Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Shant Bedrosian (ex Jong de Graafschap) – Een droom die uitkomt!

Shant Bedrosian (ex Jong de Graafschap) – Een droom die uitkomt!

Jarenlang was hij een van de grootste talenten uit de jeugdopleiding van FC De Graafschap. Hij mocht meedoen met de voorbereiding van het eerste elftal. De snelle buitenspeler werd zelfs topscorer van de voorbereiding. Toch kreeg Shant Bedrosian geen kans in het eerste elftal van de Superboeren. Dat zette hem aan het denken… Ondertussen speelt hij al een jaar op Amerikaanse bodem en hij heeft er nog geen moment spijt van.

 

 

Shant, in Nederland kwam je uit voor onder meer FC de Graafschap en JVC Cuijck. Afgelopen zomer maakte je de overstap naar de VS. Hoe is je deze overgang bevallen?
Ik heb het heel erg naar m’n zin, helaas ben ik grotendeels geblesseerd geweest door een liesblessure, maar heb toch nog gelukkig een aantal wedstrijden kunnen meepikken. Het is een droom die uitkomt, met het vele reizen en vaak achter elkaar spelen.

 

 

 

We zien op social media veel leuke filmpjes voorbij komen. Volgens mij hebben jullie een erg gezellig team! Kan je hier wat meer over vertellen?
Het team is erg goed samen want we hebben allemaal dezelfde doel en dat is de GNAC winnen. Dit alles is erg goed voor het team en voor de sfeer, het houdt ons allen samen. Het is gemakkelijk voor nieuwe spelers om hier te komen want het is eigenlijk een grote vriendengroep die samen alles ervoor over heeft om een mooie tijd te beleven.

 

 

Hoe heb je het afgelopen seizoen beleefd? Ben je van mening dat ze de oude Shant Bedrosian al aan het werk gezien hebben? Je hebt met behoorlijk wat blessureleed te maken gehad? Klopt dat?
Dat klopt, het is nog niet verlopen hoe ik het had voorgesteld vanwege mijn blessures (ben er nog zoet mee helaas). Maar ik ben hard aan het werk om zo sterk mogelijk terug te komen en te laten zien waarom ik ben gehaald, en ik ben ervan overtuigd dat het me zeker gaat lukken!

 

 

 

Daarnaast heb je erg genoten van Spring Break! Volgens mij ben je naar het zuiden gereisd. Met wie heb je dit gevierd, waar en wat heb je allemaal gedaan?
Dat is toch wel wat “Amerikaans” natuurlijk. Iedereen verheugd zich op de Spring Break. Ik ben naar Cabo San Jose, Mexico gereisd en heb er onvergetelijke momenten beleefd. Ik ben met 7 jongens van het team erheen gegaan en we hebben de Spring Break van onze leven beleeft, vele feestjes en mooie plekken bezocht natuurlijk.

 

 

 

Hoe gaat het op school? Welk opleiding doe je nu en hoe gaat het ermee?
Op school gaat het ook goed, het is wel anders dan in Nederland want hier moet je veel doen in plaats van wekenlang studeren voor een toets. Mijn major is psychological rehab/human health performance. Het bevalt me heel goed want dit is ook wat ik ongeveer deed in Nederland.

 

 

Showcase 2017 lijkt alweer een eeuwigheid geleden… Voor jou was dit de mogelijkheid om je in de kijker te spelen bij MSUB. Hoe kijk je terug op het hele avontuur met KingsTalent?
Het hele project duurde misschien een eeuwigheid maar KingsTalent heeft me op alle momenten geholpen en er uiteindelijk voor gezorgd dat mijn droom een werkelijkheid werd. Het grootste probleem voor mij was om de cijferlijsten in orde te krijgen, maar het is ons samen gelukt. KingsTalent was altijd bereid om me te helpen en daar ben ik ze heel erg dankbaar voor!

 

 

 

Heb je alweer zin in preseason en het komende voetbalseizoen?
Ik kan niet wachten. Dat is het enige wat ik kan zeggen, helemaal na een teleurstellend seizoen die ik heb gehad. Ik wil topfit worden en laten zien dat ik een positieve bijdrage kan leveren.

 

 

 

Wat ga je de komende maanden doen (in Nederland?)?

In Nederland ga ik aan de slag met mijn fysio die ik al jaren ken en een persoonlijke trainer om mij weer helemaal topfit te krijgen. Natuurlijk is het in begin veel revalidatiewerk maar zodra ik fit word, ga ik veel conditie en uithoudingsvermogen trainen om goed aan het seizoen te beginnen.

 

 

 

Wat wil je onze talenten meegeven die aanstaande zomer naar de VS vertrekken?
Probeer te genieten van alle momenten die je gaat meemaken want je hebt maar een paar jaar hier in de VS. Zorg ervoor dat je conditie in orde is voordat je hier komt want het is helemaal niet zo gemakkelijk en erg vermoeiend. Het seizoen is misschien niet zo lang maar dat maakt het juist erg zwaar want je speelt 2x in de week, en je school niet vergeten natuurlijk. Bereid je goed voor en geniet van je tijd die je hier gaat meemaken!

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.