Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Steyn van Ark van PEC Zwolle naar the States!

Steyn van Ark van PEC Zwolle naar the States!

Na 9 seizoenen trekt Steyn van Ark de PEC Zwolle deur achter zich dicht. De verdedigende middenvelder van Jong PEC Zwolle vertrekt naar landskampioen University of Charleston. Hier gaat Steyn zijn opleiding vervolgen en op jacht naar het back to back nationaal championship.

 

 

 

De 20-jarige Steyn begon zijn voetballoopbaan bij de plaatselijke WVF. Al vroeg (D1) werd hij gescout door PEC Zwolle. Hier doorliep hij zonder veel problemen de gehele jeugdopleiding. Vierde de nodige kampioenschappen en promoties. Hij werd in de A1 benoemd tot aanvoerder van het team om vervolgens door te stromen naar Jong PEC. In de voorbereiding van het afgelopen seizoen liet PEC’s hoofdtrainer John van ’t Schip de middenvelder officieus debuteren in de hoofdmacht.

 

 

 

Deze zomer stapt hij dus over naar University of Charleston, de huidige landskampioen van Amerika! Een mega uitdaging voor hardwerkende middenvelder. Het jaar daarvoor (2016) bereikte het team van head coach Dan Stratford ook al de finale van het nationale kampioenschap, maar verloor deze wedstrijd.

 

 

De hoofdcoach van de Golden Eagles is voor KingsTalent geen onbekende. Deze winter was hij aanwezig op de jaarlijkse showcase waar hij een presentatie gaf aan de aanwezige talenten. Daarna is hij nogmaals naar Nederland gevlogen om Steyn te zien spelen. Dat de coach de kroonprins is van het Amerikaanse trainersgilde mag een understatement; aangezien hij direct in zijn eerste seizoen het landskampioenschap binnensleepte.

 

 

Na de zomer maakt Steyn zijn langverwachte transfer. Met Steyn in de gelederen wordt er wederom veel verwacht van de Golden Eagles. We zullen hen natuurlijk op de voet volgen. Wil je weten wie hoe Steyn het vergaat in de VS? Volg ons op social media en blijf op de hoogte!

 

Wil jij volgend seizoen in Amerika voetballen en studeren? Neem contact met ons op en we bekijken jouw mogelijkheden!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.