Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Updates

The diary of – Mayara Engel (Chowan)

The diary of – Mayara Engel (Chowan)

Voetbalster Mayara Engel vertrok afgelopen zomer naar Chowan University, Murfreesboro in North Carolina. Hierbij versterkt ze het women’s soccer team van de Chowan Hawks. De verdedigster wist tot nu toe 1 goal te maken en wist daarnaast iedere wedstrijd haar minuten te maken. Deze week neemt de speelster ons mee in een week uit haar American Dream.

Sunday 09/10

Vandaag was een rustige dag. We hebben afgelopen week 3 wedstrijden gespeeld in 6 dagen en vandaag hadden we vrij, dus konden we even goed bijkomen. Ik heb uitgeslapen en daarna formule 1 teruggekeken om Max Verstappen wereldkampioen te zien worden. Ik had wel wat pijntjes opgelopen door de wedstrijden die we hebben gespeeld, dus had ik post-game treatment van de Athletic Trainer. Daarna moest ik nog een essay schrijven voor school. In de avond heb ik voor de rest weer lekker rustig aan gedaan en ben ik vroeg naar mijn bed gegaan.

Monday 10/10

Vorige week was het fall-break dus hadden we maar les tot woensdag en waren heel veel mensen naar huis gegaan die geen sport hadden. Vandaag was fall-break voorbij en was het weer druk op de campus, want iedereen was weer terug. Ik stond op rond 8.15 om naar ontbijt te gaan in het cafetaria. Vervolgens had ik twee lessen. Een les om 9 uur en een les om 10 uur. Om 11 uur was mijn schooldag alweer voorbij, dus dat was heel fijn. Om 12 uur ben ik wederom naar het cafetaria gegaan om te lunchen. Aangezien ik nog steeds wat pijntjes heb, wilde ik voor de training nog naar de Athletic trainer gaan, dus ik had een afspraak met hem om 13.00. Ik ga vaak na treatment gelijk naar de kleedkamer om gewoon daar te chillen in plaats van terug te lopen naar mijn dorm, maar ik had nu nog veel tijd over om wel gewoon terug naar mijn dorm te gaan. Ik heb toen ik terug kwam in mijn dorm geleerd voor een toets die ik woensdag heb. Om 4 uur hadden we training. We spelen morgen een uitwedstrijd tegen Barton, dus de training was vooral toewerken naar die wedstrijd. We hebben de tactieken besproken met een kleinere vorm van 11 tegen 11 en daarna nog een afwerk-oefening gedaan. Na training ben ik naar het cafetaria geweest om avond te eten en de rest van de avond heb ik een beetje huiswerk afgerond en daarna gechillt met wat teamgenoten.

Tuesday 11/10

Het is gameday. We spelen vandaag uit bij Barton om 5 uur. Omdat de wedstrijd laat op de dag was, moesten we in de ochtend wel gewoon naar school en naar de gym. We hadden ‘weights’ in de gym om 8 uur s ’ochtends met coach Jay. Het was vooral een beetje je spieren uitrollen en daarna wat activatie werk. Na de gym ben ik gaan ontbijten om vervolgens naar mijn les te gaan van half 10 tot 11. Na mijn les was ik nogal moe, dus heb ik even een snelle powernap gedaan om vervolgens te gaan lunchen. Na de lunch was het tijd om mijn tas in te pakken en naar de mediaroom te gaan, want daar hadden we scouting report. Om 2 uur vertrokken we met 2 busjes, want Barton was maar 1,5 uur rijden. Er gebeurde heel veel in de wedstrijd. Het begon er al mee dat we in het American Football stadion speelde in plaats van op hun eigen voetbalveld. Daardoor zaten er best veel mensen van Barton op de tribune te kijken. We speelden de eerste helft heel goed en gingen de rust in met een mooie 0-2 voorsprong. In de tweede helft begonnen zij heel sterk met meteen een kans, waardoor zij heel veel vertrouwen kregen. Dit kwam ook doordat er heel veel gejuich van hun tribune kwam. De scheidsrechter liet de wedstrijd vervolgens heel erg uit zijn handen glippen. Hij liet veel te veel doorgaan, wat uiteindelijk belandde met onze keeper in het ziekenhuis. Onze keeper sprong op voor de bal en een Barton speler liep op haar door, waardoor ze op haar nek landde en geen gevoel meer had van haar nek naar beneden. De ambulance moest komen en de wedstrijd werd stilgelegd voor zo’n half uur. Na het half uur hebben we de wedstrijd uitgespeeld en uiteindelijk scoorde zij nog twee keer wat het 2-2 maakte. Toen in de laatste seconde scoorde onze spits nog, maar omdat de bal het net nog niet had geraakt voor de zoemer afging, vertelde de scheids dat de goal niet telde en de wedstrijd eindigde in een 2-2. Na de wedstrijd zijn we terug gereden en hebben we onderweg ergens wat gegeten. Eenmaal terug op campus hoorde we gelukkig dat onze keeper wel weer haar armen kon voelen. Haar benen voelde ze nog steeds niet. Met deze informatie ben ik maar gaan slapen, want morgen ochtend had ik gewoon weer school.

