Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Rick Hovinga joins “The Pioneers” in Kansas

Rick Hovinga joins “The Pioneers” in Kansas

Rick Hovinga heeft een overeenkomst bereikt met de MidAmerica Nazarene University in Kansas. Hij zal in het komende fall seizoen deel gaan uitmaken van het men’s soccer team van de MNU Pioneers.

Rick begon al op zijn vierde met voetballen bij de club HFC 15. Het was een jonge met veel talent en dat was ook de voetbalschool van FC Groningen opgevallen. Hij werd uitgenodigd om bij de talentenschool van de eredivisieclub te komen spelen. Omdat Rick op hoger niveau wilde gaan spelen kwam hij terecht bij Velocitas, waar hij als team topscorer direct benoemd werd tot aanvoerder. Door zijn goede prestaties bij Velocitas werd de jonge Hovinga gescout voor het district talenten team. Na zijn goede prestaties maakte Rick de volgende stap omhoog. Hij ging spelen voor Rapiditas o15 en o17 in de derde divisie, waar hij topscorer werd. Vervolgens meldde SC Cambuur zich en wilde het jonge talent graag opnemen in haar jeugdacademie. Rick maakte in het seizoen 2017-2018 (o17) de overstap naar Friesland. In dat eerste seizoen werd hij met zijn team kampioen en bovendien werd hij benoemd tot topscorer van de competitie. Na 2 goede jaren bij Cambuur vertrok Rick richting Be Quick 1887, waar hij op dit moment uitkomt voor het eerste elftal. En nu is het dus tijd voor de volgende stap voor Rick en die volgende stap is Kansas!

 

Rick is een echte spits, maar kan ook ingezet worden als nummer 10. De eigenschappen die hem tot de geschikte spits maken voor de MNU Pioneers zijn: zijn fysieke kracht, zijn duelkracht, zijn positionering, de 1 tegen 1 situatie, functioneren als aanspeelpunt en natuurlijk zijn enorm scorend vermogen. Kortom, een spits waar de MNU Pioneers nog veel plezier aan gaan beleven.

 

MNU Pioneers

Het voetbalprogramma van de MidAmerica Nazarene University staat bekend als een goed programma. Met in totaal 4 Conference titels (2005, 2008, 2013 & 2016) en één Conference Tournament Championship in 2011. In 2015 werden de MNU Pioneers net geen National Champions. Ze verloren namelijk in de finale van Rio Grande University uit Ohio. Hopelijk kunnen de Pioneers weer een gooi doen naar de conference titel met hun nieuwe spits. Één ding is zeker voor het komende seizoen, aan goals geen gebrek bij de Pioneers met Hovinga in de spits.

 

Wij wensen Rick heel veel succes, maar vooral erg veel plezier in te VS!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.