Stories

Terug naar het overzicht
Updates

Player of the Week (39) – Isis Cornelissen

Deze week neemt Isis Cornelissen ons mee in haar dagelijks leven als student-athlete aan Drexel University. Een week waarin ze haar eerste doelpunt scoort en Isis hoog bezoek krijgt uit Nederland!

Monday 09/18
Ik ben nu 42 dagen hier op Drexel en school is nog altijd niet begonnen. Drexel University heeft een systeem waarbij de semesters wat korter zijn dan op andere universiteiten waardoor school pas heel laat begint. De eerste schooldag is volgende week maandag, 25 september. Deze week is ‘welcome week’ een soort van introductie week voor alle eerstejaars, de ‘freshmen’. Tijdens deze week zijn er allemaal activiteiten en evenementen gepland op en rondom de campus om mensen te leren kennen en om de campus te leren kennen. Door trainingen en wedstrijden kunnen wij helaas niet aan alle activiteiten meedoen maar een aantal activiteiten is verplicht dus daarvoor krijgen we dan vrij van training.
Maandagen zijn onze vrije dagen, onze ‘off-days’. Dan hebben we geen training, omdat we op zondag een wedstrijd hebben gehad. Onze wedstrijden zijn op vrijdag en zondag en we trainen op dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag in de ochtend. Omdat school dus nog niet is begonnen heb ik nog niks hoeven missen vanwege mijn hockey, maar tijdens school zal dit wel een paar keer het geval zijn. De uni heeft hiervoor regelingen en er wordt in ieder geval met trainingen rekening gehouden met roosters van alle sporters.
Vandaag is dus een vrije dag van hockey maar omdat we gisteren hebben verloren hebben we van de coach een soort van ‘huiswerk’ gekregen, we moeten delen van de wedstrijd terugkijken en analyseren. Er wordt hier heel veel gebruik gemaakt van videomateriaal. Ook ter voorbereiding op wedstrijden wordt er veel gekeken naar videobeelden van het team waar tegen we moeten spelen en we kijken veel van onszelf terug om dingen te verbeteren.
Wel waren er vandaag een aantal activiteiten vanwege de introductie week, een van die activiteiten was voor alle eerstejaars ‘student-athletes’ dat zijn de studenten die ook in een van de schoolteams zitten. Hier heb ik wat andere sporters leren kennen, ook wat meer internationale mensen dus dat was wel leuk.
Ook heb ik weer met m’n ouders gebeld vandaag, ik praat iedere dag met ze via bijvoorbeeld WhatsApp maar ik probeer ook zoveel mogelijk met ze te bellen. ’s Avonds ben ik wat wezen eten op campus met een paar teamgenoten.

Tuesday 09/19
Omdat school nog niet begonnen is zijn onze ochtendtrainingen nu nog om half 8. Als school straks begint moeten we om kwart over 6 ’s ochtends trainen, vóór school. Vandaag hadden we dus om half 8 training. Een paar andere eerstejaars en ik moesten alleen wat eerder weg vandaag vanwege verplichte activiteiten van de introductie week. Verder was vandaag een rustige dag. De training ’s ochtends was best wel intensief omdat we afgelopen zondag dus verloren hadden en de coaches niet echt blij waren. Verder heb ik vandaag niet heel veel gedaan, wat uitgerust en gechilld met een paar teamgenoten.

Drexel ligt midden in Philadelphia, het centrum is niet ver en er zijn gebouwen voor bepaalde faculteiten in het centrum daarom is er een shuttlebus waar wij als studenten gratis gebruik van kunnen maken om in het centrum van de stad te komen. Dit is erg handig en leuk omdat er in het centrum van de stad veel te doen is, daar zijn de winkels, de bezienswaardigheden en meer eetplekjes.
Verder zit mijn broer ook nog steeds hier in Amerika sinds ik hier ook ben (25 juli). Eerst waren we met het gezin op vakantie hier en daarna hebben ze mij afgezet. Mijn oudste broer is ook in Amerika gebleven vanwege vakantie en zijn relatie. Hij verblijft in de staat North Carolina, dat ligt ook aan de oostkust van Amerika maar een stuk zuidelijker. De afgelopen dagen hebben we geregeld en afgesproken dat hij komend weekend naar Philly komt om mij op te zoeken en een wedstrijd te komen kijken dus dat is een leuk vooruitzicht!

