Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Updates

Player of the Week – Ruben Stuiver (USF)

Player of the Week – Ruben Stuiver (USF)

Wat was het een indrukwekkend seizoen voor Ruben Stuiver. De goalie die deze zomer de overstap maakte van SC Heerenveen A1 naar University of San Francisco. Direct was hij bepalend voor de Dons. Met een vaste plek onder de lat werd hij kampioen in zijn Conference. Daarnaast kreeg hij een plekje in het team van All Rookie! Deze week kijken we over zijn schouders mee hoe het hem vergaat in de Nationals! 

 

 

 

Monday 13/11
Vandaag hadden wij de loting van de Nationals. We zijn afgelopen week kampioen geworden in de competitie! We hebben alles live gevolgd met zijn allen en we zijn geloot tegen Cal. We hebben in de voorbereiding al eerder tegen ze gespeeld maar helaas nipt verloren met 2-3 dus we zijn extra gemotiveerd om ze komende donderdag te verslaan in het knock-out tournament. Na de loting zijn we het veld opgegaan en hebben we getraind. Een lichte training aangezien we afgelopen zaterdag dus kampioen zijn geworden en we dit goed gevierd hebben, na de training heb ik op school gezeten voor een x-aantal uren studie.

 

 

 

Verder is maandags voor mij een relaxte dag waar ik vaak bij kom van het weekend en geen lessen heb.  Ik ben dan vaak in mijn dorm op de campus. Ik zit hier in een groot gebouw met allemaal andere Freshmen. Ik heb het hier erg naar mijn zin omdat er altijd studenten en vrienden van me om me heen zijn omdat we hier midden op de campus zitten.  Deze avond heb ik met een paar vrienden ook nog even bij ons basketball team gekeken die speelden hun 2e wedstrijd van het seizoen, altijd erg sfeervol en leuk.

 

Tuesday 14/11
Vandaag zijn we gestart met de voorbereidingen op Cal, zoals gezegd spelen we daar donderdag tegen. Naast de training heb ik de hele tijd op school gezeten van 1 tot 8. Wij kunnen ons rooster zelf maken en ik heb hem zo gemaakt dat ik alleen dinsdag en donderdag les heb. Aan het eind van de dag kreeg ik een berichtje dat mijn teamgenoot en ik zijn uitgeroepen in het Freshman team of the year. Wij waren daar beide erg blij mee aangezien het toch allemaal nieuw is hier voor ons alle twee (Bar komt uit Israel).

 

 

 

 

 

Wednesday 15/11
Vanochtend zijn we wakker geworden en hebben we met het team een ontbijt gegeten. Daarna werden we uitgezwaaid op school en werd ons succes toegewenst door de school. Cal is gelukkig maar 40 minuutjes hier vandaan dus we waren er snel. We hebben getraind op het wedstrijdveld en zijn daarna richting het hotel gegaan. We zitten hier momenteel in een super de luxe hotel aangezien de trainer het beter vond om ons hier te laten slapen voor de wedstrijd. Verder vandaag doen we niet zoveel.. We hangen een beetje rond in het hotel, doen wat huiswerk en kijken Netflix. In de avond zijn we uit eten geweest.

 

 

 

Thursday 16/11
Vandaag werden we wakker en hebben we gelijk een ochtendwandeling en stretch gedaan. Daarna hebben we gegeten en even later zijn we vertrokken naar het veld. Om 13.30 speelden we in Berkeley voor de eerste wedstrijd in het NCAA tournament. We speelden een zeer sterke wedstrijd als team en na een 1-0 achterstand vochten we ons terug tot een meer dan terechte 1-2 overwinning. We domineerden Cal eigenlijk de hele wedstrijd en we hadden nog wel een aantal goals meer kunnen scoren. Gelukkig zijn we door en maakt het verder allemaal niet meer uit. We keerden terug op de campus in de avond.

 

 

 

Friday 17/11
8.00 uur in de morgen stonden we met z’n allen alweer voor de ingang van de gym. De kleding was gewassen in de nacht en we vertrokken in de door de NCAA geregelde ‘vans’ richting het vliegveld. Terwijl ik dit schrijf zit ik in het vliegtuig richting Kentucky. We spelen zondag tegen de huidige nummer 4 van het land, Louisville. Volgens de trainers en teamgenoten belooft het een wedstrijd te worden om nooit te vergeten.

 

 

 

We spelen in een super gaaf stadion waar het geregeld een enorme heksenketel is en het word live uitgezonden op ESPN. Ik heb er nu al ontzettend veel zin in om deze wedstrijd te spelen!! Het wordt ook erg bijzonder om de faciliteiten daar te bewonderen aangezien het stadion onlangs een verbouwing van 30 miljoen heeft ondergaan. Dit word inmiddels de 5e staat die ik hier ga zien met het team.

 

Saturday 18/11
Vanochtend warden we later wakker, rond een uur of 11 hadden we ontbijt aangezien we met een tijdsverschil van 3 uur zitten. We proberen zo veel mogelijk in de San Francisco tijd te blijven. Na het ontbijt hebben we een training gehad in het stadion waar we morgen spelen. Het was een indrukwekkend complex. Inmiddels zijn we weer terug in het hotel waar we met zijn allen op de kamer aan het chillen zijn en een beetje huiswerk maken. Vanavond gaan we weer uiteten en dan zijn we klaar voor morgen!

 

 

 

Sunday 19/11
D-day! We werden rond een uur of 9 wakker waarna we hebben ontbeten en een wandeling/stretch gedaan. Terug in het hotel heeft Stephanie me behandeld aan m’n kuiten. Ze heeft ze los gemaakt en daarna heb ik aan een speciaal apparaat gezeten die ze Normatec noemen. Dit doe ik altijd voor wedstrijden, het geeft me een ontspannen en los gevoel. Daarna hebben we in het hotel pre-game meal gegeten en daarna hebben we een powernap gehad. Daarna was het tijd om richting het stadion te rijden. We hebben de wedstrijd helaas verloren met 3-2. Erg jammer maar we hebben niets om ons voor te schamen. We hebben de hele wedstrijd ons eigen spel gespeeld en veel kansen gecreëerd. Letterlijk tot aan de laatste secondes. Het mocht helaas niet zo wezen maar Louisville is landelijk een zeer grote school en het feit dat wij met hen kunnen concurreren is een goed teken. We mogen erg trots zijn op het resultaat wat wij met USF hebben neergezet. We hebben landelijke erkenning en hebben aangetoond dat we klaar zijn om meer te laten zien volgend jaar. Voor de school was dit een erg grote stap vooruit en hopelijk kunnen we het ‘program’ terug brengen naar een landelijke top school. Na de wedstrijd hebben we in een super de luxe restaurant gegeten waar we alles mochten bestellen wat we wilden wat resulteerde in meerdere voorafjes en een heerlijke grote steak! Daarna keerden we terug naar het hotel en de volgende morgen vlogen we terug naar San Francisco.

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.