Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews Parents

Sandra, moeder van Milou Kluyt: “Het is spannend, maar we zijn vooral heel positief!”

Sandra, moeder van Milou Kluyt: “Het is spannend, maar we zijn vooral heel positief!”

Vorige maand tekende Milou Kluyt voor Saint Joseph’s University in Pennsylvania en in de zomer is het dan eindelijk zo ver: ze mag gaan hockeyen en studeren in Amerika! Ook voor de moeder van Milou, Sandra, is dit een mooi maar misschien ook wel een beetje een spannend moment.

In de omgeving van Milou gingen er een aantal teamgenootjes naar Amerika om daar te hockeyen en studeren, hier werden de ouders en uiteindelijk ook Milou zelf door geïnspireerd. Sandra: “Wij spraken weleens met de ouders van teamgenoten die naar Amerika gingen, maar Milou wilde dit eigenlijk nog niet. Maar langzaamaan leek het Milou ook wel interessant en toen ze in contact kwam met iemand van KingsTalent ging het best wel snel.”

Sandra vond het altijd al een leuk idee en stimuleerde Milou om naar Amerika te gaan. Maar nu het in augustus zo ver is, komt er ook wel een beetje spanning bij kijken. “Milou is de oudste van vier kinderen dus ze is de eerste die als het ware ‘uitvliegt’. En dan ook nog eens naar de andere kant van de oceaan, dus je kan er toch niet even met de auto naartoe rijden als er iets is. Milou heeft in het verleden wel een beetje last van heimwee gehad, dus hoe dat nu gaat, is even afwachten. In die zin is het spannend, maar we zijn vooral heel positief!”

Sandra voegt hieraan toe: “Afgelopen weekend speelde Milou een wedstrijd. Daar sprak ik een ouder van iemand die ook via KingsTalent bij Saint Joseph’s University terecht was gekomen en hij was alleen maar positief, dus dat is wel goed om te horen en geruststellend.“

Omdat Milou bij KingsTalent aangesloten is, mocht ze zich op de showcase laten zien aan verschillende Amerikaanse hockeycoaches. Hier had Milou maar liefst acht gesprekken met coaches. Opvallend was dat hier haar nieuwe school, Saint Joseph’s University, niet bij zat. Maar toch komt Milou straks in Pennsylvania terecht, hoe dan? Sandra: “Milou had heel fijn contact met de coach van de universiteit. We hebben een videocall gehad met de coach en dat verliep heel prettig. Ook had ze een leuk gesprek met twee meiden die er al zitten en ook dat was heel positief. Verder voldeed Saint Joseph’s aan al haar eisen, waaronder het niveau waarop ze wil gaan hockeyen.”

En hockeyen is wat Milou, maar ook de rest van haar familie, zo graag doet. Ze komt uit een echte hockeyfamilie. “Het hockeytalent en de interesse voor hockey zit al erg in de familie. Alle kinderen hockeyen, vader is voorzitter van de Hockeyclub in Tilburg en ik ben manager van het team van Milou. We zijn dus zelf veel bezig met hockey. Ik heb zelf nooit gehockeyd maar ben wel een fanatieke sporter, dus dat zit er zeker in. Bij Milou zat het hockeytalent er altijd al in en ze speelde bij haar club in de hoogste teams.”

Hoe lang het verblijf van Milou in Amerika gaat duren is nog niet helemaal duidelijk. “Eerst dacht ze voor een jaar, maar nu wil ze misschien toch vier jaar, dat ligt er ook aan hoe het bevalt daar. Mijn man en ik hebben allebei al wel een tijdje in Amerika gewerkt, toevallig ook nog in de buurt van de nieuwe school van Milou, dus dat is wel toevallig. Maar sporten en studeren in Amerika is toch weer heel anders, we zijn heel benieuwd!”

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.