Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Awards

Nederlands succes: ESU field hockey en Grace College women’s soccer zijn National Champions!

Het field hockey team van East Stroudsburg University en het women’s soccer team van Grace college hebben dit jaar beide de Nationals gewonnen! Het was een erg spannend weekend voor beide teams, maar ze wisten het hoofd koel te houden en er met de titel vandoor te gaan!

Afgelopen zaterdag namen de field hockeydames van East Stroudsburg University het op tegen het ijzersterke field hockeyteam van Shippensburg, wat dit seizoen 16 van de 20 wedstrijden wist te winnen. De Warriors hadden het dan ook niet makkelijk met hun tegenstander. Het was een zenuwslopende wedstrijd die pas in de slotfase van de wedstrijd werd beslist. Met nog 36 seconden te spelen scoorde Nicole Krozser, op aangeven van Dutchie Jady van Gils, het winnende doelpunt waarmee ze de titel verzekerde voor ESU! Zo werd het Nederlandse kwartet Jady van Gils, Chiara Soeters, Carmen van Kuringe & Julia Meijs National Champions!

De Nederlandse hockeysters sloten het seizoen af door hun laatste zeven wedstrijden te winnen en het schoolrecord voor het aantal overwinningen in één seizoen te verbreken! Met 20 overwinningen uit 22 wedstrijden is het kampioenschap voor de dames dan ook niet geheel onverdiend!

Ook het women’s soccer team van Helena Vieira Rijo, Grace College, hebben afgelopen zaterdag gestreden voor de titel. De Lady Lancers namen het op tegen het women’s soccer team van Oakland City en lieten in deze wedstrijd zien, waarom zij back-to-back National Champions moesten worden. Het was een erg spectaculaire wedstrijd waar de Lady Lancers aanvallend erg sterk waren. Dit is ook terug te zien in de statistieken van de wedstrijd, waar het women’s soccer team van Grace College goed waren voor 20 totaal schoten, waarvan 14 op doel. Zo waren de dames van Oakland minder succesvol in het creëren van kansen, zij wisten maar 9 schoten te lossen, waarvan 2 op doel.  Aan de hand van deze statistieken kon er maar één team nationaal kampioen zijn. Met een overtuigende 6-0 overwinning weet het women’s soccer team van Grace College voor de tweede keer op rij de Nationals te winnen!

De Lady Lancers hebben een erg goed seizoen achter de rug. De voetbaldames wisten 18 van de 25 wedstrijden te winnen! Een erg goede prestatie voor Helena Vieira Rijo en haar team!

Van harte gefeliciteerd beide teams! Het is meer dan verdiend!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.