Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Updates

Player of the week (38) – Anoucke Baas, 17 jaar oud en op avontuur in de VS

Player of the week (38) – Anoucke Baas, 17 jaar oud en op avontuur in de VS

Anoucke Baas was 16 jaar (!) toen ze de stap zette om in Amerika te gaan voetballen en studeren! Na haar VWO-examen verhuisde ze van Capelle a/d IJssel naar Cleveland, Mississippi. Uiteindelijk heeft Baas een vaste plek in de basis weten te bemachtigen. Als jongste speler uit de selectie van Delta State University heeft de aanvalster haar eerste doelpunt in de pocket! De voorbereiding is achter de rug, de competitie staat op het punt te beginnen. We kijken een weekje mee over de schouder van student-athlete Anoucke Baas.  

 

Monday 09/19
Vandaag is een wat rustigere dag, want we hebben een dag vrij van training na een weekend met twee zware wedstrijden te hebben gehad. Mijn schooldag begon vandaag om 9 uur s’ ochtends. Ik ontbijt daarvoor altijd in de kantine en ga dan gelijk door naar de les. Tussen de lessen door, lunch om 12 uur samen met alle andere eerstejaars teamgenoten die in hetzelfde gebouw verblijven als ik. Daarna hadden we dus de hele middag vrij, wat niet vaak voorkomt, dus dan kan je ervoor kiezen om of je huiswerk bij te werken of uit te rusten. Ik koos voor dat laatste, aangezien we in de avond al studiezaal uren hadden van 7 tot 9 in de bieb. Onze coach heeft besloten dat je als eerstejaars 6 uur per week studiezaal uren moet volmaken, om je gemiddelde hoog te houden. Er wordt dus niet alleen gegeven om je prestaties op het veld, maar ook op school.

 

 

 

Tuesday 09/20
Op dinsdagochtend heb ik geen les, dus dan komt het mooi uit om te Skypen met familie of vrienden. Door het tijdsverschil kan je helaas alleen praten in de ochtend en (vroege) middag. Om 3 uur hadden we een trainingssessie, waarin we dit keer veel werkten aan conditie en balbezit. Meestal trainen we rond de twee uur lang, wat best pittig is in de volle zon en 34 graden. Na de training is er altijd mogelijkheid om ijsbaden etc. te nemen, maar daar heb ik dit keer geen tijd voor, want ik heb een avondles die begint om 6 uur. Dus douchen, eten en door naar de les. Deze 3 uur lange les is voor alle internationale studenten verplicht om je Engels bij te spijkeren. Dat maakt de les ook wat leuker, omdat je met mensen les hebt die hetzelfde doormaken als jij. De meesten doen ook een sport en komen uit Frankrijk, Spanje, Rusland, China en zelfs Israël, Egypte en Nepal. Uiteindelijk dus best een lange dag.

 

 

 

Wednesday 09/21
Vandaag heb ik maar één uur les van 9 tot 10, want ik hoorde dat mijn andere les was gecanceld. Ik heb maar 10 uur in de week echt les, maar ik volg ook nog twee online lessen, dus die moet je dan in je vrije tijd bijhouden. Elke woensdagmiddag van 12 tot 12.45 uur hebben de aanvallers een extra sessie die vooral gericht is op voorzetten en afmaken op het doel. Normaal gesproken zou ik na deze training dan om 1 uur mijn tweede les hebben, dan lunch, en dan naar de ‘echte’ training. We begonnen met een pass-oefening en hebben daarna vooral tactische oefeningen gedaan gericht op de wedstrijd van vrijdag. Als de training dan om ongeveer 5 uur is afgelopen, douchen, avondeten, en dan van 7 tot 9 weer studie-uren volmaken. Die ik gister (helaas) moest missen door mijn avondles.

 

 

 

Thursday 09/22
Geen les vandaag, dus de dag begon lekker rustig met ontbijt en lunch, wat huiswerk en dan in de middag weer training. Omdat we morgen een wedstrijd hebben was het een lichte training met leuke oefeningen en op het laatst nog 11 tegen 11. In de avond om 6 uur was er het evenement ‘the Pep Rally’ waar alle sportteams gehuldigd worden voor het nieuwe seizoen met cheerleaders en een band etc. Ook was het een intro voor dit weekend, want het is ‘Pig Pickin’-weekend’ van vrijdag tot zondag. Dit schijnt één van de leukste weekenden van het jaar te zijn, met BBQ’s, feesten etc. dus daar ben ik erg benieuwd naar. Morgen hebben we ook onze conference home opener, dus het zou leuk zijn als we het Pig Pickin’ weekend met een winst kunnen openen om 2 uur s ’middags. Er zijn gratis Domino’s pizza en zonnebrillen bij de wedstrijd, dus we hopen veel toeschouwers hiermee te trekken.

 

 

 

Friday 09/23
Om 2 uur stond de wedstrijd tegen Christian Brothers University uit Memphis, Tennessee op het programma. Anderhalf uur van tevoren in de kleedkamer worden de sterke en de zwakke punten van de tegenstander op een rijtje gezet en wordt de opstelling bekend gemaakt. We zijn op zoek naar een goed vervolg op het weekend van vorige week met een goede wedstrijd op vrijdag (2-1 W) en een mindere 1e helft, maar goede 2e helft op zondag (3-1 L). We beginnen de wedstrijd slecht en krijgen een goal tegen uit een corner binnen vijf minuten. Daarna hebben we ons niet weten te herpakken en we verliezen de wedstrijd met 0-4. Iedereen was teleurgesteld, coach was gefrustreerd en conditietraining op dinsdag was al aangekondigd. In de avond zijn we als team nog even bij het Pig Pickin’ geweest, wat het verlies iets minder erg maakte.

 

 

 

Saturday 09/24
Vandaag staat volledig in het teken van Pig Pickin’. In de ochtend was er een BBQ-competitie, in de middag veel muziek en tentjes met (gratis) eten, en de dag werd afgesloten met een American Football wedstrijd om 7 uur. Wij waren er om ongeveer 4 uur met een deel van het team. Daarna met z’n allen naar de Football wedstrijd gegaan, die ze uiteindelijk makkelijk hadden gewonnen. Daarna was het avondeten en terug naar je kamer om je rust te pakken voor de volgende wedstrijd morgen. Omdat Pig Pickin’ tot in de nacht doorgaat met feesten, worden we ook nog gecheckt of we in onze kamer zijn door de assistent-coaches.

 

 

 

Sunday 09/25
Vandaag weer een wedstrijd. Dit keer speelden we veel beter, maar het resultaat bleef achter. Na een afstandsschot komen we vlak voor de rust op 0-1 achter. In het begin van de 2e helft hadden we veel kansen om terug in de wedstrijd te komen, maar de bal ging er niet in. Daarna gaven we het weg en na slordige fouten verliezen we de wedstrijd met 0-4. We hopen volgende week met twee lastige uitwedstrijden betere resultaten te boeken. We vertrekken donderdagavond richting Alabama voor de wedstrijd op vrijdag tegen UAH (University of Alabama-Huntsville) en spelen zondag uit tegen UWA (University of West-Alabama). Meestal reizen er 20 of 22 van de 30 speelsters mee.

 

KingsTalent wenst Anoucke veel succes met de wedstrijden on the road tegen University of Alabama-Huntsville en University of West-Alabama! Lees hier achtergronden van Anoucke:

Anoucke Baas sings at Delta State University, Cleveland, MS
Even voorstellen … Anoucke Baas (Delta State University

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.