Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Updates

Player of the week (40) – Jim Roberti, Road to the Championship

Player of the week (40) – Jim Roberti, Road to the Championship

Jim Roberti verruilde deze zomer Den Haag voor zijn nieuwe woonplaats Urbana, Ohio. Hier is de gradstudent bezig met zijn opleiding Master of Business Administration (MBA). Daarnaast is hij druk bezig om met Urbana men’s soccer team de titel te veroveren in de Mountain East Conference. Een plaats in de nationals is ook het streven. Met een 15e plaats op de national rankings gaat alles op rolletjes! Belangrijke weken voor de boeg… Weken waarbij studeren en reizen centraal staat en on and off the field gepresteerd zal moeten worden. We kijken mee over de schouder van student-athlete Jim Roberti.

 

 

Monday 10/03
Urbana is een klein dorp dat niet ver van Columbus vandaan ligt. Aangezien in Amerika alles net wat verder uit elkaar ligt dan dat dan in Den Haag het geval is, heb ik besloten een auto te kopen. Om die reden was ik de afgelopen dagen bezig een Amerikaans rijbewijs te halen. Mijn Nederlandse rijbewijs komt na 3 maanden in Amerika te vervallen. Daardoor moest ik deze halen om een verzekering af te kunnen sluiten. Gelukkig was dit allemaal niet zo boeiend en heb ik dit allemaal deze dag af kunnen ronden.

Verder stond er een hersteltraining en wedstrijdbespreking op het programma. Morgen spelen we tegen concurrent Notre Dame. Een erg belangrijke wedstrijd. We moeten ons revancheren van de verloren uitwedstrijd. Daarnaast is een overwinning noodzakelijk om een gooi te doen naar de nationals die we graag willen halen.

 

 

 

Tuesday 10/04 – GAMEDAY
Het eerste blok heb ik als graduate-student alleen een online vak. Niet de fijnste manier om je school hier te beginnen. Je hebt dan namelijk geen contacturen en veel vrije tijd. Meestal gebruik ik de ochtenden om mijn huiswerk en taken te voltooien. Heel veel moeite kost het me niet. Tot zover sta ik dan ook een A+ voor dit vak. Vanaf volgende week sluit ik dit vak af en heb ik andere vakken. Dit keer gelukkig wel gewoon in lokalen. Verder gebruik ik deze dag om me voor te bereiden op de derby tegen Notre Dame.

Een mooie en intensieve wedstrijd. We spelen als team erg sterk en weten de overwinning veilig te stellen. We kruipen terug naar de 2e positie op de ranglijst wat ons uiteindelijk recht geeft plek geeft op de nationals.

Na de wedstrijd eet ik samen met een paar teamgenoten sushi in een restaurant in Springfield. Na de mooie overwinning op Notre Dame hadden we zin in kwalitatief beter eten dan dat er in de kantine geserveerd wordt.

 

 

 

Wednesday 10/05
Deze dag stond in het teken van herstel. Na de zware pot van gister zijn onze spieren erg zwaar en stijf. Aangezien er komende vrijdag alweer een verre uitwedstrijd op het programma staat heeft de trainer besloten een hersteltraining in het zwembad te houden. Rek en strekoefeningen worden gedaan om ons weer fit te krijgen voor de volgende wedstrijd.

In de avond stond er een trainingssessie gepland met een van de voetbalteams die ik hier train. Een leuke en eenvoudige manier om een extra zakcentje te verdienen. Als internationale student mag je hier namelijk niet werken met het visum dat wij hebben.

 

 

 

Thursday 10/06
Donderdag stond er een lange rit naar Gannon gepland. Gannon ligt in het zuiden van West Vriginia wat voor ons ongeveer 5 uur reizen is met de bus. Na een goede bak koffie met mijn Nederlandse maat Lars stappen we de bus in richting Gannon. We stoppen richting de avond bij het restaurant Olive Garden. Een Italiaans restaurant waar we ons avondeten krijgen. Een klein uurtje rijden en we komen aan in ons hotel. Na een beetje chillen en hangen op de kamers gaan we naar bed. Morgen moet er weer arbeid geleverd worden.

 

 

 

Friday 10/07 – GAMEDAY
We moeten ons voor 10en melden in de ontbijtzaal van het hotel. Yoghurt, bagels, cereals en wat fruit is het krachtvoer voor vandaag. Na het ontbijt maken we een korte wandeling met het team om onze benen te strekken. Daarna volgt een meeting waar de trainer zijn opstelling bekend maakt en wat de speelwijze zal zijn.

Na de bespreking stappen we de bus in richting Gannon. Het vrouwenvoetbalteam reist bij enkele uitwedstrijden met ons mee. Zij spelen voor ons op een verschrikkelijk grasveld waar wij even later ook op moeten spelen. Het is namelijk een regenachtige dag in het zuiden van West Virginia. Na een lunch met het team maken we ons klaar voor de wedstrijd. Een eenvoudige overwinning. We zetten de winning streak dus door en het ziet er naar uit dat een plek in de nationals voor het oprapen ligt.

 

 

 

Saturday 10/08
Na de lange terugreis van gister gebruik ik deze ochtend om een beetje bij te slapen. In de middag heb ik een afspraak staan met iemand die campagne voert voor de politieke verkiezingen. Aangezien ik tijd over had en dit erg leeft hier in Amerika probeer ik haar te helpen waar kan om Hillary Clinton naar de overwinning te helpen.

De rest van de dag duik ik de sportschool in en gaan we in de avond met een aantal teamgenoten op stap in Columbus. Een mooie en gezellige avond.

 

 

 

Sunday 10/09
Ietwat brak stond ik op. Na een stevig ontbijt reed ik met een aantal teamgenoten naar de supermarkt om wat boodschappen te doen. Verder stond deze dag in het teken van bijkomen en herstellen. In de avond stond er nog een training op het programma.

 

Natuurlijk blijven we Jim en Urbana volgen in de race naar het kampioenschap in het MEC. Lees hieronder de achtergronden van Jim.
– Jim Roberti signs at Urbana University, OH
– Even voorstellen … Jim Roberti (Urbana University)

 

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.