Wednesday 12/10

Het was de dag na de wedstrijd. We hadden vandaag een dag vrij gekregen om bij te komen en te herstellen. Ik had les om 9 en om 10 uur en daarna was mijn schooldag alweer voorbij. In mijn les van 10 uur had ik wel 2 toetsen, omdat ik nog 1 toets in moest halen, maar die gingen allebei goed. Ik heb in de middag niet zoveel gedaan. Een beetje Netflix gekeken en wat slaap ingehaald. In de avond had de familie van een vriendin van mij, Tessa, mij en nog 4 anderen uitgenodigd om te komen eten bij hun, want zij waren op bezoek gekomen vanuit Maine. Dat was heel gezellig, maar het was ook wel laat geworden, dus nadat ik daar terug van kwam, ben ik gelijk naar bed gegaan.

Thursday 13/10

Het is donderdag, dus dat betekent naar de gym in de ochtend. We hadden weer om 8 uur ‘weights’. Het was voor de mensen die de wedstrijd dinsdag hadden gespeeld een lichte sessie en voor de mensen die niet hadden gespeeld een wat zwaardere sessie. Aangezien ik gewoon bijna de hele wedstrijd had gespeeld, deed ik de lichte sessie en was ik ook snel klaar. Na de gym heb ik even snel ontbeten en ben daarna naar mijn les gegaan om 9.30. Rond 12 uur ben ik gaan lunchen om vervolgens mijn laatste les van de dag te volgen om 1 uur. Na die les ben ik gelijk naar de Athletic trainer gegaan, want ik had last van mijn knie. Ik ben behandeld en ben daarna naar de kleedkamer gegaan en daar een uurtje gechillt voordat de training begon. We hadden training om 4 uur. Het was een prima training met weer het oog op de wedstrijd van zaterdag tegen Lees-McRae. Rond 6 uur heb ik gegeten en ik heb in de avond vervolgens nog wat huiswerk gemaakt en een beetje gechillt met wat vrienden.

Friday 14/10

Vandaag gingen we reizen voor de wedstrijd van morgen tegen Lees-McRea. We zouden vertrekken om 12 uur, dus waren vrij van lessen vanaf 11. Dat betekende dat ik wel gewoon naar mijn les van 9 uur en 10 uur moest. Daarna ging ik snel inpakken en de bus volladen. Tussen het bus volladen en vertrekken, konden we nog even snel wat eten in het cafetaria en daarna vertrokken we. Het was een rit van zo’n 5,5 uur. We kwamen daar aan rond 6 uur. Ik zat met 3 andere teamgenoten op een kamer. Nadat iedereen z’n spullen in de kamer had gezet en even had opgefrist gingen we wat eten. Lees-McRea is in de bergen, dus de omgeving waar we zaten was heel mooi. Ik ging dus s’ avonds ook met wat teamgenoten even wandelen. Daarna hebben we nog even in de lobby van het hotel gezeten met die teamgenoten en wat jongens van het jongensteam. Vervolgens ging ik vroeg naar bed voor de wedstrijd van morgen.

Saturday 15/10

Het is gameday. We konden ontbijten tussen 6 en 10 dus ik ging om 9 uur mijn bed uit om te gaan ontbijten. Daarna hadden we nog een uur om even op je hotel kamer te zitten en te doen wat je wilde. We hadden om kwart voor 11 scouting report om daarna gelijk te vertrekken. Aangekomen bij Lees-McRea heb ik me snel omgekleed, want we hadden een beetje file onderweg en daarna nog naar het laatste deel van de wedstrijd van de jongens gekeken. De wedstrijd van ons was niet top. We hebben 2-0 verloren. Ik denk dat het ook te maken had met dat het in de bergen was, dus dan is de lucht veel dunner, maar de energie was er gewoon niet. Na de wedstrijd gingen we weer onderweg naar huis. Onderweg waren we even snel gestopt voor wat avondeten en reden daarna weer verder. We waren rond 11 uur terug op de campus. Een van de jongens uit het jongensteam gaf een feestje, dus daar was ik met wat vrienden naartoe gegaan. Ik was wel redelijk moe van de wedstrijd en de reis, dus ben ik vervolgens wel nog redelijk op tijd naar bed gegaan.

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.