Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Updates

Player of the Week – Maurits Gersen (MVC)

Player of the Week – Maurits Gersen (MVC)

Deze zomer verruilde Maurits Gersen het Utrechtse Kampong voor Missouri Valley College. Een geruisloze overgang waarbij hij direct een basisplaats heeft opgeeist in de formatie die op dit moment 2e staat gerankt op de landelijke ranglijst(!). Maurits neemt ons deze week uitgebreid mee in een week uit zijn American Dream. Een week waarin zijn eerste tentamens op het programma stonden en er opnieuw 2 cruciale wedstrijden in de strijd om de bovenste plekken, die recht geven op deelname aan het Conference Tournament, afgewerkt werden. Kortom een drukke week voor de Utrechter.

 

 

 

Monday 10/09
Een zware week stond voor de boeg. Met twee belangrijke wedstrijden in de conference en de midterm week ging van start. De midterm week in Amerika kan men zien als een soort van toetsweek in college. In deze week moet ik een aantal belangrijke toetsen maken. Dus helaas zal dit een week worden met wat stress en studie tot in de late uurtjes. Ik studeer hier business management, maar voordat je in Amerika aan je echte studie begint moet je eerst een aantal basisvakken afronden. Sommige van deze vakken lijken erg op middelbare schoolvakken. Daardoor heb je daar soms een voordeel mee. Maar je leert ook nieuwe dingen zoals op collegeniveau Engelse essays leren schrijven.

De maandag begon erg vroeg. Ik had mijn eerste klas om 9 uur. Gelukkig is mijn college op loopafstand van mijn appartement. Dus gelukkig hoefde ik niet al te vroeg op te staan. Ik woon daar samen met Geert Bijl, een Servische jongen en twee Amerikanen. Het is vaak heel gezellig in het huis maar af en toe ook wat chaotisch, maar dat hoort er allemaal bij ?. Ik was pas volledig klaar met mijn lessen om 2 uur en rond half drie hadden we een video analyse van de wedstrijd van Zaterdag. We wonnen 1-0 van Clarke University, maar we speelden geen goede wedstrijd. Dus bekeken we de beelden en werd ons gewezen op verbeter punten. Daarna hadden we een zware training want woensdag stond alweer William Penn university op ons te wachten. Medische faciliteiten zijn hier top geregeld, we hebben goede fysio’s die weten wat ze doen en wat het beste is om te herstellen. Ook wij maken hier gebruik van, bijvoorbeeld het ijsbad om te herstellen van zware trainingen. Na het avond eten moest ik helaas de bibliotheek in om een belangrijk essay af te maken en alvast een begin te maken met het studeren van de midterms.

 

 

 

Tuesday 10/10
Dit was een vrij relaxte dag. Ik had maar twee lessen, eentje om 10 uur en de andere om 2 uur. Tussendoor had ik genoeg tijd om aan de midterms te leren zodat ik dat later op de avond niet meer hoefde te doen. We hadden rond 6 uur training vandaag en tijdens deze training werd de tegenstander van morgen doorgenomen. Dit was William Penn University. Niet een van de zwaarste tegenstanders uit de conference maar een tegenstander die we zeker niet moesten onderschatten. Ons werd verteld om op bepaalde spelers te letten die gevaarlijk konden zijn. Voor ons als verdediging was een zware avond beloofd. Hun spits had in 11 wedstrijden al 12 doelpunten weten te maken. Tijdens de training werd wat positie spel gedaan en wat standaardsituaties geoefend. Na de training werd er onderling een FIFA-toernooi gespeeld.

 

 

 

Wednesday 10/11
Vandaag was het een hele koude dag. Het weer in Missouri schommelt heel erg en vandaag was de temperatuur zo’n 11 graden terwijl het de dag daarvoor nog 25 graden met zon was. Vandaag had ik dan ook de eerste Midterm. Gelukkig was het niet heel moeilijk en had ik goed gescoord op de toets. Ik had tot drie uur les en daarna ging de focus volledig op de wedstrijd die vanavond gespeeld zou worden. Eerst hadden we een gezamenlijk team diner en daarna zijn we gaan kijken bij ons dames elftal wat altijd voor ons speelt. Helaas hadden de dames verloren met 0-1. Daarna ging de focus op onze eigen wedstrijd. Vandaag was ook de nieuwe nationale NAIA-ranking uitgekomen en voor de tweede week op rij stonden we op nummer 2. Dit is altijd een enorme boost voor ons zelfvertrouwen, maar onze tegenstanders zijn ook altijd extra gebrand om ons te verslaan. Deze avond hadden we een hele gemakkelijke wedstrijd (anders dan verwacht) tegen William Penn. We wisten met 6-0 te winnen. Door deze winst staan we nog steeds bovenaan met Baker University dat tot nu toe ook al zijn wedstrijden had gewonnen in de conference.

