Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Updates

Weekly update (40) – What happened on the field

Weekly update (40) – What happened on the field

Hoe bizar is het om een hurricane van dichtbij mee te maken. Student-athletes in het zuiden en zuid-oosten van de Verenigde Staten hebben dit aan de lijve ondervonden. Sommigen van hen hebben zelfs een veilig heenkomen moeten zoeken elders. In de week dat hurricane Matthew over Amerika raasde is er wel “gewoon” gevoetbald. We kijken terug op een sportief geslaagde week in deze weekly update (40) …

 

 

 

De vierde conference wedstrijd in de Big East werd eindelijk omgezet in een 2-1 overwinning voor DePaul University tegen Seton Hall. Met Stijn vd Slot in de basis werd pas in de allerlaatste minuut van de wedstrijd de overwinning veiliggesteld. Zodoende kunnen de Blue Demons weer naar boven kijken en aansluiting vinden bij de middenmoot. Aanstaande zaterdag staat Georgetown University op het programma. Een team dat slechts één punt voorsprong heeft. Opnieuw een belangrijke wedstrijd dus.

 

 

 

Ook de University of Incarnate Word van Wouter Peters heeft haar eerste overwinning geboekt in de Western Athletic Conference. Tegen University of Nevada Las Vegas werd een valse start goedgemaakt. UIW boog een 1-0 achterstand om naar een 2-1 overwinning. Na drie duels hebben de Cardinals 4 punten. De komende week worden de kampen opgezet in San Francisco, waar komende week de wedstrijden tegen Bakersfield en San José op het programma staan. Belangrijke wedstrijden, aangezien deze tegenstanders op de laatste plaatsen bivakkeren in het WAC.

 

Het begint eentonig te worden maar dat maakt deze prestatie niet minder knap! Het team van Jurren van der Gun, Dion Viola en Roel van Linschoten is bezig aan een waanzinnige winningstreak. Deze week won Olivet Nazarene University van zowel Saint Ambrose als Holy Cross. In de Chicagoland Collegiate Athletic Conference heeft men al zes wedstrijden op rij gewonnen. ONU gaat met 19 punten uit 7 wedstrijden ruim aan de leiding. Zaak voor de mannen om niet te verzwakken. Olivet Nazarene University kan plaatsing voor de playoffs nauwelijks ontgaan. Maar natuurlijk wordt het hoogste nagestreeft; regular conference champion. Natuurlijk is het vermelden waard dat Jurren van der Gun afgelopen week werd bestempeld als Offensive Player of the Week in het CCAC!

 

 

 


Mercyhurst University ging ruim aan kop in de Pennsylvania State Athletic Conference en doet dit na dit weekend nog steeds. Deze week werden er twee wedstrijden gespeeld. Thom Derks is de absolute uitblinker in het team van de Lakers. Waar hij in de midweekse wedstrijd de eindstand bepaalde op 3-0 (met één doelpunt), was hij tegen Shippensburg de absolute man of the match. In de met 4-3 gewonnen wedstrijd nam hij de volledige doelpuntenproductie voor zijn rekening! Met maar liefst vier doelpunten nam hij zijn team op sleeptouw en zorgde hij ervoor dat het team aan kop blijft in de PSAC conference. Vannacht werd duidelijk dat Thom Derks is uitgeroepen tot Player of the Week in het PSAC. Impressive Thom!

 

 

Urbana University is hard op weg naar de playoffs en wellicht wel de nationals. Deze week werden weer twee knappe overwinningen bijgeschreven. Tegen Notre Dame werd het 2-1 waar de eerste wedstrijd nog verloren werd. Op vrijdag werd Concord eenvoudig aan de kant gezet. Mede door een assist van Jim Roberti op Lars Blenckers werd het 5-1 voor de Blue Knights. Alweer het derde doelpunt van Lars Blenckers.

 

 

 

 

 

Olav Sieljes kende met zijn Northeastern Junior College een pittige week met 4 wedstrijden in één week. Een behoorlijke aanslag op de fysieke gesteldheid wanneer je gewend bent aan één wedstrijd per week. Het ging de aanvoerder van Northeastern niet verkeerd af. Wedstrijden tegen Central Community College Columbus (3-2) Western Wyoming Community College (1-0) en Dodge City Communicty College (5-1) werden allen gewonnen. Het is bizar om te zien in welke snelheden de wedstrijden zich aandienen. De uitwedstrijd tegen Dodge was nog maar net afgefloten (vrijdag) of de wedstrijd op zaterdag stond alweer voor de deur. De uitwedstrijd tegen Pratt Community College werd helaas met 1-0 verloren.

 

University of North Carolina at Pembroke heeft haar eerste verliespartij aan de broek gekregen in de Peach Belt Conference. In de thuiswedstrijd tegen Francis Marion kon geen gevolg worden gegeven aan de goede start in de PBC. Er werd met 0-2 verloren. Ruben Taks en Ties vd Eijnden hebben dit weekend geen wedstrijd gespeeld. De twee moesten, samen met hun complete school, schuilen voor hurricane Matthew en vertrokken naar een veilig oord. De school is tot en met aanstaande woensdag gesloten in verband met het noodweer.

 

 

Marymount California University heeft na vier wedstrijden in California Pacific Conference een honderd procent score. Ook deze week werden er dus weer goed resultaten gehaald door Ouren Nikkels en Rowan Mankers. Beide uitwedstrijden werden winnend afgesloten. Tegen Simpson University kon eenvoudig worden uitgelopen naar een 1-6 stand nadat de thuisploeg aan het einde van de eerste helft een rode kaart incasseerde. Daarna stond de wedstrijd tegen University of California – Merced gepland. Een lastige wedstrijd die uiteindelijk met 2-1 werd gewonnen door de #17 van de landelijke NAIA ranking.

 

Ook King University kon de goede prestaties in haar conference geen vervolg geven. In een spannende wedstrijd werd in de slotfase het onderspit gedolven tegen Mount Olive. In de 88ste minuut stond het nog 2-3 voor King University. Uiteindelijk werd het door een bizarre slotfase nog 5-3 voor Mount Olive. Helaas stond Freek Schoones niet meer op het veld. Halverwege de tweede helft ontving hij een (zeer dubieuze) rode kaart. De komende wedstrijd(en) zal Freek dus vanaf de zijlijn moeten bekijken. Heel zuur voor de in topvorm verkerende Schoones. Het Amerikaanse college season is al zo kort…

 

Bekijk wat er voorgaande weken gebeurde op de Amerikaanse velden!
Weekly Update – Week 39
Weekly Update – Week 38
Weekly Update – Week 37
Weekly Update – Week 36

 

 

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.