Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

“Ik ben nog steeds blij met de keuze die ik heb gemaakt.” – Femke van Elsäcker

“Ik ben nog steeds blij met de keuze die ik heb gemaakt.” – Femke van Elsäcker

Softbal speelster Femke van Elsäcker jaagt haar dromen na bij Finlandia University. Wij spraken Femke over haar grote avontuur!

Allereerst, hoe is het met je? Wanneer ben je in Amerika geland en hoe bevalt het leven in Hancock, Michigan, tot nu toe?

Ik ben op 20 augustus geland in Chicago, waar ik ook al een aantal dagen heb mogen doorbrengen. Ik ben hier nu al even en het gaat supergoed met mij! Ik heb al veel vrienden gemaakt en leef het Amerikaanse studentenleven. Op 23 augustus zijn we doorgevlogen naar Hancock, waar ik werd opgelaad door mijn coach en mijn avontuur dan eindelijk begon.

Hoe ben je op het idee gekomen om te gaan sporten en studeren in Amerika? Wat heeft KingsTalent hier voor rol in gespeeld?

Softbal is in Amerika op een veel hoger niveau dan Nederland. Ik wilde graag op een hoger niveau softballen in Nederland en daarnaast graag gaan reizen. Ik wilde niet één heel jaar weggooien met alleen reizen, maar wilde dit jaar goed benutten met sporten of door een studie te volgen. Door deze denkwijze kwam ik al snel op het idee om sport en studie te combineren in het grote Amerika en daar een student-athlete te worden. In het begin van mijn traject wist ik niet waar ik moest beginnen. KingsTalent heeft mij hierin erg goed geholpen en is samen met mij gaan kijken naar bepaalde doelen die ik voor ogen had. Om zo te zoeken naar de juiste school.

Hoe heb je het gehele traject met KingsTalent ervaren?

KingsTalent heeft mij supergoed begeleidt in het gehele traject. Zij zijn de reden waarom ik nu in Amerika zit. Ik ben super dankbaar dat ik bij hun terecht ben gekomen en dat ik op deze manier ben opgevangen. Iedere keer dat ik telefonisch contact opnam, voelde ik mij gezien en gehoord en niet zomaar een nummertje. Ik had het gevoel dat mensen echt hard voor mij aan het werk waren en er alles aan deden om mijn dromen waar te maken.

 Hoe reageerde je omgeving toen je met het grote nieuws kwam?

Sommige mensen binnen mijn omgeving hadden deze stap al aan zien komen. Ik heb het hier namelijk altijd al over gehad, maar ik had nog nooit echt stappen ondernomen. Toen het eenmaal zover was en het definitief was dat ik zou vertrekken naar Amerika, moesten mijn ouders wel een traantje laten. Iedereen heeft mij gesupport van het begin tot het eind. Ik had via de uitnodiging van mijn afscheidsfeestje verteld dat ik naar Amerika zou gaan. Toen mijn vrienden dit lazen, vonden ze het supercool dat ik mijn dromen waar ging maken.

Waarom heb je uiteindelijk voor Finlandia University gekozen en ben je tot nu toe blij met deze keuze?

Ik heb voor Finlandia University gekozen, omdat het een kleine school is en deze universiteit bestaat uit 80% student-athletes. De school heeft 360 leerlingen en mijn lessen bestaan soms maar uit 5 mede-leerlingen. Een kleine school geeft mij het gevoel dat ik echt gezien wordt en ik met problemen altijd bij iemand terecht kan. Ik ben nog steeds blij met de keuze die ik heb gemaakt, want ik heb in een hele korte tijd al veel nieuwe vrienden gemaakt.

 Is sporten en studeren goed te combineren? Houd je nog vrije tijd over?

Sporten en studeren is altijd lastig te combineren, maar je houdt uiteindelijk genoeg vrije tijd over om leuke dingen te doen. Als je goed je best doet op school dan is het huiswerk ook minder moeilijken houd je genoeg vrije tijd over om leuke dingen te doen, zoals feestjes of andere activiteiten met vrienden.

Wat is voor jou het grote verschil tussen sporten en studeren in Nederland en Amerika?

De hele omgeving is anders. Je zit op een kamer met één kamergenootje die je aan het begin nauwelijks kent en je spreekt beide een andere taal, maar toch wordt je ondanks deze taalbarrière snel vrienden. Daarnaast heb je een druk sport- en schoolschema, waar je je best voor moet doen.

 Wat mis je het meest aan Nederland? Wat juist niet?

Ik mis mijn familie en vrienden erg. Ik bel mijn ouders één keer in de week en dan hoor ik soms leuke activiteiten die zij hebben gedaan, waar ik niet aan deel heb kunnen nemen. Daar heb ik dan wel moeite mee.

 Wat hoop je uit dit grote avontuur te halen/leren?

Ik hoop dat ik zelfstandiger wordt en beter om kan gaan met een druk spel- en schoolschema. Daarnaast hoop ik veel ervaring op te doen in het softballen.

 Dit is alweer de laatste vraag. Wat wil jij meegeven aan studenten die twijfelen om het avontuur in Amerika aan te gaan? Zou je de combinatie van sporten en studeren in Amerika aanraden aan anderen?

Doen! Het is een once in a life time opportunity. Mensen willen graag met je meedenken als je ergens niet uitkomt, wat erg fijn is. Ik zou zeggen: ga het avontuur aan en dan zie je vanzelf waar het schip strand!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.