Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Quinten Helmer van AZ Alkmaar naar Indiana U

Quinten Helmer van AZ Alkmaar naar Indiana U

Dit seizoen deed Quinten Helmer met AZ Alkmaar lang mee om de titel in U19 eredivisie. Volgend seizoen speelt Quinten met zijn Indiana University mee om de prijzen in de BIG10! Na 8 seizoenen in Alkmaar sluit de blonde middenvelder het hoofdstuk AZ Alkmaar en opent hij een nieuw hoofdstuk. Indiana University!

 

 

 

Quinten heeft in totaal 8 jaar in de AZ Alkmaar jeugdopleiding rondgelopen. Hierbij is hij 2 maal kampioen van Nederland geworden (U13 en U16). De blonde middenvelder staat vooral bekend om zijn traptechniek en zijn inzicht. Bijzonder knap is dat Quinten naast zijn voetbalcarriere bij AZ zijn VWO diploma vorig jaar reeds behaalde. Met enorm goede cijfers wel te verstaan!

 

 

Diverse teams vlogen naar Nederland om Quinten live aan het werk te zien. Het werd uiteindelijk Indiana University. De persoonlijke approach van de coachingstaff gaf uiteindelijk de doorslag.
Indiana University is een universiteit met maar liefst 40.000 studenten. Zowel op academisch als in sportief opzicht een topschool. Indiana University behaalde afgelopen jaar de titel in de BIG 10; een van de sterkste conferences van het land. Een competitie die het opneemt tegen gerenommeerde scholen als Ohio State, Penn State, Maryland en Michigan State. Afgelopen jaar is Indiana zelfs doorgestoten tot de laatste vier teams in het nationale kampioenschap. Ook dit seizoen wordt er gemikt op een hoge nationale ranking. Dat voetbal leeft op IU is een understatement. Met een gemiddelde toeschouwersaantal (thuiswedstrijden) van 3.000 staan de voetballers in de schijnwerpers! De faciliteiten zijn, zoals het een topschool beaamt bijzonder te noemen. Hieronder nemen we alvast een voorproefje!

 

IU is dus een bijzonder goede vervolgstap na Quinten’s tijd bij AZ Alkmaar. Ook zijn prof-droom hoeft hij nog zeker niet op te geven. Indiana staat ook bekend om zijn goede voetbalopleiding. Jaarlijks stromen er vele spelers uit naar diverse profteams in binnen en buitenland. Een mooi podium om jezelf in de kijker te spelen.
Wij wensen Quinten enorm veel plezier en succes in Amerika. Ben je ook geïnteresseerd naar jouw mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op! Een contactformulier, een aanmeldformulier, een DM op insta. Neem gerust contact met ons op. Dan kunnen we je informeren over jouw mogelijkheden.

 

 

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.