Wednesday 09/20
Vandaag hadden we weer een vroege, intensieve training om half 8. Het veld is niet op de campus zelf dus er is een shuttlebus die er naartoe rijdt. Deze rijdt op vaste tijden en het duurt ongeveer een kwartier om met de bus naar het veld te gaan. Daarom moeten we nu iedere ochtend om half 7 de bus nemen dus rond 6 uur opstaan. Nu school nog niet is begonnen is dat nog wel te doen, we hebben nog geen huiswerk dus op tijd naar bed gaan lukt wel. Als school straks begint krijgen we het en veel drukker en de trainingen worden vroeger dus dat wordt een stuk vermoeiender… We hebben iedere dag ongeveer 2,5 uur training, soms iets langer, heel soms iets korter. Vandaag waren we rond 10 uur klaar en zijn we ook weer met de bus teruggegaan naar campus.

’s middags had ik weer een verplichte bijeenkomst in verband met de introductie week. Dit keer was het een bijeenkomst met alle studenten die dezelfde ‘academic advisor’ hebben als ik, dit is een soort van mentor die helpt met het kiezen van de juiste vakken, het in elkaar zetten van je rooster etc.
’s Avonds wezen eten met twee teamgenoten. We kwamen er tijdens het eten achter dat er een soort van marktje opgezet was waar je gratis dingen kon krijgen voor op je kamer. Ze gaven zelfs gratis vissen weg, die hebben we dan ook alle 3 een meegenomen haha.
Daarna nog wat gechilld met een paar mensen. Weer niet al te laat naar bed gegaan want de volgende dag moest ik weer om 6 uur opstaan en vol energie gaan trainen.

Thursday 09/21
Vandaag was de training iets minder zwaar dan de andere dagen omdat we morgen een wedstrijd hebben. De dag voor een wedstrijd hebben we een training die gericht is op de wedstrijd en de tegenstander van de volgende dag. Zoals ik al eerder noemde wordt er hier veel gebruik gemaakt van videomateriaal, ook van tegenstanders. Dingen zoals verdedigende en aanvallende corners worden geanalyseerd en bijvoorbeeld de druk die de tegenstander gebruikt of hoe ze uitverdedigen. Vandaag was dus zo’n voorbereidende training op morgen. Onze tegenstander van morgen is Monmouth University, een universiteit in het noorden van New Jersey. New Jersey is de staat die grenst aan Pennsylvania waar Philadelphia in ligt. De training van vanochtend was dus iets relaxter maar wel nuttig.

Na de training ’s middags niet zo heel erg veel gedaan. Vandaag waren er geen verplichte activiteiten van de intro week, wel was er van alles te doen alleen we waren allemaal vrij moe dus niet echt aan een activiteit mee gedaan.

’s Avonds was er een voetbalwedstrijd van ons meiden voetbalteam. Hier ben ik met een paar teamgenoten naartoe geweest om ons vrouwen voetbalteam aan te moedigen. Er waren veel supporters dus er hing een leuke sfeer. De wedstrijd was spannend en na de verlenging was het nog steeds 1-1 en dus eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. De regels van ‘college soccer’, voetbal op de universiteiten is anders dan de regels in Nederland. Zo hebben ze geen wissellimiet en gaan ze over in verlenging bij een gelijkspel, maar een wedstrijd kan wel nog in een gelijkspel eindigen als er ook in de verlenging niet meer gescoord wordt. Het was dus wel erg spannend, helaas wist ons team de overwinning net niet binnen te halen.

