Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Ruben Stuiver signs at university of San Francisco, San Francisco, California 

Ruben Stuiver signs at university of San Francisco, San Francisco, California 

 

SC Heerenveen U19 goalie Ruben Stuiver verruilt deze zomer de Friese eredivisieclub voor de University of San Francisco men’s soccerteam. De 18-jarige keeper verhuist deze zomer naar de stad van de Golden Gate Bridge, Alcatraz en Pier 39; San Francisco, Californië!

 

 

 

Sinds zijn 10e jaar maakt Stuiver deel uit van de jeugdopleiding van SC Heerenveen. Sindsdien was hij niet meer weg te denken onder de lat van de Friese jeugdelftallen. Stuiver maakte ieder jaar progressie en dat werd beloond met een voorselectie van Oranje onder 15. Sinds zijn 17de traint Stuiver regelmatig mee met de A-selectie van SC Heerenveen waar hij op de training ballen stopt van onder andere Sam Larsson en Reza Ghoochannejhad, smaakmakers in de eredivisie. Deze zomer verruilt Stuiver dus de Friesche trainingsvelden voor de velden van de USF Dons in het zonnige Californië.

 

 

Luis Trejo, assistent coach van USF Dons, kwam speciaal naar Nederland om Stuiver persoonlijk aan het werk te zien. Hij was direct onder de indruk van de jonge doelverdediger. “Met Stuiver hebben we een topkeeper binnengehaald. Hij is in staat om direct zijn stempel te drukken op ons spel met zijn keeperskwaliteiten maar ook met zijn persoonlijkheid.” Hij mag dan ook zijn borst natmaken direct bij zijn aankomst in Californië. In de voorbereiding op het seizoen wacht een loodzwaar programma waarin de Dons zich gaan meten met de absolute top in het Amerikaanse College Soccer. Zo staan thuiswedstrijden op het programma tegen regerend landskampioen Stanford (#1) en powerhouse UCLA (#23). Tussendoor wordt er naar Indiana gevlogen voor wedstrijden tegen topteams als Indiana (#16) en Butler (#14). Ideale tegenstanders voor de Nederlander om zich direct te onderscheiden.

 

 

 

University of San Francisco men’s soccer team komt uit in de NCAA Division 1 West Coast Conference (WCC). In de competitie staan toppers als Pacific en Saint Mary’s (team van KingsTalent-talent Sem Kroon) op het programma. Daarnaast mag Stuiver zich opmaken voor uitwedstrijden naar het verre Oregon en Washington (state). Hiermee ziet hij dus ook erg veel van het mooie Amerika.

 

 

 

KingsTalent wenst Ruben heel veel plezier en succes in San Francisco! Natuurlijk zullen we hem op de voet volgen en zijn avonturen delen op onze website en social media. Wil jij altijd up-to-date blijven van de laatste verhalen van Ruben? Like dan onze Facebookpagina en volg ons op Instagram en Twitter.

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika te sporten en studeren? Meld je dan hier gratis en vrijblijvend aan en dan nemen wij snel contact met je op!

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.