Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Signed! Jasper Schinkel vertrekt komende zomer naar Aquinas College

Signed! Jasper Schinkel vertrekt komende zomer naar Aquinas College

De deal is rond! Jasper Schinkel verruilt na dit seizoen het onder-19 elftal van Roda’46 voor Aquinas College. Deze school is gevestigd in de plaats Grand Rapids in de staat Michigan. Jasper zal in de zomer aansluiten bij zijn nieuwe team. 

 

Jasper is van nature een spits die ook als aanvallende middenvelder of buitenspeler kan spelen. Toch speelt hijzelf het liefste als diepe spits. Jasper heeft een alleraardigste record opgebouwd als het gaat om doelpunten, want als 17-jarige heeft hij al zeven keer de topscoorderstitel binnengehaald. Jasper begon met voetballen op zijn vijfde bij SV Aurora en stapte daarna snel over naar Kampong en heeft hier vijf seizoenen gespeeld. In 2015 voelde Jasper aan dat het tijd werd voor een stap hogerop. Hij ging spelen voor VV Jonathan in het onder-14 elftal.

Jasper heeft drie jaar voor VV Jonathan gespeeld en in die drie jaren was hij zeer succesvol, want hij werd drie keer topscoorder van zijn team! Een knappe prestatie wat leidde dat Jasper nog een stap omhoog maakte om te gaan spelen voor de onder-17 van Alphense Boys. Dit team speelde in 2018-2019 in de hoogst mogelijke divisie en dus speelde Jasper ook tegen meerdere professionele jeugdteams en ook in deze competitie bewees Jasper een absolute goaltjesdief te zijn! Dit seizoen is Jasper te bewonderen in de onder-19 van Roda’46 op het tweede jeugdniveau van Nederland.

Jasper is een echte koele kikker in het strafschopgebied en is tweebenig, daarnaast is hij sterk in een 1-tegen-1 tegen een verdediger. Voor een speler van 17 jaar is Jasper ook zeer sterk aan de bal en heeft een hard schot. Kortom: Jasper heeft alles in zich om ook voor Aquinas College te gaan knallen.

 

Aquinas College

Aquinas College is dus de nieuwe school van Jasper Schinkel, de school uit Grand Rapids speelt haar wedstrijden in de Wolverine-Hoosier Athletic Conference. Het seizoen zit er inmiddels al een aantal weken op voor het voetbalteam van de school. In de conference werd een vijfde plaats behaald achter teams als Indiana Tech en Madonna University. De Aquinas Saints zullen met Jasper in de spits toch een betere prestatie willen neerzetten in het nieuwe seizoen.

Aquinas is overigens een school met zo’n 2.000 studenten en biedt naast voetbal nog allerlei grote sporten aan op haar school. Baseball, basketball en lacrosse zijn zomaar wat sporten die Jasper waarschijnlijk gaat zien tijdens zijn avontuur in Amerika. Wij zijn heel erg benieuwd naar het avontuur van Jasper en wensen hem heel veel succes! Hopelijk gaan we nog veel van hem horen en daar houden we jullie uiteraard van op de hoogte!

 

Benieuwd welke talenten nog meer al getekend hebben voor een nieuw team of welke talenten een award hebben gehaald afgelopen seizoen? Bekijk eens ons nieuwsoverzicht! Hier vind je al het nieuws omtrent onze talenten terug.

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.