Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Updates

Player of the Week (36) – Dion Viola, Onder de Rook van Chicago

Player of the Week (36) – Dion Viola, Onder de Rook van Chicago

Met Dion Viola kijken we terug op zijn drukke week. Een schema waarin studeren, reizen, sporten en huiswerk maken een goede planning vereist. Dion maakt zich op voor twee zware wedstrijden op vrijdag en zaterdag(!). Daarnaast beginnen ook zijn lessen op Olivet Nazarene University. Even wennen na een voorbereiding waar de complete focus op het voetbal heeft gelegen. Dion geeft een kijkje in zijn leven in Bourbonnais, onder de rook van Chicago (Illinois).

 


Monday 09/05

First day at school. Jaja het school leven is al vol in gang hier op Olivet Nazarene University. Maandag is meestal de zwaarste dag voor iedereen na een vrij weekend, ook wij hier hebben een vrije dag op zondag aangezien de school waar ik en andere NL’ers, Roel van Linschoten en Jurren van der Gun zitten een gelovige school is mag er op zondag niks uitgevoerd worden. Dat is dan ook wel lekker na een drukke pre-season met soms wel 3 keer per dag trainen + zwembad trainingen erbij. En als je de avond daarvoor om 02:00 thuis komt van een uitwedstrijd met een reis van 3,5 uur dan is zondag de ideale rustdag.

 

 

 

Tuesday 09/06 
Tweede dag van school, eerste les gehad in het ‘perrycenter’; waar oa de grootste binnen klimwand van Amerika is gevestigd. Waarin we de les geschiedenis krijgen maar niet verder komen dan de namen en een verrassing van de leraar om voor alle 50 leerlingen ‘’orange chicken’’ te halen bij de plaatselijke chinees. Na de eerste les is de hele school verplicht om naar de Chapel te gaan, kerkdienst waar Roel, Jurren en ik niet heel erg fan van zijn maar ons wel credits opleveren voor alleen maar luisteren en niks doen. Elke dag om 3:30pm trainen en daarna dineren met het hele team is de dagelijkse gang van zaken.

 

 

 

Wednesday 09/07 
Dag 3. Woensdag de helft van de week is bijna over en op school ben je eigenlijk alleen maar met je hoofd aan het denken aan de 2 wedstrijden van a.s vrijdag en zaterdag. Een wedstrijd die we voor het eerst spelen op het nieuwe grasveld waar het hele team naar uitkijkt. Na de eerste les hebben we onze tweeweekse verplichte kerkdienst maar na het langdradige uurtje is het weer tijd voor het leukste van de dag: TRAINEN. Er wordt hard getraind en na de training gaat iedereen in een ijsbad, koud maar heerlijk voor de spieren.

 

 

 

Thursday 09/08 
Laatste dag voor de game, je praat onderling met mensen op school dat je een wedstrijd hebt en dat er veel mensen worden verwacht op onze eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Tijdens de les princples of Management wordt Zweden – Nederland gespeeld en kan je het niet laten om die te livestreamen, aangezien Nederland speelt om 1:45PM speelt Amerikaanse tijd is dit dan wel verleidelijk. Ondertussen hoor je voor de 30ste keer dat je een vreemd accent hebt, aangezien er niet veel buitenlanders op deze school zitten vinden ze die Nederlanders wel bijzondere jongetjes. Neemt niet weg dat iedereen heel aardig is op deze school. Iedereen biedt zijn hulp aan als je iets nodig hebt, de mentaliteit van de gemiddelde Amerikaan is een stuk beter dan de meeste Nederlanders.

