Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews Updates

Interview met National Champion Rick Hovinga: “Een onvergetelijke verrassing!”

Interview met National Champion Rick Hovinga: “Een onvergetelijke verrassing!”

Rick Hovinga is dit seizoen NAIA Men’s Soccer National Champion geworden. Rick speelt sinds 2021 voor het MidAmerica Nazarene University Men’s Soccer team. Dit seizoen was hij enorm belangrijk voor zijn team met 15 doelpunten en 4 assists. In dit artikel vertelt Rick over zijn fantastische seizoen, hoe het voelt om National Champion te worden? wat heeft hij geleerd van dit seizoen? En door wie werd Rick verrast bij de finale? Je leest het hieronder!

Rick vertelde ons hoe het voelde om National Champion te worden. “Het winnen van het nationale kampioenschap is werkelijk ongelooflijk, het brengt een uniek gevoel teweeg bij iedereen. De emoties verschillen van persoon tot persoon. Het was prachtig om te zien hoe sommige jongens van blijdschap huilden, het waren echt mooie momenten.”

Naast dat dit al geweldig was, was Rick ook nog eens trefzeker in de finale. “Het scoren in de finale was natuurlijk fantastisch, vooral omdat het bijdroeg aan het helpen van het team.” De school leefde helemaal op voor de wedstrijd, vertelt hij. “Er was een bus geregeld voor studenten die de wedstrijd wilden bijwonen en de lessen werden geannuleerd. De wedstrijd werd zelfs op grote schermen in de school uitgezonden.”

Ook werd Rick nog erg verrast voorafgaand aan de finale. “Een onvergetelijk moment was de verrassing van mijn vader die speciaal voor de finale naar de Verenigde Staten was overgevlogen. Het was werkelijk onbeschrijflijk om dit alles mee te maken en de trofee was de kers op de taart na een geweldig seizoen.”

De vetste wedstrijd voor hem was er een die hij niet speelde. “Het was de finale van het conferencetoernooi, waarin ik geblesseerd raakte. Hierdoor moest ik ook de eerste wedstrijd van de nationale kampioenschappen missen. Na het winnen van die wedstrijd kreeg ik zoveel motivatie van het team om zo snel mogelijk terug te komen, en uiteindelijk is dat gelukt, en hoe! De kwartfinale was voor mij het hoogtepunt, omdat ik in die wedstrijd twee keer mocht scoren en we uiteindelijk met 2-0 wonnen tegen de National Champions van 2022.”

Het doel is volgens hem eigenlijk elk jaar hetzelfde. “De nationals halen en winnen natuurlijk. In het voorseizoen hadden we echter besloten om wedstrijd voor wedstrijd te bekijken. Het besef begon pas echt door te dringen na de halve finale, toen het wel heel dichtbij kwam. Maar eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat we daadwerkelijk zouden winnen, ook al was dat altijd ons doel. Het is een prachtig geheel geworden, en ik koester de herinneringen aan dit geweldige seizoen.”

Tot slot vroegen we Rick wat de belangrijkste les is die hij uit dit geweldige seizoen meeneemt. “Het belangrijkste dat ik heb geleerd, is dat je als team bij elkaar moet blijven en een geheel moet vormen; geen individuen, maar een eenheid. Het teamgevoel was geweldig, zelfs de spelers die niet altijd evenveel speeltijd kregen, deden alles voor het team, en dat heeft uiteindelijk bijgedragen aan onze overwinning.”

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.