Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Awards Updates

Kingstalent-atleten domineren Conference! 8/8

Verschillende talenten komen in groten getale voor bij de Conference teams. Ben jij benieuwd naar de prestaties van deze talenten? Lees dan vooral verder!

Vandaag zoomen we in op vier dames waarvan er drie een plek in het ‘Senior Team’ wisten te bemachtigen. Daarnaast behandelen we nog een voetballer die met een All-American award beloond is voor zijn sterke optredens gedurende het seizoen.

We starten bij de talenten die in het ‘Senior Team wisten te belanden. Van de 38 ‘Division I’ speelsters die in het team belandde, zijn er dus drie dames onderdeel van de Kingstalent- familie. Nadat Eefke van den Nieuwenhof eerder al werd benoemd tot ‘ACC Defensive Player of the Year’, was het snel duidelijk dat ze niet te missen was in het ‘Senior Team’. De back uit Utrecht had in zowel verdedigend als aanvallend oogpunt haar aandeel, waar ze gemiddeld slechts 1.83 doelpunt tegen kreeg per wedstrijd en goed was voor 14 doelpunten. Statistisch gezien speelde Van den Nieuwenhof haar beste wedstrijd vroeg in het seizoen tegen Vermont, waar ze twee doelpunten voorbereidde en driemaal eindverantwoordelijke was. Deze masterclass leidde tot een overtuigende 9-1 winst in de tweede wedstrijd van het seizoen.

Na vier jaar bijna alles gespeeld te hebben voor de ‘River Hawks’ is Alissia de Vries wederom beloont met een prachtige onderscheiding. Na een hele rits awards gewonnen te hebben, waaronder ‘Defensive Player of the Year’ en ‘All- Championship Team’, heeft ze met een plek in het ‘Senior Team’ echt de kers op de taart te pakken. De Vries was in 18 wedstrijden direct betrokken bij zeven doelpunten, waaruit blijkt dat ze ook aanvallend haar steentje wist bij te dragen. De back uit Den Haag was een onmisbare schakel achterin, wat terug te zien was in het gemiddeld aantal tegendoelpunten per wedstrijd (slechts 1.28).

Met Sabine de Ruijter komen we aan bij de laatste van de drie beloonde ‘Seniors’. De ‘Wildcat’ uit Huizen wist net als de twee bovenstaande dames indruk te maken als back. De Ruijter was onderdeel van de ploeg die zich voor het eerst sinds 2018 weer wist te plaatsen voor het ‘Big East Tournament’, waarmee ze weer een historisch goed jaar beleefden. De winnende treffer tegen Connecticut kan als haar persoonlijke hoogtepunt van dit seizoen worden gezien. Door in de 45e minuut de 2-1 binnen te werken werd de lange reeks van 17 wedstrijden zonder punten tegen de ‘Huskies’ eindelijk beëindigd.

Nu we de hockeysters hebben gehad schakelen we over naar het voetbalveld waar we aftrappen met Femke Wiedeman. De middenveldster was dit seizoen goed voor vijf doelpunten in 18 wedstrijden, waarmee ze een aardig moyenne kan overleggen. Naast haar aandeel in gemaakte doelpunten was de aanvoerster van de ‘Conqs’ steevast basisspeelster en kwam ze in alle wedstrijden in actie.

Voor het laatste talent van dit artikel blijven we nog even op het voetbalveld. Rick Hovinga weet voor het vierde jaar op rij uitstekend te presteren, waar hij nu beloont is met de ‘All-American’ award. Hovinga was direct betrokken bij 16 doelpunten in 20 wedstrijden, waarmee hij hele aardige cijfers kan overleggen. De goalgetter uit Groningen wist 45 doelpunten te maken in 70 wedstrijden waardoor hij als onmisbare schakel werd gezien in de ploeg van de ‘Pioneers’.

Stuk voor stuk wederom prestaties om trots op te zijn, gefeliciteerd allemaal!

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.