunten en twee assists wist de speelster uit Den Bosch een belangrijk aandeel te hebben in het aanvalsspel van de ploeg uit Virginia. In het tweede jaar van Ottjes, wist de middenveldster aanvallend een stuk meer betrokken te zijn dan in haar eerste jaar. Met maar liefst achttien schoten zorgde ze voor veel gevaar en wist ze regelmatig belangrijk te zijn in gigantische uitslagen. Wie hier zeker over mee kan praten is Wendriks. Misschien al een bekende naam voor u, aangezien ze al vele malen een plekje in het ‘Kingstalent Team of the Week’ wist te bemachtigen. Met, schrik niet, achttien doelpunten en negen assists kan Wendriks de spil van het elftal genoemd worden. Ze was bij meer doelpunten betrokken dan wedstrijden die ze speelde, wat al genoeg zegt over haar indrukwekkende prestaties gedurende het seizoen. Na vorig jaar al uitstekende cijfers behaald te hebben, doet de hockeyster uit Utrecht er dit seizoen nog een schepje bovenop. Vervolgens komen we aan bij de aanvalster uit Driehuis, die in haar eerste jaar bij Lynchburg direct de lat hoog legt. Dorrestijn wist met vijf doelpunten contributies haar aandeel te hebben in het succes van de kampioen. Ten slotte was ook Hartman onderdeel van de kampioensploeg, die net als Dorrestijn onderdeel was van de voorhoede van Lynchburg.

Vervolgens komen we aan bij Charlotte Bosma, die een vaste waarde was voor de ploeg uit North Carolina. Applachian State kende ene uitstekend seizoen waarbij ze zes van de zeven conference-wedstrijden wisten te winnen. Bosma wist de absolute hoofdrol naar zich toe te trekken door met twee doelpunten en een assist de meest waardevolle speelster te zijn in de eerste wedstrijd van de conference. Applachian State startte hierdoor uitstekend met een 4-2 winst, wat uiteindelijk het startschot bleek van het behaalde kampioenschap.

Ook de dames van East Stroudsburg University kende een fenomenaal seizoen. Jady van Gils, Jet Vermeulen, Jolien Zoetman én Minke Klijn zijn allen onderdeel van de kampioenenploeg uit Pennsylvania. Klijn was geen vaste basiskracht maar wist des te knapper toch direct betrokken te zijn bij zeven doelpunten over het gehele seizoen. Zoetman kwam in de wedstrijden tegen Adelphi, Bentley en Roberts Wesleyan in actie en wist hierin een doelpuntje mee te pikken. Er werden tegen deze drie ploegen een doelsaldo van maar liefst +23 (!) behaald wat een gigantische dominantie uitstraalde naar de concurrerende ploegen. Van Gils wist elke wedstrijd vanaf de start te verschijnen en was in negentien wedstrijd bij veertien doelpunten direct betrokken! Hiermee was de middenveldster uit Amersfoort een ware steunpilaar. Doelvrouw Vermeulen wist in vier wedstrijden slechts twee doelpunten tegen te krijgen, waarbij ze tweemaal de nul wist te houden. In deze vier wedstrijden wisten de ‘Warriors’ wederom een indrukwekkend doelsaldo te behalen, in dit geval +29.

Sanci Molkenboer en Frederique van Zandbergen wisten zich te kronen tot kampioenen met Old Dominion University. Molkenboer kan met negen doelpunten en twee assists uitstekende cijfers overleggen. Molkenboer trok vooral de hoofdrol naar zich toe in de 6-5 overwinning op Villanova, waarin de aanvalster uit Hillegom tweemaal wist te scoren. Zandbergen was niet te missen in de opzet van het veldspel, waar ze met zeventien assists in negentien wedstrijden geweldige cijfers kan overleggen. Daarnaast wist ze middenveldster ook nog drie doelpunten te maken. In de wedstrijd tegen QUI wist ze in de spotlights te belanden na vier assists te hebben gegeven in een 8-0 overwinning.

Vervolgens komen we aan bij de laatste kampioene van dit artikel. Lieke Lieverse kwam in de conference twaalf keer in actie, waar ze nauwelijks als verliezer van het veld stapte. De combinatie van moeilijk te verslaan zijn en regelmatig zeer overtuigend te winnen, leidde tot het kampioenschap voor Lieverse. De dames uit Kansas wisten met een sterke reeks het seizoen te eindigen, waardoor ze wellicht in een goede vorm door kunnen stoten!

Gefeliciteerd dames en heer! Geniet van deze unieke prestaties en nog veel succes allemaal!

 

 

 

 

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.