Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

The wall – Joost Mangert

The wall – Joost Mangert

Hij verliet de jeugdopleiding van Excelsior Rotterdam voor een Amerikaans avontuur bij Simon Fraser University: Joost Mangert! Het Amerikaanse avontuur werd een succesvol avontuur.. de centrum verdediger is niet meer weg te denken uit de verdediging van Simon Fraser. Mangert miste geen enkele minuut tot dusver en pakte 14 overwinningen op rij waarin er maar slechts 4 (!) tegengoals werden geïncasseerd.. er werden 10 clean sheets behaald, klasse! Deze winstreeks kon maar met één enkel ding beloond worden.. inderdaad: het kampioenschap! Mangert blikt terug op zijn afgelopen weekend en seizoen..

 

 

 

Joost! Je bent kampioen geworden met Simon Fraser University.. Fantastisch! Hoe heb je het afgelopen weekend beleefd?
Jaa dat klopt, erg lekker gevoel om het kampioenschap al na 8 wedstrijden binnen te hebben. We wisten voor de wedstrijd dat de kans erin zat om kampioen te worden als de nummer 2 punten zou laten liggen.. en dat dede ze! Het kampioenschap zat er wel al aan te komen, het was slechts een kwestie van tijd voordat we het zouden behalen. Dus we waren blij, maar niet uitzinnig, want dit is pas de eerste kleine stap naar ons hoofddoel om ‘de Nationals’ te winnen.

Je hebt een geweldig seizoen gedraaid tot dusver! Beschrijf je seizoen is in vogelvlucht!
Eerst hebben we 4 wedstrijden gespeeld in California. Deze 4 wedstrijden waren een goeie graadmeter voor wat ons te wachten staat tijdens de Nationals, want 2 van de 4 teams waren toentertijd, of zijn nu, gerankt in de top 20 teams van het land. Deze wedstrijden wonnen we alle 4. Daarna hebben we nog een trip gemaakt met 2 non-conference wedstrijden, ook deze 2 wonnen we. En daarna 8 zeges op rij in de competitie, dus op de vraag of we lekker gaan? We gaan fantastisch!

 

 

 

Je hebt van de 14 overwinningen 10 clean sheets behaald als verdediger! Dat is wereldklasse.. wat is de kracht van het team voor het succes?
Ja daar zijn we natuurlijk erg blij mee. Ik denk dat onze kracht is dat we als team erg gefocust zijn en elkaar scherp houden gedurende de hele wedstrijd zodat we niet verslapen en niet nog een goal tegen krijgen als we al 3-0 voorstaan.

Als je een hoogtepunt zou mogen uitlichten van dit seizoen.. welk hoogtepunt zou dat dan zijn?
Het hoogtepunt van het seizoen moet nog komen ;)! Maar als ik een hoogtepunt tot zover zou moeten kiezen dan kies ik voor ons pre-season trainingskamp in Noorwegen. Dit trainingskamp was helemaal op en top verzorgd, top hotel, heerlijk en gezond eten en schitterende trainings accommodaties. Dit trainingskamp heeft naar mijn mening zeker bijgedragen aan het succes dat we tot nu beleven!

Je bent nu kampioen en je staat eerste van het land..! Toch ben je nog niet klaar.. hoe gaan je komende weken eruit zien?
De komende 2 weken spelen we nog 4 wedstrijden, 2 thuis en 2 uit. Deze vier willen we maar al te graag winnend afsluiten, zodat we kampioen zijn zonder ook maar 1 punt te verspelen (dit is nog nooit eerder gebeurd in onze conference). Ik hoop ook weer 4x de 0 te houden achterin. Daarna beginnen de Nationals, zoals het er nu voorstaat worden we de eerste ronde vrijgeloot en mogen we onze eerste 4 wedstrijden (tot aan de halve finales) ‘hosten’ omdat we de eerste gerankt zijn in het land. Daarna de halve finale en de finale en natuurlijk hopen we zo ver mogelijk te komen en het hele toernooi te winnen :)!

Wij zijn enorm blij om te zien dat je het zo goed doet bij Simon Fraser en dat je natuurlijk kampioen bent geworden! Veel succes met de nationals.. we blijven je volgen! Voor meer dagelijkse avonturen en prestaties.. volg ons op Instagram!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.