Stories

Terug naar het overzicht
Updates

Rits aan talenten mogen zich titelhouder noemen!

Meerdere talenten wisten afgelopen week aan het langste eind te trekken en mogen zich kersverse kampioen noemen. Wil jij weten bij wie het een groot feest was in de kleedkamer? Lees dan vooral verder.

We starten met Maarten Gravekamp en Bas de Vries, die zich met Olivet Nazarene University via strafschoppen naar de titel wisten te schieten. Voordat Gravekamp en De Vries zich mochten opmaken voor de finale tegen Roosevelt, wisten zij in de kwart- en halve finale af te rekenen met Viterbo en Trinity Christian. De ‘Tigers’ kwamen nog op achterstand, maar wisten zich een kwartier voor het einde van de reguliere speeltijd op gelijke hoogte te brengen. Na 110 minuten kwam het dus aan op penalty’s, waar Gravekamp de beslissende tegen de touwen wist te jassen. Na eerder al het kampioenschap binnen gesleept te hebben kan er nu een tweede titel bijgeschreven worden in dit uitstekende seizoen.

De volgende twee heren die een titel wisten binnen te halen zijn Stan van den Beld en Rick Lammerts. De ‘Raiders’ wisten af te rekenen met Midland en Dordt alvorens ze het in de finale mochten opnemen tegen Morningside. Van den Beld wist zijn uitstekende vorm door te trekken, waar hij in 4-3 overwinning op Dordt bij drie doelpunten direct betrokken was. In de finale wist hij met alweer zijn twaalfde doelpunt van het seizoen de verlossende 2-0 voor zijn rekening te nemen. Morningside werd uiteindelijk met 2-1 verslagen waardoor de volgende prijs een feit was.

Ook de mannen van Hofstra University wisten het seizoen nog meer glans te geven door het ‘CAA Championship’ binnen te halen. In de wedstrijd tegen Delaware kreeg Wessel Speel weinig te doen. Hij moest één doelpunt incasseren, maar verder is hij niet op de proef gesteld in de 4-1 overwinning. Björn van Gorkom en Speel maakten beide de 90 minuten vol, waarna zij zich mochten opmaken voor de allesbeslissende wedstrijd tegen Monmouth. In tegenstelling tot de vorige ronde werd Hofstra ditmaal wel degelijk uitgetest. Naarmate de wedstrijd vorderde werd Monmouth sterker en in de 83e minuut wisten ze dit om te zetten in een doelpunt. De ploeg van Speel en van Gorkom ontving hierbij een rode kaart waardoor het een nog grotere opgave werd. Desondanks wist Hofstra via een vrije trap in de verlenging op voorsprong te komen, wat ze niet meer uit handen gaven. Wederom maakten beide heren de volledige 110 minuten vol en konden ze zegevieren met de titel.

Vervolgens komen we met Lars van der Vlugt en Thierry van den Bergh aan bij het laatste voetbalduo van dit artikel. De ‘Dragons’ wisten in de kwart- en halve finale af te rekenen met Findlay en Ashland, waarna Lake Erie de tegenstanders was in de finale. Van der Vlugt was met een doelpunt zijn aandeel in de 5-2 overwinning op Ashland, maar in de finale kwam hij helaas niet in actie. Van den Bergh mocht wel zijn opwachting maken in de finale, waar Tiffin University vooral in de tweede helft de overhand wist te nemen. Het dominante spel leidde tot een overtuigende 3-0 winst met als gevolg een prachtig kampioenschap.

Philip Kooper is de volgende in de rij die de trofee met trots in ontvangst kon nemen. Cornerstone University en Madonna University waren de eerste twee obstakels op de weg. Beide ploegen werden vrij overtuigend aan de kant gezet met tweemaal een 3-0 einduitslag. In de finale werd Aquinas College verslagen waardoor de winst van het ‘WHAC Tournament’ een feit was. Hiermee winnen de ‘Warriors’ voor de vijfde keer op rij dit toernooi, wat een prestatie!

Met Timo Boomkens komen we aan bij de laatste voetballer van dit artikel. Helaas maakte hij geen deel uit van de selectie in de wedstrijden tegen Southeastern en Saint Thomas, want de ‘Seahawks’ wisten beide wedstrijden te winnen en zich te kronen tot de winnaar van het ‘Sun Conference Tournament’.

We sluiten het artikel af met de dames van Old Dominion University, die ten koste van Liberty de trofee de lucht in mochten houden. Sanci Molkenboer en Frederique Zandbergen waren onderdeel van de ploeg die met 3-1 te sterk was in de finale, alvorens Temple in de halve finale met 2-0 werd verslagen. Zandbergen kon al indrukwekkende cijfers overleggen, maar deed daar in deze twee wedstrijden nog een schepje bovenop. Met twee assists in de ontmoeting met Temple was ze direct betrokken bij beide doelpunten, waarna ze in de finale goed was voor nogmaals twee assists en een doelpunt. In deze gelijkopgaande wedstrijd trokken de ‘Monarchs’ dus aan het langste eind, waar de individuele kwaliteiten van beide speelsters een grote rol hebben gespeeld.

Gefeliciteerd allemaal en geniet van jullie indrukwekkende prestaties!