Friday 09/22
Gameday! Vandaag was de wedstrijd tegen Monmouth University, uit om 4 uur ’s middags. De gezamenlijke voorbereiding begon om 12 uur met een ‘pregame meal’; een lunch met het team en de coaches. Na het eten hadden we ook meteen onze bespreking ter voorbereiding op de wedstrijd. Hierin werden alle punten herhaald waarop we ons moesten focussen, welke druk wij gingen spelen en hoe de opstelling zou zijn. Ik had een basisplek vandaag op het middenveld. Ondanks dat ik hier kwam als een verdedigster zet de coach me ook vaak in als middenveldster. Na het eten en de bespreking vertrokken we richting West Long Branch in New Jersey, dit was ongeveer 1,5 uur rijden met de bus. Voor iedere uitwedstrijd hebben we een touringcar voor alleen ons team en de coaches, iedereen heeft dus genoeg ruimte om te zitten en om spullen kwijt te kunnen. Eenmaal aangekomen bij Monmouth zijn we eerst de kleedkamer ingegaan om om te kleden en ons klaar te maken. Onze warming-up duurt altijd 35 minuten. Na een goede warming-up waren we klaar voor de wedstrijd, iedereen had er vertrouwen in.
Na een wat mindere eerste helft stonden we in de rust helaas met 2-0 achter. Na een peptalk en reorganisatie van de coach begonnen we weer met volle moed aan de tweede helft, we waren niet van plan om het zomaar weg te gaan geven. De eerste goal in de tweede helft kwam dan ook van onze kant, ik scoorde mijn eerste goal voor mijn nieuwe team! Helaas was dit achteraf alleen voor de eer want Monmouth wist nog twee keer te scoren wat de wedstrijd deed eindigen in een 4-1 eindstand. Ondanks dat we hard hadden gewerkt en ook geen slechte wedstrijd hadden neergezet was het verlies toch groter dan nodig. Een positief punt van de avond was dat mijn broer aan kwam in Philly, en natuurlijk dat ik mijn eerste goal had gescoord.

Saturday 09/23
Na een korte nachtrust door activiteiten van de intro week en de aankomst van mijn broer moesten we vanochtend weer om half 10 trainen. De coach was niet blij met het verlies van gisteren maar omdat we morgen weer een wedstrijd hebben was de training vooral gefocust op de wedstrijd van morgen en we bleven niet te lang in het verlies van gisteren hangen. Het was vooral een voorbereidende training op de wedstrijd van morgen, net zoals de donderdag training.
’s Middags ben ik dingen gaan doen met m’n broer. Ik heb hem dingen in Philly en op campus laten zien. Het was erg gezellig en het was toch wel fijn om weer iemand van thuis in het echt te zien. Ook de avond heb ik samen met mijn broer doorgebracht, we zijn uiteten geweest en wat rond campus gelopen. Daarna heb ik mijn rust gepakt om de volgende dag weer vol energie aan de wedstrijd te kunnen beginnen.

Sunday 09/24
Weer een Gameday! Vandaag hadden we een thuiswedstrijd om 12 uur ’s middags.
Onze dag begon met een gezamenlijk ontbijt om half 9 en een gezamenlijke video analyse van de tegenstander van vandaag, Bucknell University. Rond 10 uur vertrokken we met auto’s naar het veld, in het weekend rijdt de shuttlebus niet dus rijden er een aantal teamgenoten die een auto hebben. Onze voorbereiding bij thuiswedstrijden is altijd hetzelfde; Iedereen is ongeveer 2 uur voor de aanvang van de wedstrijd in de kleedkamer. Iedereen maakt zich klaar en degenen die getapet moeten worden of andere behandeling nodig hebben van de fysio hebben hier dan ook nog even tijd voor. 3 kwartier later (1 uur en 15 minuten voor de aanvang van de wedstrijd) komen de coaches de kleedkamer in voor de bespreking. De tactiek wordt herhaald en de startopstelling wordt bekend gemaakt. Ik had weer een basisplek verdiend. 50 minuten voor het begin van de wedstrijd gaan we het veld op, vandaag was dat dus 10 over 11. Onze warming-up is altijd hetzelfde, maar bij thuiswedstrijden hebben we onze eigen muziek en ons eigen veld is toch altijd nét wat fijner.
Het was een warme dag hier in Philadelphia, toen de wedstrijd begon om 12 uur ’s middags was het ongeveer 30 graden en het zou dus nog warmer worden en de zon scheen al volop. Ondanks dat wisten wij de score te openen, helaas werd het niet heel veel later al weer gelijk. De ruststand was dan ook 1-1. In de tweede helft waren we vastberaden en kwamen we dan ook weer op voorsprong door een strafcorner. Helaas was dit wederom niet genoeg want een aantal minuten voor tijd scoorde de tegenstander ook weer, 2-2… Hier zijn de regels zo dat je niet kunt eindigen in een gelijkspel, dus de 2-2 betekende verlenging. De verlenging wordt gespeeld volgens het ‘golden goal’ principe, wie het eerst scoort wint en dan is de wedstrijd klaar. Alleen speel je de verlening maar met 7 tegen 7 (inclusief keeper). Maar de 30 extra minuten waarin nog altijd niet gescoord was gingen we over in shootouts, deze zouden de winnaar bekend maken. Na meer dan 100 minuten gespeeld te hebben in 32 graden en volle zon wisten wij dan toch de overwinning binnen te slepen!