Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Updates

Point Park rijgt de overwinningen aaneen, gamewinners en nog meer…

Point Park rijgt de overwinningen aaneen, gamewinners en nog meer…

Een student-athlete in Amerika speelt vaak meerdere wedstrijden in de week gedurende het seizoen. Er worden dus doordeweeks ook meerdere wedstrijden afgewerkt. Voor ons is dit een mooie gelegenheid om een midweekly update te doen! Wisselende resultaten zijn er weer geboekt, maar gelukkig overheerste deze week de positieve resultaten! Een klein overzicht:

 

We trappen het overzicht af bij het topteam van Point Park. Point Park University is maar liefst door vijf talenten van ons vertegenwoordigd! Er zit dus absoluut een Nederlands tintje aan dit team. Net als het huidige Nederlands Elftal draait Point Park ook op volle toeren. Deze week speelde Point Park twee wedstrijden. Maandag was Washington Adventist University de tegenstander en donderdag was Ohio Christian University de tegenstander. Beide wedstrijden werden in overwinningen (3-1 & 3-0) omgezet en onze jongens waren wederom weer zeer succesvol! Op doel staat Jesse Haak en Jesse bewijst het hele seizoen al een goede keeper te zijn. Tegen Washington Adventist maakte Jesse 6 reddingen en tegen Ohio Christian waren 3 reddingen genoeg om de ‘0’ te houden. Op het middenveld van Point Park staan twee enorm productieve jongens. Geert Bijl was maandag twee keer trefzeker en legde er donderdag nog eentje in. Wat een speler! Daan Stormink laat in zijn eerste jaar bij Point Park ook zien dat het een hele goede speler is. Hij had al een aantal goals gemaakt en veel assists gegeven, maar daar kwamen deze week weer twee goals bij. Tegen beide tegenstanders scoorde Daan één keer. Lekker Daan. Point Park heeft inmiddels tien keer achter elkaar gewonnen, lekker bezig boys!

Gamewinners

Er zijn deze week ook weer hele belangrijke gamewinners gescoord door onze talenten. In het filmpje hieronder zie je de goal van Twan Nieboer. Twan speelt voor Palm Beach University wat ligt in de staat Florida. Woensdag was Nova Southeastern de tegenstander. Het staat 2-2 in de 87ste minuut als Twan besluit mee naar voren te gaan. Met succes! Twan maakt een fraaie goal en zorgt met zijn eerste goal van het seizoen voor de overwinning voor Palm Beach. Grote klasse Twan!

Verder met Britt Kabo, speelster van Coker University. Britt heeft toch wel voor een hele bijzondere prestatie gezorgd afgelopen week. Op zondag scoorde Britt de winnende goal in Overtime (2-1).  Maandag herhaalde Britt gewoon weer hetzelfde trucje, met dit keer Molley als slachtoffer. Britt scoorde de 3-2 wederom in Overtime. Op 15 oktober staat de eerstvolgende wedstrijd voor de Coker Cobras op het programma. Mount Olive is dan de tegenstander, we zijn benieuwd of Britt weer kan scoren. Zet hem op Britt!

 

Bij Young Harris speelt Yesin van der Pluijm, Yesin zit inmiddels in zijn tweede jaar bij Young Harris. Het eerste jaar verliep voor Yesin al zeer succesvol en dit seizoen is hij ook lekker bezig. Alle penalty’s worden door hem genomen en zo ook donderdag tegen Queens. Op een 1-1 tussenstand nam Yesin zijn verantwoordelijk en knalde de 2-1 tegen de touwen! Na twee nederlagen was deze overwinning natuurlijk extra lekker.

Marvin van der Made speelt voor alsnog een redelijk wisselvallig seizoen met de Cumberland Patriots. Er zijn vijf wedstrijden gewonnen, vier verloren en eentje gelijk gespeeld. Woensdag was daarentegen helemaal niets van te merken, want Marvin en zijn team gaven Georgetown College voetballes. Het werd maar liefst 5-1! Marvin liet zich van zijn goede kant zien door 1 doelpunt te maken en er 2 voor te bereiden. Na vier wedstrijden zonder winst was dat dit de beste reactie die de Patriots konden geven! Marvin, move on like this!

1-0 winnen en de beslissende goal voorbereiden, Gijs Dingemans kan er over meepraten. Zijn team, Northwestern Iowa, won namelijk met 1-0 van Dordt en Gijs liet zich van zijn beste kant zien. Zaterdag vervolgt het seizoen voor Gijs met een thuiswedstrijd tegen Dakota Wesleyan. Succes Gijs!

We sluiten het overzicht af met Britt Klein Lankhorst. Britt volleybalt voor Florida State College, het seizoen begon voor Britt wat minder met een aantal nederlagen, maar de laatste paar weken tonen Britt en haar team herstel. Sinds 9 september zijn er 11 wedstrijden gespeeld en er zijn 8 wedstrijden gewonnen door de volleybalsters en slechts 3 verloren! Dat zijn pas goede cijfers Britt. Dinsdag werd Florida Gate College verslagen met 3-0 in sets. 25-16, 25-8 en 25-18, oftewel Britt en haar team waren duidelijk een maatje te groot voor de tegenstander.

 

Maandag volgt er weer een weekly update voor de meest opvallende resultaten van het weekend.

Meer volgen van onze talenten? Bekijk eens onze Instagram @kingstalentnl

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.