Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Stan van den Beld is een Northwestern Raider

Stan van den Beld is een Northwestern Raider

In de herfst van 2021 zal Stan van den Beld de overstap maken naar Amerika om voetbal en studie te combineren aan Northwestern College. De jonge aanvaller zal aankomende zomer zijn middelbare school in Nederland afronden, om vervolgens direct de stap te maken naar Amerika en een Northwestern Raider te worden.

 

Stan begon op zijn vijfde met voetballen bij lokale voetbalvereniging Foreholte. Bij Foreholte werd zijn talent meteen ontdekt, en Stan mocht al snel mee komen trainen bij Ado Den Haag als potentiële speler. Helaas was dit avontuur niet voor iedereen weggelegd, zo ook niet voor Stan.
Slechts een jaar later merkte Ajax Amsterdam het jonge talent op, en net zoals bij Ado Den Haag werd Stan bij de selectie gevraagd voor enkele trainingen om te kijken of er potentie in zat.
Helaas voor Stan was Ajax ook niet helemaal voor hem weggelegd, dus de beste optie was om bij Foreholte te blijven.

Bij Foreholte werd Van den Beld vanaf 12-jarige leeftijd vroegtijdig doorgeschoven naar de selectieteams van een leeftijdscategorie hoger. Deze beloning betaalde zich voor Stan meteen uit, en hij wist zichzelf te kronen tot topscorer van het O13-team. In de O12 en O13 werd Stan ook gescout door de KNVB om voor het district team te spelen.
In 2017-2018 wisten Stan en zijn team (Foreholte O15) kampioenen te worden en promotie naar de Hoofdklasse binnen te slepen. Uiteraard speelde Stan een belangrijke rol in dit kampioenschap.

 

Van den Beld zal aankomende zomer zijn VWO afronden. Na het afronden van zijn middelbare school in Nederland wilde hij meteen doorstomen naar de Amerikaanse scholen en velden. Na contact gelegd te hebben met enkele scholen en coaches viel de keuze van Stan op Northwestern college. Met ruim 1200 studenten, waarvan 90% op de campus woont zal Stan zich bij een kleine, hechte gemeenschap gaan voegen. De Raiders zijn niet onbekend met het spelen van een championship- tournament, en hopen met Stan als nieuwe aanvallende aanwinst komende jaren nog vele overwinningen te boeken en prijzen te pakken!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.