Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Updates

Player of the Week (35) – Wouter Peters, Van Texas naar NY

Player of the Week (35) – Wouter Peters, Van Texas naar NY

Met Wouter Peters kijken we terug op zijn week enorm drukke week. Als “Player of the Week” geeft hij een inkijk in zijn drukke bestaan als Student-Athlete van University of Incarnate Word uit San Antonio, TX. Een indrukwekkende week waarin hij zich na een blessure weer terug in de basis knokt, een tweetal wedstrijden speelt aan de andere kant van het land (NY) en waarin ook nog tijd is om een kijkje te nemen bij  de Niagara Falls.

 

Monday 08/29 – GAMEDAY, SMU – UIW
Dallas, TX
Na de lange dag van gister met de busreis richting Dallas, stond vandaag in het teken van de wedstrijd tegen SMU, die door de NCAA nationaal geranked is als nummer 12. We overnachtten in een hotel dicht bij de campus van SMU en na een goed ontbijt gingen we richting de campus om het veld te bekijken. De accommodatie mocht er wezen, het veld lag er heerlijk bij en omdat er veel wedstrijden in Amerika op American football velden gespeeld worden, keek ik er heel erg naar uit om op deze “echte” grasmat te spelen. Er werd wat gerekt en gestrekt en er werden een aantal kleine rondjes om het veld gerend  om de benen wat los te maken. Vervolgens gingen we terug naar het hotel waar we de middag doorbrachten met het analyseren van onze vorige wedstrijd aan de hand van video beelden en statistische rapporten die we na elke wedstrijd ontvangen. De wedstrijd begon om 7 uur ’s avonds en verliep eigenlijk hartstikke goed voor ons. We konden goed mee met SMU totdat 3 persoonlijke fouten in het laatste kwartier meteen keihard werden afgestraft. Een leerzame wedstrijd voor ons met uiteindelijk helaas wel een teleurstellend resultaat. Mede door de nederlaag was het erg rustig in de bus tijdens de dik 4 uur durende terugreis naar San Antonio en werd er vooral geslapen (of in mijn geval een poging tot slapen gedaan).  Uiteindelijk kwamen we iets na 2 uur in de nacht aan op onze universiteit in San Antonio en waren we blij dat we richting bed konden.

 

 

 

Tuesday 08/30
San Antonio, TX
Dinsdag hadden we een vrije dag wat betreft voetbal. Hierdoor bestond deze dag vooral uit studie. Voor de meeste teamgenoten betekent dit dat ze ook tijd moeten doorbrengen in de collegebanken, maar vanwege mijn graduate studie zijn college uren erg spaarzaam bij mij. Na een lange en goede nachtrust heb ik mijn dag dan ook doorgebracht in mijn appartement en daar aan mijn verslagen gewerkt die voor woensdagavond moesten worden ingeleverd. Geen college-uren betekent helaas niet dat er niet gestudeerd hoeft te worden..

 

Wednesday 08/31
San Antonio, TX
Vandaag hadden we weer gewoon training in de morgen. Mijn huisgenoten en ik vertrekken meestal rond 7 uur naar de universiteit om ons voor de training even te laten behandelen door de verzorger. Vervolgens hebben we altijd training van 8 tot 10. De training was niet echt geweldig en bij velen was de wedstrijd van maandagavond nog wel te voelen in de benen. Er werd dan ook niet heel erg hard getraind (ook met het oog op het drukke programma met de trip naar Buffalo dit weekend). De jongens die maandag niet zoveel getraind hadden mochten echter wel aan de bak en startten met een one-mile-run (1,6 km binnen de 5 minuut 30) en wat korte sprints om vervolgens met de hele groep nog wat 8 tegen 8 partijen te spelen. Na de training werd het “travelteam” voor het weekend bekend gemaakt (20 van de in totaal 30 spelers kunnen maar mee tijdens de uitwedstrijden) en ging vervolgens iedereen weer zijn eigen weg. Ik had meteen na de training een afspraak met de ‘strength  & conditioning’-coach  om nog wat extra te werken aan mijn onderrug / core stability. Toen ook deze sessie erop zat, heb ik nog een ijsbad genomen om de spieren even goed te laten herstellen en kon ik weer richting mijn appartement. Gedurende de middag moesten de laatste dingetjes nog worden toegevoegd aan mijn verslagen en nadat deze helemaal af waren was er gelukkig ook nog wat tijd over om te facetimen met Nederland, voordat ik om 6 uur weer op de universiteit moest zijn voor mijn college. Op woensdagavond heb ik namelijk college van 6 tot 10. Na het college snel naar huis, tas inpakken en redelijk op tijd slapen want morgenvroeg of eigenlijk vannacht vertrekken we richting Buffalo.

 

 

 

Thursday 09/01
San Antonio, TX – Baltimore, MD – Buffalo, NY
De wekker ging om 03:30 omdat we om 04:00 vanaf de universiteit naar het vliegveld vertrokken. We vlogen via Baltimore naar Buffalo en ondanks dat het eigenlijk maar 3,5 plus 1,5 uur vliegen was, kwamen we uiteindelijk  pas om 15:30 bij ons hotel aan. Dit had natuurlijk te maken met al het inchecken en wachten op de vliegvelden, maar ook met de uitgebreide lunch die we kregen meteen nadat we geland waren in Buffalo. Het hotel zag er net als in Dallas weer erg goed uit. Vervolgens hadden we van 17:00 tot 18:00 training op het terrein van de tegenstander van zondag en na de training gingen we weer met z’n allen ergens eten. Zodra je ‘on-the-road’ bent met het team wordt echt alles voor je geregeld en hoef je zelf, mits je geen dingen extra wilt, nergens voor te betalen. Al zijn er ook niet heel veel dingen extra mogelijk, want bijvoorbeeld frisdranken en een vettige hap zijn absoluut verboden. Laat staan alcohol.. Meestal geeft de coach aan wat het budget is voor een bepaalde maaltijd en dan mag je zelf iets van de menukaart kiezen wat binnen dat budget valt. Ook zijn er tussendoor vanuit de coach altijd wel energierepen, water en stukken fruit ter beschikking. Na het eten was het tijd voor een goede nachtrust in de veels te comfortabele bedden van het hotel.

