Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Southwestern New Hampshire University krijgt versterking van voetbalster Anne Sikkema!

Southwestern New Hampshire University krijgt versterking van voetbalster Anne Sikkema!

Voetbalster Anne Sikkema verruilt Nederland voor Amerika. Ze gaat sport en studie combineren en vertrekt in de zomer van 2022 naar Southwestern New Hampshire University.

In combinatie met atletiek is Anne op 7-jarige leeftijd begonnen met voetballen bij MKV. Op 14-jarige leeftijd debuteerde Anne in het eerste senioren damesteam van MKV. Bij de U17’s maakte ze de overstap naar Leeuwarden Zwaluwen, waar ze zowel voor de U17 als het eerste senioren damesteam speelde. Op 16-jarige leeftijd werd Anne uitgenodigd om deel uit te maken van het eerste senioren damesteam van Sint Annaparochie, dat uitkwam in de 2e klasse. In haar debuutseizoen werd Anne gekroond tot meest waardevolle speelster met 24 goals en 13 assists. Na dit indrukwekkende seizoen trad ze toe tot het eerste seniorenteam van SC Stiens, destijds spelend in de 1e klasse. In haar eerste seizoen bij SC Stiens werd Anne met haar team kampioen en promoveerde ze naar de Hoofdklasse, waar ze ook dit seizoen nog speelt. Vanaf komende zomer gaat ze het women’s soccer team van Southwestern New Hampshire University versterken.

De sportteams van Southwestern New Hampshire University worden ook wel de “Penmen” genoemd. Het sportcomplex van SNHU wordt beschouwd als een van de mooiste in de regio en beschikt over een fitnesscentrum van 5.500 vierkante meter met ultramoderne apparatuur, gewichten en een klimmuur. Onder leiding van head coach Elie Monteiro gaat Anne samen met haar team strijden om zo veel mogelijk overwinningen te pakken. Elie Monteiro is afgelopen seizoen bekroond tot ‘New England Women’s Intercollegiate Soccer Association (NEWISA) NCAA DII Head Coach of the Year’ wat een zeer knappe prestatie is!

We wensen Anne veel succes en heel veel plezier toe in Amerika!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.