 

 

 

Thursday 10/12
Vandaag stond de tweede midterm op het programma. Deze ging helaas wat minder goed dan ik had gehoopt maar gelukkig had ik wel al een aantal hoge cijfers gehaald door het jaar voor dit vak. De coach had ons vandaag een ‘’day off’’ gegeven zodat we ons ook konden concentreren op school, want heel veel spelers hadden een drukke week met veel toetsen. Desondanks de vrije dag ben ik na school met wat ploeggenoten de sportschool ingedoken om wat spieren te trainen. Daarna werd het weer blokken in de bibliotheek voor de laatste midterm toets van deze week.

 

 

 

Friday 10/13
Vandaag had ik dan de laatste midterm en deze ging gelukkig ook goed. Na school werden weer de wedstrijdbeelden bekeken van woensdag, op zoek naar verbeter punten van zowel individuele spelers als van het team in het algemeen. Ook werd er gekeken naar wat we erg goed deden in die wedstrijd en hoe we dat moeten vasthouden. Daarna hadden we weer een lichte training en voor de verandering trainde we op gras omdat onze tegenstander van zaterdag op een grasveld zou spelen. Wat we niet gewend waren. We zouden tegen Grand View spelen. Een goed team dat voor deze wedstrijd op plek 22 stond in de national ranking. Op onze school stond ook veel te gebeuren. Het was namelijk homecoming weekend. Dit betekent dat veel oud-studenten terugkomen naar hun oude college en dat veel ouders hun kinderen kwamen opzoeken. In Amerika wordt homecoming als heel speciaal gezien en worden er veel activiteiten georganiseerd. Zo speelde ons tweede team een wedstrijd tegen oud-spelers van Missouri Valley college. Er was in de avond ook veel gezelligheid op de college maar voor ons helaas niet omdat we de volgende dag vroeg moesten vertrekken voor de uitwedstrijd tegen Grand View. We hadden een busreis van 4 uur voor de boeg.

 

 

 

Saturday 10/14
Op zaterdag stonden we al vroeg klaar voor vertrek, totdat onze coach een bericht stuurde in onze facebook groep dat de wedstrijd was verplaats naar morgen. De reden was dat het de hele nacht had geregend en dat het grasveld niet bespeelbaar was. In plaats van de wedstrijd hadden we weer training op gras zodat we meer zouden wennen aan het gras in plaats van het kunstgras. Na de training hebben we met het team de American Football wedstrijd van onze college bekeken, wat erg leuk was om te zien. Er was weer een grote drukte op het college vanwege de homecoming. In de avond hebben we weer een onderling FIFA-toernooi gespeeld met teamgenoten. Helaas moesten we niet te laat naar bed omdat we de volgende ochtend om 7 uur zouden vertrekken naar Grand View.

 

 

 

Sunday 10/15
Om 7 uur vertrekken we dus naar onze uitwedstrijd. Normaal is het naar uitwedstrijden een grote drukte in de bus omdat iedereen erg opgewekt is en uitkijkt naar de wedstrijd. Nu in de vroege morgen was het erg stil in de bus omdat iedereen nog wat bij ging slapen. Na vier uur kwamen we aan bij Grand View University. Het grasveld was nog steeds erg nat en niet in hele goede staat maar dat mocht geen invloed hebben op onze prestaties. We begonnen de wedstrijd goed en kwamen met 0-1 voor. Maar daarna zakte het totaal in. We wisten niet onze snelheid te vinden die we normaal hadden en we wisten ook niet zoveel kansen te creëren. Misschien kwam het door het gras dat een groot aantal spelers daar moeite mee had maar dat mag nooit een excuus zijn. Geheel terecht hadden we de wedstrijd met 2-1 verloren. We sleepten er nog bijna een gelijkspel uit. In de laatste minuut kregen we een vrije trap en ik kreeg een kop-kans, hun keeper stond helaas goed opgesteld en wist de bal uit de bovenhoek te plukken. Het deed extra zeer dat we verloren. We waren het gevoel van verliezen helemaal vergeten nadat we al 12 wedstrijden dit seizoen ongeslagen waren. Door dit verlies zouden we onze 2e plaats in de national ranking verliezen. Gelukkig bleven we eerste staan in conference omdat Baker had verloren van William Penn. Dit was de meevaller van de dag maar vanaf nu zijn er geen fouten meer mogelijk omdat er meer concurrentie is bij gekomen.

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.