Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Updates

Player of the Week (41) – Van Beek en Donk naar Tennessee, met Freek Schoones

Player of the Week (41) – Van Beek en Donk naar Tennessee, met Freek Schoones

 

Freek Schoones verruilde deze zomer het Beek en Donkse Sparta’25 voor King University uit Bristol Tennessee. Hij paste zich extreem snel aan aan zijn nieuwe omgeving en het Amerikaanse voetbal, met een uitverkiezing als ‘Player of the Week’ van de Eastern College Athletic Conference (ECAC) als beloning! Op dit moment zijn de King Tornado’s in volle strijd om zich te kwalificeren voor de playoffs in de Conference Carolinas. Daarnaast krijgt hij deze week bezoek van zijn familie! Kortom, een leuke week om over de schouder te kijken van deze Brabantse doelpuntenmaker…

 

 

Monday 10/17
Mijn week begint altijd vrij rustig. Ik heb alleen op dinsdag en donderdag les dus maandag slaap ik meestal enigszins uit. We moeten op maandag altijd verplicht naar de sportschool om een door de coach uitgewerkte krachttraining af te leggen. Daarnaast trainen we altijd om 4 uur ’s middags buiten op het veld. Ik probeer in de ochtend mijn krachttraining te doen zodat ik in de middag weer fris ben wanneer we het veld op gaan. Meestal ga ik nadat ik naar de gym ben geweest in de bibliotheek nog wat huiswerk maken tot ik naar het kleedlokaal ga om me klaar te maken voor de training. De training op maandag is altijd pittig, de dag ervoor (zondag) zijn we altijd vrij dus kan iedereen er maandag weer vol tegenaan. In de avond hang ik meestal thuis wat op de bank samen met mijn huisgenoten uit Engeland, Canada en de VS.

 

 

 

Tuesday 10/18
Op dinsdag moet ik van 8 tot 2 naar school. Ik heb drie lessen die ieder een kleine twee uur duren. Na deze lesdag ga ik vaak nog snel even naar huis, om 4 uur moet ik weer terug zijn op school voor de training. De training op dinsdag is scherp maar kort omdat we op woensdag altijd een wedstrijd spelen. We trainen gericht op de sterktes en zwaktes van de tegenstander van de volgende dag. Na de training ga ik weer naar huis om een goede maaltijd naar binnen te werken en op tijd naar bed te gaan zodat m’n lichaam zo goed mogelijk is voorbereid op de wedstrijd.

 

 

 

Wednesday 10/19 – GAMEDAY
Woensdag is het wedstrijddag! We spelen om 3 uur thuis tegen Southern Wesleyan, ’s Ochtends maak ik op m’n gemak nog wat huiswerk. Om 1 uur voetballen de dames thuis tegen het damesteam van onze tegenstander. Na hun eerste helft te hebben gekeken gaan we naar het kleedlokaal om ons rustig voor te bereiden op onze eigen wedstrijd. Deze verloopt echter niet zoals gewenst. Hoewel ik een doelpuntje mee kan pikken verliezen we helaas met 1-3. Na de wedstrijd krijgen we eten in het kleedlokaal en gaan we teleurgesteld naar huis.

 

 

 

Thursday 10/20
Donderdag is weer een lesdag voor mij en dus zit ik weer van 8 tot 2 in de klas. Na een voor mijn gevoel hele lange dag staat er om 4 uur weer een training op de planning. Deze training staat voor mij vooral in het teken van herstellen. We analyseren eerst de wedstrijdbeelden van de dag ervoor. Vervolgens ga ik met de andere basisspelers rustig wat joggen en rekken. De jongens die weinig tot niet speelden werken gewoon een felle training af.

 

 

 

Friday 10/21
Vrijdag ben ik weer vrij en beschouw ik vaak als eerste dag van het weekend. De dag erna arriveert mijn familie echter, dus maak ik alvast zoveel mogelijk huiswerk voor komende week. M’n familie verblijft een weekje in een gehuurd huisje in Bristol en natuurlijk wil ik zoveel mogelijk tijd met hen doorbrengen wanneer ze bij mij op bezoek zijn. Zoals iedere dag gaan we weer om 4 uur trainen. Met de wedstrijd van de volgende dag in het achterhoofd is het weer een tactische en felle maar korte training. ’s Avonds ga ik met wat teamgenoten uiteten in het centrum.

 

 

 

Saturday 10/22 – GAMEDAY
Zaterdagochtend staan mijn ouders, broer en zus op de stoep. Nadat ik met hen ben wezen lunchen moet ik om half 2 in het kleedlokaal zijn. We spelen om 3 uur wederom thuis, ditmaal tegen Erskine. Met mijn familie op de tribune winnen we de wedstrijd met 1-0 en pakken we 3 belangrijke punten in de strijd om een plek in de top 4 van onze conference, wat ons doel is. Na de wedstrijd krijgen we weer eten in het kleedlokaal. Na een snelle douche en met m’n eten onder de arm rijd ik met m’n familie snel naar Charlotte, een rit van ruim 3 uur. Daar is namelijk die avond mijn vriendin geland en ik kan niet wachten om haar eindelijk weer te zien. Omdat ik zondag vrij ben, hebben we besloten om in een hotel in Charlotte te verblijven zodat we de dag erna de stad in kunnen.

 

Sunday 10/23
Zoals gezegd breng ik m’n zondag door in Charlotte met mijn familie. Na rustig de stad bekeken te hebben rijden we aan het einde van de middag weer naar Bristol, naar het huisje waar ook ik de rest van de week verblijf. Een gezellige week in het vooruitzicht, waarin ik de familie kan laten zien waar ik dit jaar voetbal en studeer!

 

Natuurlijk blijven we Freek en zijn teamgenoten volgen in de strijd een ticket in de playoffs. Lees hieronder meer achtergronden over Freek.
Freek Schoones signs at King University, Bristol TN
Even voorstellen … Freek Schoones (King University)

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.