Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Updates

Tristan en Wessel head to head in de States

Tristan en Wessel head to head in de States

Nog nooit speelden de twee vrienden, Tristan Dieles en Wessel Albers, tegen elkaar. Nu is het eindelijk zover. 6.000 km van huis wel te verstaan. Vandaag staat Tristan met Culver Stockton tegen het William Woods van Wessel Albers. 

Date – 24th of August
Location – Missouri

Wij kijken met de mannen vooruit op deze speciale wedstrijd!

Het is ondertussen een maand na het vertrek uit Nederland. Ben je al helemaal gesettled?
Tristan – Ja, het is veel makkelijker gegaan dan op voorhand gedacht. Iedereen op campus is erg toegankelijk om mee te praten en het is daarom makkelijk om te settlen, je voelt je als snel thuis en deel van de gemeenschap.

Wessel – Ik werd opgehaald op het vliegveld van St. Louis door een teamgenoot die daar in de buurt woont.
De volgende dag ’s ochtends naar campus gegaan wat op ongeveer anderhalf uur van St. Louis ligt. Aangezien ik alleen mijn ruimbagage en handbagage bij me had was ik snel klaar. Gelukkig is er net buiten campus een walmart dus veel dingen heb ik hier gehaald. Mijn kamergenoot kwam pas later dus de eerste twee weken hier had ik de kamer voor mezelf. De 15deis mijn kamergenoot ook aangekomen waarna we de kamer nog een beetje hebben veranderd.

Hoe bevalt het om te leven in Amerika?
Tristan – Het bevalt me erg goed, sommige dingen zijn wel even wennen maar dat gaat allemaal vrij gemakkelijk. Zo kijk ik steeds minder op van de hoeveelheid fast food restaurants hier. Verder is alles hier heel goed en professioneel geregeld.

Wessel – Prima, de eerste paar dagen was het vooral wennen aan het constant engels praten en de hitte maar dat went eigenlijk wel redelijk snel. Gelukkig zitten er nog twee andere Nederlanders in het team daarnaast is mijn buurman ook een Nederlander dus we kunnen altijd nederlands tegen elkaar praten als we Engels zat zijn. School begint vandaag (20 augustus) dus ik weet nog niet hoe het studenten leven hier is.

Wat is er de afgelopen weken allemaal op je afgekomen? Is preseason werkelijk zo zwaar als iedereen vooraf verteld?
Tristan – Ik kwam al heel fit naar Amerika (mede dankzij het trainen met Wessel) dus ik had niet zo veel moeite met het fysieke werk, ook op technisch vlak kan ik prima mee en zo heb ik een voorlopig plekje in het eerste team veroverd. Ik ben daarom heel blij dat ik zo fit en scherp naar Amerika kwam want het spelen van wedstrijden voor het publiek hier is één van de beste dingen van de ervaring tot nu toe.

Wessel –Het is vooral wennen dat je op jezelf woont. Alle kleine dingen die je thuis voor lief neemt moet je ineens zelf voor zorgen en dat soms best wel lastig als 2x per dag twee en half uur traint. Daarnaast vond ik de eerste week van pre-season heel zwaar omdat ik van 2/3 keer trainen per week naar 2 keer per dag gaat terwijl je ook moet wennen aan de warmte en luchtvochtigheid. Gelukkig hebben we goede voorzieningen om de trainingen voor te bereiden en te herstellen na de training.

 

 

 

Hoe is de sfeer in het team?
Tristan – De sfeer in het team is geweldig en dat maakt het tien keer zo makkelijk om m’n plaats hier te vinden. Iedereen staat voor elkaar klaar zowel op als naast het veld en dat is dan ook een van onze sterkste punten

Wessel –De eerste week was het vooral aan elkaar wennen aangezien we 16 nieuwkomers hebben en 11 returners, maar na de nodige aantal fifa toernooien groeien we steeds meer naar elkaar toe. Daarnaast zitten een grote groep zit een groot aantal jongens in een studentenvereniging, waar ik ook in ga.

 

Op 24 augustus spelen jullie tegen elkaar.Hoe is het om aan de andere kant van de wereld tegen een van je beste vrienden te voetballen?
Tristan – Ik vind het grappig dat we nooit tegen elkaar hebben gespeeld in Nederland terwijl we 20 minuten van elkaar woonden en dan sta je in één van de grootste landen ter wereld tegen over elkaar. En het is extra toevallig want als Wessel mij nooit op Kingstalent had gewezen, was ik nooit geweest waar ik nu was.

Wessel – Vanaf het moment dat we wisten dat we tegen elkaar gaan spelen begon het trash talken al tegen elkaar. Natuurlijk is bijzonder dat ik tegen een vriend van thuis speel terwijl ik 6000 km van huis ben, maar op het veld is het gewoon een tegenstander.

Wat verwacht je van de wedstrijd?
Tristan – Spannende wedstrijd vol strijdlust, ik denk dat beide teams gebrand zijn om de beker te veroveren. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat wij de beker hier kunnen houden.

Wessel – Het zal een zware wedstrijd worden. Volgens mij is er een best grote kans dat het gaat regenen en blijft het redelijk warm.

Wessel, jij als aanvaller / Tristan, jij als verdediger gaat Wessel zeer waarschijnlijk veelvuldig tegenkomen in het veld. Jullie weten natuurlijk al de sterke en zwakke punten van elkaar.
Wat zijn Wessel’s sterke en zwakke punten?
Tristan – Wessel’s sterke punten zijn zijn rust aan de bal, snelheid en zijn goede trap. Zijn mindere punten zijn zijn gebrek aan felheid en dat hij misschien fysiek afgetroefd kan worden. Ik heb dit natuurlijk al uitgebreid met onze rechtsback besproken.

Wat zijn Tristan’s sterke en zwakke punten?
Wessel – Tristan’s sterke punten zijn duelkracht en zijn tackles. Wat beter is zijn opbouw onder druk.

Wie gaat er winnen?
Tristan – Zoals ik al aangaf, blijft de beker hier. 2-1 overwinning, ik scoor tweemaal.

Wessel – Heel simpel, ik; William Woods University Owls.

 

KingsTalent wenst zowel Tristan als Wessel heel veel plezier met dit onderlinge duel. May the best win! Wij zijn neutrale supporters:)

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.