Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Awards

PBC All-Conference – Yesin van der Pluijm

PBC All-Conference – Yesin van der Pluijm

Yesin van der Pluijm is gekozen in het All-Conference-team van de Peach Belt Conference. De spelverdeler van Young Harris College heeft zijn tweede seizoen er net opzitten in Amerika. Yesin werd in zijn eerste jaar ook al gekozen in het All-Conference-team en dat kunstje herhaalde hij dus. Ondanks een goed seizoen werd Young Harris afgelopen vrijdag toch uitgeschakeld in de halve finale van het Peach Belt Tournament. 

 

Yesin was afgelopen seizoen net als vorig seizoen het hele seizoen basisspeler. Hij miste dit seizoen slechts één wedstrijd en dat was ook nog eens de meest belangrijke tegen Francis Marion in de halve finale van het Peach Belt Tournament. Het voetbalteam van Young Harris zal mede door het gemis van hun nummer ‘4’ hebben verloren. Voor Yesin zal het extra zuur hebben gevoeld, omdat hij geen invloed kon uitoefenen op de einduitslag. Toch mag Yesin terugkijken op een goed seizoen.

Nadat de eerste wedstrijd van het seizoen nog afgelast, was op 5 september Emmanuel de eerste tegenstander van het seizoen en die werden gelijk met een duidelijke 4-0 nederlaag naar huis gestuurd. De drie wedstrijden die hierop volgden werden ook stuk voor stuk in winst omgezet: 5-0, 3-1, 2-1. Na vier overwinningen werd tegen Lenoir-Rhyne voor de eerste keer verloren, maar wel nipt met 1-0. De eerstvolgende wedstrijd tegen North Greenville gold als sportieve revanche voor Young Harris en Yesin liet zich ook gelden door twee keer te scoren. Dit betekende ook gelijk de eerste twee goals van het seizoen voor Yesin, die als verdedigende middenvelder niet heel vaak scoort. Het werd uiteindelijk maar liefst 8-1. Na twee nieuwe nederlagen volgde de beste serie van Young Harris. Zeven keer werd er achter elkaar gewonnen en met heel veel vertrouwen werd er naar het Peach Belt Tournament toegewerkt.

 

Door zeven keer op rij te winnen, won Young Harris tussendoor ook nog het Regular Season in de Conference. Zes keer winnen en slechts nederlaag was voldoende voor het kampioenschap, maar uiteraard wilde Young Harris het Tournament ook winnen. Bij afwezigheid van Yesin ging het uitgerekend tegen Francis Marion mis. De laatste wedstrijd van het Regular Season won Young Harris met 1-0 nog, maar toen er om de prijzen gespeeld werd, werd er verloren helaas. Het seizoen is voor Yesin toch positief geëindigd met een persoonlijke onderscheiding. Tevens kreeg Yesin eerder dit seizoen een onderscheiding, doordat hij het academisch ook heel goed doet. Wij zijn trots op je prestaties Yesin!

Wil je weten welke talenten ook een award hebben gewonnen? Bekijk eens ons nieuwsoverzicht, hier kun je alle andere award-winnaars terugvinden.

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.