 

Friday 09/02 – GAMEDAY, Canisius – UIW
Buffalo, NY
Vandaag stond de wedstrijd tegen Canisius op het programma. Omdat deze weer in de avond gespeeld werd, gingen we voor het ontbijt eerst een aantal rondjes om het hotel heen joggen om de vermoeidheid iets uit de benen te lopen. Vervolgens bestond de dag (net als maandag voor de wedstrijd) vooral uit rusten, breaking bad en wedstrijd analyses. Ondanks alle goede bedoelingen en verbeterpunten van de vorige wedstrijden wilde er deze wedstrijd eigenlijk niks lukken en faalden we als collectief. Een zeer bedroevende en onnodige 1-0 nederlaag tot gevolg. Terug in het hotel werd ons avondeten bezorgd en gingen vervolgens de lichten snel uit. Het voordeel van college soccer is dat je vaak na enkele dagen al revanche kunt nemen. Hopelijk kunnen we het nare gevoel van deze wedstrijd zondag wegspoelen..

 

 

 

Saturday 09/03
Buffalo, NY – Niagara Falls, NY
Zaterdag was de dag tussen de twee wedstrijden in, maar dat betekent niet dat er niet gevoetbald werd. Na een goed ontbijt stond er een training van een ongeveer een uur op het programma. Voor de training hadden we echter een soort spoedvergadering met alle spelers om een en ander uit te praten over de wedstrijd van gister en onderling te bespreken hoe we een dergelijke performance in het vervolg gaan voorkomen. Gelukkig werd er hierna goed getraind en ontstond er weer het nodige vertrouwen voor de wedstrijd van morgen. Vandaag was ook de dag dat er tijd was om Buffalo te ontdekken en dan praat je natuurlijk al snel over de Niagara Falls. Omdat de meeste Amerikanen met hun ID ipv paspoort reizen door het binnenland en sommige niet eens wisten dat de Niagara Falls op de grens met Canada liggen, konden we de watervallen helaas niet vanaf de Canadese kant bekijken, maar dit maakte het niet minder indrukwekkend. Het was absoluut de moeite waard om met het team naar de Niagara Falls af te reizen en een grote toevoeging aan een dergelijke “businesstrip”, zoals coach de trip graag noemt. Terug in het hotel werd er nog wat ontspanning gezocht in de jacuzzi en op tv met de start van het college football seizoen op bijna elke zender uitgezonden.

 

 

 

Sunday 09/04 – GAMEDAY, Buffalo – UIW
Buffalo, NY – San Antonio, TX
Vandaag de kans om de nare nasmaak van vooral de nederlaag van vrijdag weg te poetsen. Dit keer stond de wedstrijd om 11 uur in de ochtend gepland, waardoor het ontbijt al om half 8 voor ons klaar stond. We speelden in het American football stadion van de Buffalo Bulls en in tegenstelling,  zoals eerder beschreven, tot de meeste American football velden was dit een erg goed kunstgras veld. Een lekkere ochtend zon en het mooie stadion maakte de omstandigheden ideaal voor een mooie pot voetbal. Tijdens de wedstrijd was het duidelijk te zien dat we iets recht te zetten hadden en hadden we voor het grootste gedeelte van de wedstrijd ook het betere van het spel. Ook wisten we de nationaal topscoorder van dit moment met 6 doelpunten en 4 assists in 3 regular season wedstrijden aardig te neutraliseren.

 

 

 

Helaas vond de scheids het blijkbaar jammer dat hun topscoorder zo weinig te zien was, dus besloot hij om in de tweede helft volledig uit het niets en bij het minste geringste contact in het strafschopgebied een penalty aan Buffalo toe te kennen. Hun topscoorder faalde niet en omdat het dit seizoen nog niet heel erg meezit in de afwerking bij ons wisten wij in het vervolg geen verlenging meer af te dwingen (tijdens college soccer wedstrijden wordt er eerst nog 20 minuten verlengd voordat er uiteindelijk een gelijkspel uit voort kan komen). Wederom een hele zure nederlaag maar gelukkig bood het spel van vandaag wel genoeg houvast voor de komende wedstrijden.

 

Al met al een mooie ervaring om de Niagara Falls een keer gezien te hebben en een dergelijke trip met het team te maken, maar blijft vooral ook de zure nasmaak van twee verliespartijen hangen. Morgennacht om 4 uur snel richting het vliegtuig en weg hier, terug naar San Antonio. Volgend weekend mogen we op herkansing in Oklahoma en Arkansas..

KingsTalent wenst Wouter veel succes in Oklahoma en Arkansas! Voor meer achtergronden over Wouter check
Wouter Peters signs at University of Incarnate Word, San Antonio TX
Even voorstellen … Wouter Peters (University of Incarnate Word)

 

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.