Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

SC Heerenveen voetbalster Eef Kerkhof vertrekt naar Memphis!

Eef Kerkhof maakt de transfer naar powerhouse University of Memphis. Na een gesprek met een andere Nederlandse speelster in het team van coach Brooks Monaghan heeft Eef besloten om haar passie voor voetbal voort te zetten in de Verenigde Staten in combinatie met een master. In de zomer van 2022 gaat ze het dameselftal van SC Heerenveen verlaten om als één van de laatste versterkingen het team van de Memphis Tigers compleet te maken.

Jong geleerd is oud gedaan wordt wel eens gezegd. Dit is ook zeker van toepassing op Eef haar voetbalcarrière. Ze is begonnen met voetballen toen ze 5 jaar oud was, bij Juliana Mill. Op 14-jarige leeftijd is ze geselecteerd voor het jongensteam van het District Talent Team van de KNVB. De coaches en trainers van Eef hebben haar daar geadviseerd over te stappen naar een andere club om als speelster te verbeteren, waardoor ze bij SV Venray terecht kwam bij de jongens U14. Met dit team wist ze het landskampioenschap te winnen in het eerste seizoen dat ze bij de club voetbalde. Eef heeft 4 jaar bij SV Venray gespeeld, waarin ze in 2018-2019 periodekampioen werd met jongens U17 om vervolgens in de play-offs te mogen spelen voor promotie. Naast de trainingen en wedstrijden in Venray mocht Eef meetrainen met de Vrouwen van PSV Eindhoven.

In het seizoen van 2019-2020 was de middenvelder de aanvoerder van de PSV Vrouwen Beloften, waarmee ze als 2e eindigde in de competitie voor de beloftenteams. Na een jaar bij PSV te hebben gevoetbald, heeft Eef de overstap gemaakt naar SC Heerenveen Vrouwen om in het eerste dameselftal te gaan spelen in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Na twee seizoenen bij SC Heerenveen is het voor Eef tijd om de overstap te maken naar Amerika. Ze maakt de overstap naar University of Memphis.

In december 2021 begon het traject van Eef bij KingsTalent met een gesprek op kantoor. Al snel werd er een goede highlight video gemaakt, waardoor ze snel in contact kon komen met verschillende college coaches. De 20-jarige middenvelder had gesprekken met meerdere scholen op het hoogste college voetbalniveau in Amerika. Na een gesprek met de coach en een Nederlandse speelster van de Memphis Tigers heeft Eef de keuze gemaakt naar deze school te gaan.

University of Memphis is een grote universiteit in Memphis, Tennessee waar rond de 20.000 studenten studeren. Het women’s soccer team is afgelopen seizoen kampioen geworden in de American Athletics Conference. Dit hebben ze klaargespeeld door te winnen van het #1 gerankte team van University of South Florida onder leiding van head coach Brooks Monaghan. Hij is in 2000 begonnen als coach van de Memphis Tigers. Daarvoor heeft hij zelf professioneel voetbal gespeeld en maakte hij deel uit van het nationale USA U20 team. Eef zal een mooie toevoeging zijn bij zijn team.

Wij zijn ervan overtuigd dat Eef een fantastische tijd tegemoet gaat in Amerika. Heel veel succes en vooral veel plezier bij deze mooie school, Eef!

Wij blijven Eef op de voet volgen tijdens haar avontuur in Amerika! Wil jij ook de ontwikkelingen van Eef op de voet blijven volgen? Volg ons op instagram: kingstalentnl

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.