Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Van de Cumberlands naar Grace College met Helena Vieira Rijo

Van de Cumberlands naar Grace College met Helena Vieira Rijo

Helena Vieira Rijo vertrok vorig jaar naar Amerika om haar droom te verwezenlijken. Ze kwam uit in het team van de Cumberland Patriots waar ook Nicole Panis en Marvin van der Made te vinden zijn. Inmiddels zijn we een jaar verder en heeft Helena besloten om de Patriots in te ruilen voor het Grace College in Winona Lake in de staat Indiana. Helena vertelt ons in een interview waarom ze voor deze top NAIA school heeft gekozen en wat haar verwachtingen zijn bij deze school met mooie faciliteiten.

Prachtige foto van haar ‘oude school’, the University of Cumberland

Wat was voor jou de belangrijkste reden om voor Grace College te kiezen? Koos je op basis van andere aspecten dan dat je deed toen je voor de University of the Cumberlands koos?
Ik koos voor Grace vooral door de zo genoemde “pilars” die de Coach erg belangrijk vind, één daarvan is “adventure”. De coach vindt het erg belangrijk dat er ook een avontuur aspect is in je college leven. Dus we gaan een keer per jaar op reis, afgelopen jaar waren ze naar Costa Rica geweest. Dit jaar is het plan om naar California te gaan. Maar ook tijdens het seizoen als ze reizen voor een wedstrijd gaan ze ook een beetje de locatie verkennen. Dat is echt geweldig, want bij Cumberlands gingen we alleen naar de andere universiteit en zagen we alleen de snelweg. Grace is wel weer een kleinere school zoals Cumberlands maar het zit in een iets bewoond gebied met een stad iets minder dan een uur rijden, in plaats van bijna anderhalf uur.

Wat was je eerste indruk van de coaches, de school, de faciliteiten, etc.?
Mijn eerste indruk van de hoofdcoach was erg goed. De eerste keer dat ik een FaceTime gesprek met hem had hebben we wel twee uur gepraat. Erg positieve coach, ik verheug me er erg op om erachter te komen hoe hij een training geeft. De school heeft vrij moderne gebouwen, het ziet er allemaal erg mooi uit. Ook de faciliteiten zijn erg top! Mooi grasveld hebben ze, met eigen kleedkamer!! Die miste ik wel bij Cumberlands.

De prachtige campus van het Grace College in een notendop

Wat zijn je verwachtingen van aankomend jaar?
Ik verwacht wel dat het pittig gaat worden, maar ik heb wel weer zin om hard te werken en heb zeker zin in een uitdaging. Ik verwacht zeker veel gezelligheid. Wat ik tot nu toe van het team heb gezien, en de gesprekken op zoom, is het een hecht team die erg gezellig is en veel lol heeft.

Heb je al kennis gemaakt met je teamgenoten? Wat is je eerste indruk van hen? Hoe werd je ontvangen?
Ja, ik heb al twee zoom gesprekken gehad met het hele team en de andere nieuwkomers. Ze lijken me erg leuk en wat de coach ook zegt allemaal een beetje gek, op de juiste manier. In zo’n zoom gesprek met meer dan 30 mensen is het natuurlijk een beetje raar de eerste keer. Je kan niet echt met iedereen praten. Maar toen ik voor het eerst in de groepsapp werd gezet stuurde sommige een persoonlijk bericht om zich even voor te stellen en mij te welkomen. Dus dat vond ik wel heel aardig.

Waar kijk je het meest naar uit?
Om weer te voetballen!! Lekker 11 tegen 11 wedstrijdjes, in de pre-season. En om allemaal nieuwe plekken te ontdekken.

In actie bij de Cumberland Patriots

Tot slot: Wat zou je mee willen geven aan alle jongens en meiden die deze zomer in het vliegtuig stappen naar Amerika? Tips/ tricks?
Bereid je voor goed op de pre-season weken. Dat kan best zwaar worden. Zorg ervoor dat je echt fit binnen komt. Dat wordt er ook van je verwacht. Probeer zoveel mogelijk te ondernemen, want jij zelf kan het beste je college experience het toppunt van je leven maken. En je weet niet hoe snel een jaar voorbijgaat, laat staan 4 jaar.

Bedankt voor dit interview Helena en we wensen je natuurlijk alle succes bij het Grace College! We hopen veel van je te mogen horen 🙂 Wil jij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van onze talenten in Amerika? Volg ons dan op onze socials @kingstalentnl

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.