Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Tennisser Oliver van Hattum is helemaal klaar voor zijn avontuur in Amerika!

Tennisser Oliver van Hattum is helemaal klaar voor zijn avontuur in Amerika!

Het begon allemaal met een droom: gaan tennissen in het buitenland. Hierdoor ging Oliver zich verdiepen in dit onderwerp. ”Ik herinner me nog goed hoe ik op een dag de buitenlandbeurs in Utrecht bezocht en daar in aanraking kwam met KingsTalent”, zegt hij. Op dat moment wist Oliver dat de droom om in het buitenland te gaan tennissen echt werkelijkheid kon gaan worden. Hij had het niveau op sportief gebied en academisch was ook alles in orde om deze droom daadwerkelijk werkelijkheid te maken.

Maar naast een goed sportief- en academisch niveau zijn er natuurlijk ook hele andere aspecten die belangrijk zijn voor deze overstap. Zo was ik nieuwsgierig wat zijn ouders ervan zouden vinden als je zoon voor langdurige tijd aan de andere kant van de wereld gaat sporten en studeren. ”Mijn ouders vinden het jammer, maar gunnen me een jaar in het buitenland”. De ouders van Oliver vinden vooral dat het veel kansen biedt. Zo is het sporten in Amerika natuurlijk heel anders dan in Nederland. Maar niet alleen het sporten en studie is een groot verschil in Amerika maar alles eromheen natuurlijk ook. De ervaringen die Oliver daar gaat opdoen is vooral iets wat zijn ouders hem gunnen!

Maar naast zijn ouders zijn er natuurlijk meer mensen in de directe omgeving die er wat van vinden dat Oliver helemaal naar Amerika toegaat om te tennissen. ”Mijn vrienden en familie vinden het jammer dat ik wegga”. Dat is natuurlijk begrijpelijk. Je vrienden zie je natuurlijk regelmatig en dat gaat nou eenmaal niet als je aan de andere kant van de wereld zit. Je zou zeggen: je kunt altijd bellen of videobellen, maar er is ook een groot tijdsverschil, dus dat zal ook niet altijd even makkelijk gaan. Maar sommige vrienden van Oliver zijn ook een beetje verbaasd. Zo zegt Oliver: ”Er zijn veel mensen waarmee ik regelmatig tennis die het wel een beetje gek vinden”.

Zijn trainer daarentegen snapt Oliver prima. Die hoopt vooral dat Oliver flinke stappen gaat maken op het gebied van tennis. In Amerika ben je straks elke dag bezig met de sport, terwijl dat in Nederland natuurlijk niet zo het geval is. Daardoor zal dit vanzelf goed komen en krijgt Oliver genoeg tips en tricks als bagage mee om als een completere speler terug te komen in Nederland.

Maar naast het tennissen heeft Oliver ook een persoonlijk doel voor zijn tijd in Amerika. ”Mijn doel is om veel mensen te leren kennen, veel te sporten en wat Amerikaanse cultuur op te pakken in zowel sport als mindset”. Oliver is zelf een beetje een verlegen jongen en hoopt ook door deze grote stap dit een beetje van zich af te kunnen zetten. Het is voor hem dan ook pas een geslaagd avontuur als hij beter geworden is in tennis, maar wat voor hem een essentieel onderdeel blijft is het leren kennen van veel nieuwe mensen. Daarbij hoopt hij dat hieruit veel nieuwe vriendschappen zullen ontstaan.

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.