Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Awards

Joost Mangert Freshman of the Year bij Simon Fraser U

Joost Mangert Freshman of the Year bij Simon Fraser U

Deze zomer begon Joost Mangert aan zijn avontuur aan de andere kant van de oceaan. Waar veel van onze talenten actief zijn in Amerika is Joost de enige speler die is vertrokken naar Simon Fraser, Canada. Het exponent uit de Excelsior Rotterdam jeugdopleiding, hij maakte zelfs zijn onofficiële debuut in het eerste elftal, sloot de deur in Nederland en ging op avontuur. Simon Fraser, top universiteit en voetbal powerhouse, hengelde naar de diensten van de sterke verdediger. Terugkijkend op het eerste seizoen van Joost is het een bijzonder mooi seizoen geworden met gister de Freshman of the Year award als bekroning van zijn seizoen.

 

 

 

Het seizoen begon met een fantastisch trainingskamp in Noorwegen. Met de complete selectie en staf werd in Scandinavie(!) een trainingskamp belegd. Eenmaal terug in Canada stond het vliegtuig al klaar om naar California te vliegen voor vier pre-season wedstrijden. Naarmate het seizoen vorderde voelde Joost zich als een vis in het water. Als leider van de defensie hield hij, samen met zijn teamgenoten, maarliefst 12 maal de 0. Een prima prestatie voor de jonge verdediger. Daarnaast wist hij zich aanvallend te onderscheiden met zijn doelpunten. Kortom een prima eerste seizoen!

Eerder speelde hij zich al bij de beste spelers van de Conference en ontving de All Conference award. Gister werd Joost door zijn uitstekende prestaties iuitgeroepen tot Freshman of the Year op zijn school Simon Fraser University. Dit betekent dat hij van alle eerste jaars studenten van alle 14(!) sporten het beste heeft gepresteerd! Een unieke en uitzonderlijke prestatie. Klasse!

 

 

 

Aankomend seizoen is voor Joost wederom een belangrijk seizoen om zijn uitstekende prestaties voort te zetten. Waar vorig jaar een ongelukkige wedstrijd zorgde voor uitschakeling in de nationals. Dit seizoen zal in het teken staan van het behalen van het nationaal kampioenschap. Voor aankomend seizoen staan er weer interessante trips voor Joost op het programma. Zo zal hij oa voor twee wedstrijden afreizen naar Hawaii. Niet slecht!

 

 

Een mooi avontuur voor de oud-speler van Excelsior Rotterdam tot nu toe; op naar meer! We blijven je volgen topper! Keep up the good work!

 

 

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.