 

 

 

Friday 09/09 – GAMADAY
Een dag waar je de hele week op wacht. Maar toch moet je eerst naar school. Je loopt je les in en je ziet een van je teamgenoten zitten die je een tevreden knik geeft en daarmee wil zeggen, over een paar uur kunnen we eindelijk onze sloffen aantrekken en ons ding doen voor de hele school. Het regent, nee het stormt. 1 uur voor de wedstrijd krijgen we te horen dat we niet op het grasveld spelen maar op het kunstgras veld, geen livestream (aangezien onze wedstrijden normaal live worden uitgezonden voor familie in het buitenland). Geen supporters (door de regen) is dit al een flinke tegenslag op waar je de hele week naar toewerkt. Papa en mama teleurgesteld een belletje geven dat ze niet naar je kunnen kijken. Maar de focus bleef erop. Wedstrijd gespeeld en kansloos verloren met 0-4. 2 ongelukkige penalty’s kostte ons de kop. Na de wedstrijd werd de draad gelijk opgepakt en zijn we met het hele team en familie gaan eten. Na elke thuiswedstrijd koken de ouders voor ons. Dat geeft een zeer warm gevoel bij mij. Als je teleurgesteld naar de eethal loopt na een slechte wedstrijd en dan een knuffel krijgt van de moeder van een van je teamgenoten voelt dat toch wel goed aan.

 

 

 

Saturday 09/10 – GAMEDAY
GAMEDAY AGAIN! En dan moet je door, de volgende wedstrijd komt eraan. Kop omhoog en met het hele team in de ochtend meeten om te overleggen wat we vanavond beter gaan doen. Je ziet dan ook dat het hele team er klaar voor is en meteen wil vechten voor een nieuwe wedstrijd. Zonder vijf basisspelers moeten deze klus klaren. De avond komt eraan tussendoor toch even snel je huiswerk maken omdat het voor 8uur in de avond opgestuurd moet zijn. Dan snel weer het veld op. Nu wel goed weer, de tribunes lopen vol. De wedstrijd gaat van start en iedereen speelt een goede wedstrijd. Je komt 1-0 voor en de rest is geschiedenis….. na de wedstrijd weer gezellig met de hele familie eten die je daarna zakken vol kip, watermeloen en toetjes meegeven om dat te bewaren als je een keer honger hebt in je dorm.

 

Sunday 09/11 
Zondag een bijzondere dag want onze Coach heeft een fysiotherapeut uit Nederland en die heeft ons uitgenodigd om met de hele familie te komen eten bij hem thuis. Wachten voor de ingang van onze school komt er een Mercedes aangereden. De man met zonnebril doet zijn raam omlaag en het eerste wat hij zegt is: goedemiddag jongens, kom binnen. Een warm welkom van eindelijk weer je eigen taaltje want na een tijdje ben je dat Engels praten soms even zat en ben je blij dat je weer Nederlands kan praten. Een gezellige tijd gehad en tijdens de bbq een traditionele satésaus mag niet ontbreken. Na de bbq worden we weer afgezet op school en horen Roel en ik een paar harde geluiden  aangezien Jurren ergens anders woont (roel en ik zijn kamergenoten) zijn we gaan kijken. Wat we toen meemaakten hebben we nooit eerder gezien. Ze noemde het de ‘’wacky games’’ waarbij de Freshmans (1e jaars), Sophomors (2e jaars), Juniors (3e jaars) en Seniors (4e jaars)  tegen elkaar strijden met de vreemdste spelletjes.

 

 

De sfeer en aantal toeschouwers was ongelofelijk hieronder kan je een video zien waarbij de freshmans een of andere stoelendans won.

Na een drukke en zware week zijn we alweer aan het voorbereiden op de volgende en eerste competitie wedstrijd, het doel van ons KAMPIOEN worden we gaan het zien.

 

KingsTalent wenst Dion veel succes met de start van de competitie en de doelstelling kampioen te worden van de Chicagoland Collegiate Athletic Conference (CCAC)! Voor meer achtergronden over Dion
Dion Viola signs at Olivet Nazarene University, Bourbonnais IL
Even voorstellen … Dion Viola (Olivet Nazarene University)

 

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.