Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Awards

GNAC All Conference & All Freshman – Joost Mangert

GNAC All Conference & All Freshman – Joost Mangert

Hij voetbalt als enige net buiten de grenzen van de VS.. Joost Mangert! Mangert speelt sinds afgelopen zomer bij Simon Fraser University in Canada, een team dat dit seizoen een fantastische run heeft gemaakt. Met 16 overwinningen op rij werd Simon Fraser al vroeg kampioen van de GNAC, verdediger Mangert heeft met zijn uitstekend verdedigend werk ook zijn aandeel gehad in dit kampioenschap! Dit leverde de verdediger dan ook een award op…

 

 

 

Joost is een lange sterke verdediger en staat dus iedere wedstrijd zijn mannetje! In 18 wedstrijden miste Mangert slechts 1 wedstrijd (!), een vaste waarde en een onmisbare schakel is de verdediger dus gebleken dit seizoen voor SFU. In 18 wedstrijden pakte de verdediger maar liefst 11 keer een clean sheet en incasseerde slechts 8 tegentreffers.. geweldige statistieken voor Mangert om op terug te kijken. Naast zijn verdedigende kwaliteiten droeg Mangert aanvallend ook zijn steentje bij door in het seizoen 2x in 2 wedstrijden tegen Northwest Nazarene University te scoren!

 

 

 

Toch doen deze statistieken de voormalig Excelsior speler weinig want Joost wil meer.. naast het kampioenschap wil hij een flinke run maken in de NCAA Nationals! Simon Fraser stond lange tijd als nummer 1 van het land en dus werden ze bestempeld als een van de gedoodverfde kandidaten voor de titel.
De kampioen van de GNAC krijgt door de hoge ranking vrijstelling voor de eerste ronde van het NCAA toernooi hierdoor hebben ze voldoende tijd om zich goed te kunnen voorbereiden voor hun eerste duel! De mannen zijn gefocust en treden in hun eerste duel aan tegen Cal Poly Pomona, een tegenstander die op papier geen probleem zou moeten zijn voor Mangert en zijn mannen. Toch blijkt niets minder waar.. Simon Fraser is de gehele wedstrijd de bovenliggende partij maar krijgen simpelweg de bal niet voorbij de doelman van Cal Poly. Na 90 minuten staat de brilstand nog steeds op het scorebord en is er dus overtime nodig om tot een winnaar te kunnen komen, de spanning is op dat moment hoog wat de golden goal regel is vanaf dat moment van toepassing. En die golden goal valt.. alleen valt die voor Mangert en zijn mannen aan de verkeerde kant en dat betekent dus dat het seizoen voor Simon Fraser er definitief op zit!
Toch verlaat Mangert het veld met opgeheven hoofd want hij kan terugkijken op een fantastisch eerste seizoen in dienst van de ploeg van Simon Fraser waarbij hij lang nationaal aan de top heeft gestaan!

Voor Joost krijgt dit seizoen nog extra glans als de verdediger twee awards achter zijn naam krijgt! Joost is namelijk verkozen tot All-Freshman & All-Conference speler.. hierbij hoort hij dus tot de beste nieuwkomers en tot de beste spelers van de conference! Fantastisch Joost, congratulations!

 

 

Ben je benieuwd naar meer verhalen en prestaties van Joost en andere talenten? Volg ons dan op Instagram voor meest actuele nieuws vanuit de VS!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.