Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Softbalster Femke van Elsäcker van Onze Gezellen verruilt Nederland voor Amerika!

Softbalster Femke van Elsäcker van Onze Gezellen verruilt Nederland voor Amerika!

Na een softbalcarrière in Nederland is het tijd voor de volgende stap: Amerika. Deze stap maakt Femke van Elsäcker in de zomer van 2022 naar Finlandia University.

Femke is in 2012 begonnen met softbal bij de Terrasvogels in Santpoort. In 2014 heeft ze tijdens de winterstop getraind en gespeeld bij The Rabbits Kennemerland. Dat is een Honkbal Academy voor jonge sporters die op het hoogste niveau spelen. In 2015 speelde ze voor de U12 van Terrasvogels en sloot zich in datzelfde jaar aan bij het catcher en slagprogramma van Jesse Aussems, Nederlandse Major League Baseball-speelster. En was daar meest ontwikkelde speler van het programma. In de jaren die daarop volgden heeft ze trainingen gevolgd voor vangen en slaag in de Left Field University, is ze gepromoveerd naar de U15 en trad ze toe tot de U15 van Onze Gezellen. In 2019 had ze try-outs voor de Little League Selectieteams van The Rabbits Kennemerland. Ook nam ze deel aan het Tournament for Softball Againts Cancer Clinic. Vanaf dat moment zou ze meer gaan oefnen bij Onze Gezellen Tech-Training om zich te focussen op slaan, fielden en vangen. In 2020 promoveerde Femke naar de U21 van Onze Gezellen. In 2021 werd de 17-jarige softbalster geselecteerd voor de Little League Selectieteams van The Rabbits Kennemerland. Op dit moment speelt ze voor de U21 van Onze Gezellen en mag ze meetrainen met het Major League Softbal team.

Vanaf de zomer van 2022 gaat Femke het softbalteam van Finlandia University versterken. Na een softbalcarrière in Nederland is het tijd voor de volgende stap: Amerika. De Finlandia Lions worden haar nieuwe teamgenoten. Finlandia University is een kleine universiteit in ligt Hancock, Michigan. Het softbalteam staat onder leiding van head coach Matt Farrell, wie al 4 jaar head coach is van het team. De Finlandia Lions komen uit in de Upper Midwest Athletic Conference.

Heel veel succes, maar vooral veel plezier in Amerika, Femke!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.