Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Updates

The diary of – Carine van Wiechen (BC)

The diary of – Carine van Wiechen (BC)

Deze zomer verruilde Carine van Wiechen haar leven in Nederland voor het sportgekke Amerika. Hierbij versterkt ze als keepster de Eagles van Boston College. Een topschool die jaarlijks meespeelt om het kampioenschap. Deze week neemt de hockeyster ons mee in een week uit haar American Dream.

Saturday 24/09

Vandaag was het een hele relaxte dag. Ik had een reisdag terug naar Boston College. Gisteren hebben we 1-0 gewonnen van Duke, dus de sfeer is heel goed in het team, wat heel fijn is. We ontbeten om half 10, waarna we rustig onze tassen pakten waarna we rond 11 uur vertrokken naar het vliegveld van RDU. Onze vlucht vertrok om 13 uur en alles ging zonder problemen. We kwamen om 17 uur aan op onze BC campus en hadden de rest van de dag vrij. Ik had eerst lekker een dutje gedaan om vervolgens om half 8 met de eerstejaars van mijn team, en die van het meisjes Volleybal, te eten in de dining hall. Daarna hadden we nog gezellig met zijn allen een ijsje gehaald bij FroYo; de plek voor ijs hier.

Sunday 25/09

Ik stond om 8 uur op om te ontbijten, want ik moest al om 9 uur bij onze team Fysio zijn om mijn oefeningen te doen voor mijn scheenbeen. Ik heb namelijk last van shin-splints (springschenen). Gelukkig ben ik keeper en heb ik er dus niet altijd even veel last van. Daarna hadden we training met het team van 10 tot 13 uur. De rest van de middag heb ik samen met een teamgenootje geleerd in de bibliotheek. Hierna gingen we met bijna het hele team naar een huis van een andere teamgenoot om de verjaardag van Marti, een teamgenootje die vandaag 20 was geworden, te vieren.

Monday 26/09

Ik stond om 9 uur op aangezien mijn eerste les van de dag om 10 uur begon. Maandag is altijd de dag dat ik een beetje kan uitslapen, want dan hebben we geen training en heb ik weinig les, dus dat is altijd heel fijn. Ik had les tot 13 uur om vervolgens nog een les te hebben aan het einde van de dag om 16:30. In de tijd hiertussen had ik een afspraak met de academische advisor van ons team om te kijken hoe het met al mijn schoolwerk gaat. Na mijn laatste les had ik ook nog een afspraak met mijn sportcounselor tot 19:00 uur. Hierna heb ik wat eten gehaald, heb ik nog even wat gestudeerd in mijn kamer, en ben ik rond 23 uur gaan slapen.

Tuesday 27/09

Vandaag was mijn eerste les om 9 uur en had ik lessen tot 11:20. Hierna ben ik weer naar onze fysio gegaan om mijn oefeningen te doen. Vervolgens hadden we een teamlift om 12:10 tot 13 uur. Daarna was het, zoals iedere dinsdag, racen naar het trainingsveld. We hadden een zware training tot 16:00 uur. Vervolgens had ik les van 16:30 tot 19:30, om daarna snel iets te eten, want ik had een bijles sessie voor een van mijn mindere vakken van 20:00 tot 21:00. Ik was helemaal gesloopt in de avond, want ik had geen moment van de dag rust gehad. Helaas moest ik nog best veel schoolwerk doen, dus kon ik pas laat naar bed.

Wednesday 28/09

Mijn wekker ging vroeg deze dag; hij stond om 5:45. Ik had samen met de andere keepster van ons team een keeperstraining van 7 uur tot 8:15. Dit doen we iedere week en soms zelfs twee keer, op dinsdag- en woensdagochtend en dat vind ik best pittig. Hierna had ik les van 9 uur tot 11 uur, om vervolgens weer mijn oefeningen bij de fysio te doen voordat we training hadden. Om 12:10 hadden we onze video-analyse van de wedstrijd van afgelopen vrijdag tegen Duke. Deze video-analyses duren bij ons ongeveer 45 minuten. Hierna trainden we tot iets van 15:30 uur. Gelukkig was de training van vandaag iets minder zwaar dan die van gisteren. In de middag heb ik lekker gerelaxt en mijn tas gepakt voor morgen en ook nog geprobeerd wat schoolwerk te doen, want we gaan dit hele weekend weg en ik wil niet te veel achterlopen.

Thursday 29/09

We werden pas om 10:45 verwacht bij de bus, dus ik kon lekker een beetje uitslapen en heel rustig ontbijten. Normaal als we vliegen, is het altijd 7 of 8 uur in de ochtend verzamelen, dus dit was heel fijn. Het was de eerste echt lange busreis die we hadden dit jaar. De busreis duurde 6 uur. In de bus had ik vooral lekker geslapen en een paar afleveringen van een van mijn favoriete series gekeken. We kwamen om ongeveer half 5 aan in het hotel. Onze kamers voor het weekend werden, zoals altijd, random ingedeeld. Ik lag op de kamer met een van de captains, een senior van ons team, waar ik het heel goed mee kan vinden, wat heel leuk was. Vervolgens moesten we een beetje haasten, want onze teammeeting was al om 17 uur. Daarna gingen we gelijk door naar het veld van Syracuse om daar een keer te trainen voor de wedstrijd van vrijdag. Na de training aten we in het hotel met het team. Daarna ben ik lekker op tijd naar bed gegaan.

Friday 30/09

Om 8 uur stond ik op. Twee vriendinnen van thuis, uit Rotterdam, spelen dit jaar bij Syracuse. Ze kwamen gezellig bij mij koffiedrinken in het hotel. Het was superleuk om hun weer te zien en bij te kletsen en ervaringen uit te wisselen. Hierna had ik om 10 uur ontbijt met mijn team. De rest van de ochtend had ik tijd om wat schoolwerk te doen. Om 12:45 begon onze voorbereiding van de wedstrijd. Als eerste hebben we altijd Heat rate spike, daarna een pre-game meal en vervolgens nog wat tijd om ons in het hotel om te kleden en ons haar te doen. Daarna hadden we om 14 uur onze teambespreking, waarna we richting de kleedkamers en het veld zijn vertrokken. Ons team had helaas 3-0 verloren. De sfeer was, toen we na de wedstrijd met de bus doorgingen naar Albany, hierdoor iets minder goed. We hebben voor zondagmiddag nog een uitwedstrijd op het programma staan, waarna we terug naar Boston zullen vertrekken.

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.