Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews Parents

Peter Trauschke: “Haar speelstijl past goed in Amerika”

Peter Trauschke: “Haar speelstijl past goed in Amerika”

Voetbalster Annabel Trauschke zit al een tijdje in Amerika, waar ze voetbalt voor Blue Mountain Christian University. Al vanaf het eerste moment past ze hier als voetbalster en heeft ze het goed naar haar zin. Mede hierdoor waren haar prestaties in het afgelopen seizoen erg goed, ziet ook haar vader Peter.

Op de vraag hoe het met Annabel gaat in Amerika, antwoordt Peter dan ook erg positief. Peter: “Heel goed. Ze is vanaf dag één heel goed opgevangen. Ze kwam geblesseerd aan, maar na een paar weken kon ze meetrainen en heeft ze alle wedstrijden kunnen spelen. Qua voetbal en qua school gaat het erg goed. Ze heeft een productief seizoen met veel assists en veel doelpunten achter de rug. Ze is vooral een harde werker met een goede conditie, een echte teamspeelster. Dat ligt dus heel dicht bij de Amerikaanse sportmentaliteit en dus past ze wel goed in het voetbal daar.”

Ondanks deze goede verhalen was het voor Peter in het begin wel lastig om Annabel naar Amerika te zien vertrekken. “Ze was achttien jaar toen ze naar Amerika ging, super ver weg en natuurlijk tijdsverschil. Ik ben met mijn oudste dochter en mijn vader naar haar toe gegaan in oktober om te kijken waar ze nu is en haar vrienden te ontmoeten. Dat was wel geruststellend en sindsdien is het ook gewoon helemaal prima voor ons. Maar ik ben ook wel weer blij dat ze over zes weken weer terug naar Nederland komt en een tijdje hier is!”

Vader (links) en zus (rechts) van Annabel (midden) op bezoek in Mississippi na een wedstrijd.

Gelukkig kunnen familieleden toch wat meekrijgen van de sportieve prestaties. “Wat onwijs tof is, is dat we alle wedstrijden live kunnen volgen. De scholen hebben vaak een livestream waardoor we fijn samen met een zak chips op de bank haar wedstrijden kunnen kijken. Op een gegeven moment hadden we met haar afgesproken dat ze zou zwaaien als ze zou scoren en ze scoorde ook nog. Echt mooi dat ze toen even naar de camera zwaaide en dat voelt dan toch als contact, echt heel leuk!”

Maar niet alleen op sportief gebied gaat het goed, ook op persoonlijk gebied ziet Peter al een goede ontwikkeling. “Annabel is altijd wel iemand geweest die zichzelf wist te redden. Maar nu regelt ze zoveel zelfstandig en ze is nu super goed in de taal, ze is als persoon echt gegroeid en daar volwassen in geworden. En als speelster zie ik nu dat ze in het veld ook meer coachend sterk is en zichzelf meer laat gelden.”

Echter zijn er nog steeds dingen die aan de andere kant van de wereld anders zijn dan in Nederland, Peter geeft hier een opvallend voorbeeld van. “Heel veel mensen in de omgeving waar Annabel nu woont, Missisippi, lopen gewoon met wapens rond. Je kan ze overal kopen en in een restaurant hebben mensen ze gewoon in hun zak. Annabel was een keer op een feestje en toen was er iemand die aan haar vroeg of ze een mitrailleur in haar bezit had. Dat soort dingen zijn voor ons heel erg onbekend natuurlijk. Blijkbaar is dat een goede openingszin daar denk ik, heel apart!”

Ook vertelt Peter iets over wat Annabel wil behalen in Amerika. “De doelen die ze heeft is wel naar een hoger niveau team toe. Ze voetbalt nu al wel op goed niveau, maar wil toch nog wel een stapje zetten. Daar moeten we nog over nadenken hoe we dat gaan doen. Maar eerst wil ze met haar team de play-offs halen, dat is ze nog niet gelukt.”

“Na haar avontuur weet ik niet of ze echt een speelster is voor de Nederlandse top. Als voetbalster past ze goed in Amerika, Engeland of Duitsland en in Nederland is het toch meer technischer georiënteerd. Mocht ze eerst in Amerika op een hoger niveau terechtkomen dan gaan we wel serieus nadenken over de nabije toekomst. Mochten we een stap overwegen voor het nieuwe seizoen dan zal KingsTalent hier weer een rol in gaan spelen.”

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.