Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Parents Highlights

“Ik heb bewondering dat ze uit haar comfortzone is gekomen” – Interview met Rob Kerkhof

“Ik heb bewondering dat ze uit haar comfortzone is gekomen” – Interview met Rob Kerkhof

Voetbalster Eef Kerkhof liet SC Heerenveen achter zich voor een avontuur in Amerika bij de University of Memphis. Waar zij haar dromen aan het najagen is. Wij spraken haar vader, Rob, over zijn bevindingen.

Hoe is Eef op het idee gekomen om sport en studie te gaan combineren in Amerika? Wat was uw reactie hierop?

Eef was na twee jaar bij SC Heerenveen toe aan een nieuwe stap. Via social media en kennissen uit de voetbalwereld had ze gehoord over de mogelijkheden om een vervolgstudie en voetbal te combineren in de Verenigde Staten. Ze heeft zelf het initiatief genomen om contact te leggen met KingsTalent.Waar ik als vader het in eerste instantie heel erg jammer vond dat ik ze nu niet meer op het veld kan zien spelen, is dat later omgedraaid in bewondering dat ze uit haar comfortzone is gekomen en de stap heeft gemaakt naar het onbekende. Het gevoel van ’langs de lijn’ mis ik echter nog steeds.

Hoe heeft u het gehele traject ervaren wat uw dochter met KingsTalent heeft afgelegd? In hoeverre bent u hierbij betrokken geweest?

De begeleiding vanuit KingsTalent is heel goed geweest: de start met een mooie presentatie over de mogelijkheden in de VS en vervolgens duidelijke communicatie met Eef over wat er van haar verwacht werd en wat ze allemaal moest doen om deze stap mogelijk te maken. Bij vragen kon ze altijd bij Raoul terecht.

Hoe is het voor u om een langere periode afscheid te moeten nemen van Eef?

Dat is als ouder natuurlijk één van de minst leuke aspecten van deze keuze. Gelukkig is het in deze tijd mogelijk om via allerlei manieren op een snelle en makkelijke manier elkaar te kunnen zien en spreken. Dat doen we dan ook veelvuldig. Voor Eef was het in het begin natuurlijk nog lastiger om niet alleen je familie, maar ook haar vriendenkring te verlaten. Gelukkig heeft ze dat goed opgepakt. Verder is er nog wel het tijdsverschil van 7 uur, waardoor de ochtenden hier niet met Eef kan worden gesproken, omdat het daar dan nacht is.

Wat is voor Eef de reden geweest om voor Memphis te kiezen?

Eef heeft met enkele universiteiten kunnen overleggen over de mogelijkheden voor het voetbal, maar ook zeker over de te volgen studie. Ook heeft ze diverse keren persoonlijk met coach Brooks Monaghan gesproken, hij heeft haar uiteindelijk ook over kunnen halen om voor Memphis te kiezen. Eef vond het een lastige keuze, omdat je vanuit Nederland natuurlijk nooit alles helemaal kunt overzien. Nu is ze heel tevreden met haar keuze.

Zijn er voor Eef haar vertrek bepaalde doelen gesteld samen of is hier niet specifiek over nagedacht?

Voor wat betreft het voetbal staat vooral het plezier voorop en daarnaast het zo veel mogelijk spelen van wedstrijden. Deze competitie en de andere voetbalcultuur maakt het geheel natuurlijk tot een hele bijzondere ervaring voor de rest van je leven. Voor wat betreft haar studie wil Eef natuurlijk haar opleiding succesvol afronden dit jaar.

Eef heeft inmiddels haar eerste award binnengehaald in Amerika. Hoe reageerde u hierop?

Voor ons is het mooie bevestiging dat ze goed bezig is en dat ze haar kwaliteiten ook laat zien op het veld. Dat is als ouder natuurlijk heel mooi om te zien!

In hoeverre volgt u haar wedstrijden en heeft u haar eerste goals live mogen bewonderen?

We hebben gelukkig de mogelijkheid om alle thuiswedstrijden en ook diverse uitwedstrijden live te kunnen volgen via betaalzenders. De uitzendingen zijn kwalitatief zeer goed en professioneel opgezet, dat is echt prima. Tot nog toe hebben we zo bijna alle wedstrijden kunnen zien, ook al is het door het tijdsverschil op een, voor ons, wat minder prettige tijd (’s nachts tussen 02.00 en 04.00 uur). Dus ook haar eerste goals hebben we live kunnen zien!

Wat mist u het meest aan uw dochter nu ze niet meer in Nederland is?

Dat is natuurlijk het directe onderlinge contact en de familiemomenten. Eef is sowieso een familiemens en houdt erg van gezelligheid en het doen van activiteiten met de familie. Bellen en social media vergoeden veel, maar kunnen uiteindelijk niet op tegen het directe contact.

Heeft u al een reis naar Amerika gepland staan om uw dochter te bezoeken?

De competitie van Eef is onlangs afgelopen, waardoor ze nu tot half januari vakantie heeft. In deze periode zullen wij naar haar toe gaan voor enkele weken. Wij, maar ook Eef, kijken daar al enorm naar uit.

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.