Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Softbalster Femke van Elsäcker vertelt over haar avontuur in Amerika

Softbalster Femke van Elsäcker vertelt over haar avontuur in Amerika

Het softbal seizoen in Amerika is weer in volle gang. Na eerder Sietske en Esmee gesproken te hebben was het nu tijd voor een andere softbalster. Femke van Elsäcker speelt op dit moment voor Alpena waar ze door een Faillissement van haar vorige school naartoe moest. Ze verteld over hoe haar reis tot nu toe verlopen is en wat KingsTalent voor haar betekent heeft.

“KingsTalent heeft mij supergoed begeleidt in het gehele traject. Zij zijn de reden waarom ik nu in Amerika zit,” vertelt Femke. “Ik ben super dankbaar dat ik bij hun terecht ben gekomen en dat ik op deze manier ben opgevangen.” Het proces van de voorbereiding op een leven en studie in de VS kan overweldigend zijn, maar voor Femke was KingsTalent de steunpilaar die haar geholpen heeft om deze droom waar te maken.

De persoonlijke benadering van KingsTalent was voor Femke een essentieel aspect van haar succes. “Iedere keer dat ik telefonisch contact opnam, voelde ik mij gezien en gehoord en niet zomaar een nummertje,” legt ze uit. “Ik had het gevoel dat mensen echt hard voor mij aan het werk waren en er alles aan deden om mijn dromen waar te maken.”

Het moment van vertrek naar Amerika was een emotionele gebeurtenis voor Femke en haar familie. “Sommige mensen binnen mijn omgeving hadden deze stap al aan zien komen,” deelt ze. “Toen het eenmaal zover was en het definitief was dat ik zou vertrekken naar Amerika, moesten mijn ouders wel een traantje laten.”

In Amerika is de combinatie van sporten en studeren een nieuwe uitdaging. “Sporten en studeren is altijd lastig te combineren, maar je houdt uiteindelijk genoeg vrije tijd over om leuke dingen te doen.” Het intensieve trainingsschema en de academische verplichtingen vergen discipline, maar er is ook ruimte voor sociale activiteiten en ontspanning. Voor Femke is het grootste verschil tussen sporten en studeren in Nederland en Amerika de totale omgeving. “Je zit op een kamer met één kamergenootje die je aan het begin nauwelijks kent en je spreekt beide een andere taal, maar toch word je ondanks deze taalbarrière snel vrienden,” zegt ze. De nieuwe cultuur en dynamiek vormen een inspirerende uitdaging die hem helpt groeien, zowel op sportief als persoonlijk vlak. Desondanks zijn er ook momenten van heimwee naar Nederland. “Ik mis mijn familie en vrienden erg,” geeft Femke toe. Het gemis van gedeelde activiteiten en ervaringen blijft een uitdaging, maar wordt overtroffen door de opwinding en kansen die haar nieuwe leven biedt.

Het verhaal van Femke illustreert de impact van een gedurfde stap naar een leven als student-athlete in het buitenland. Haar reis benadrukt niet alleen de uitdagingen, maar ook de beloningen van het najagen van dromen in een nieuwe omgeving. Wij wensen Femke super veel succes met de mooie tijd die haar nog te wachten staat in Amerika!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.