Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Reinier ter Riet nieuwste aanwinst Baker University!

Reinier ter Riet nieuwste aanwinst Baker University!

Reinier ter Vliet gaat binnenkort naar Kansas om zich aan te sluiten bij de Baker University Wildcats! De keeper van ruim 1.90m maakt de overstap vanuit Argon na een succesvolle carrière in Nederland.

 

Reinier is een erg vaardigde keeper, die een goede trap in huis heeft. Naast zijn trap beschikt hij over goede reflexen, een goed spelinzicht én is hij een echte leider op het veld, ideaal voor een keeper. Naast zijn kwaliteiten is Reinier ook enorm gemotiveerd en weet hij vaak de rust te behouden. Buiten het veld is Reinier iemand die makkelijk met zijn teamgenoten op kan schieten en is zowel in de goal als buiten het veld enorm betrouwbaar.

Hij begon met voetballen toen hij vijf jaar oud was, bij VV Maarssen. Toen hij zeven was, kwam hij erachter dat zijn ambities in de goal lagen en niet als veldspeler en koos hij ervoor om keeper te worden. In zijn tijd bij VV Maarssen won hij twee keer de Co Bakker award, een prijs voor jeugdkeeper van het jaar.

In 2013 maakte Reinier de overstap naar Elinkwijk. Hier werd hij gescout voor het Jonger Oranje talententeam, waar hij nationale en internationale speelde tegen professionele jeugdteams. In 2016 wist de keeper van ruim 1.90m de vierde plek te bemachtigen met zijn team. Het jaar daarna besloot hij dat het tijd was voor een nieuwe stap: Argon.

Bij zijn nieuwe team werd hij geselecteerd voor het Sports Impressario/Van Riemsdijk Sports talententeam, hiermee speelde hij tegen professionele Nederlandse jeugdteams. In 2018 werd hij vijfde met het team uit Mijdrecht. In het seizoen 2018/2019 speelde hij zelfs nog vier wedstrijden mee met het vaandelteam van Argon.

In het seizoen 2019/2020 maakte Reinier de overstap van Argon naar Roda’23. Hier trainde hij regelmatig met het eerste mee en maakte hij zijn debuut in dat team in hetzelfde seizoen.

 

Het nieuwe team van de rechtsbenige goalie, de Baker University Wildcats, wist vorig seizoen 13 keer te winnen, verloor zeven wedstrijden en speelde driemaal gelijk. Met 55 goals voor en 22 tegen, is Reinier een ideale toevoeging voor de Wildcats. Met bijna één tegengoal per wedstrijd hebben ze de juiste man in huis gehaald om dit te verminderen! De nieuwe school van Reinier uit Baldwin City is de eerste universiteit uit Kansas en is opgericht in 1858.

 

Wij kijken enorm uit naar wat Reinier en zijn nieuwe team gaan presteren! Wil jij meer van deze artikelen lezen? Check onze instagrampagina @kingstalentnl

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.