Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Op bezoek bij Cuse: “Het is net zoals in de films!”

Op bezoek bij Cuse: “Het is net zoals in de films!”

Deze zomer vertrekt Pleun Lammers naar Syracuse, New York om hier haar sport te combineren met een studie. Ze verruilt het vertrouwde nest voor het grote avontuur! In februari was ze al uitgenodigd door haar team om de school te komen bezoeken. “Het was net zoals in de films!” Pleun kan niet wachten om op 30 juni op het vliegtuig te stappen.

 

 

 

 

Hee Pleun, kun je jezelf even voorstellen? Wie ben je, waar kom je vandaan wat doe je voor sport en waar heb je gespeeld?
Hey! Ik ben Pleun en ben 18 jaar. Ik begon toen ik 6 jaar was met hockeyen en dat doe ik nu dus al 12 jaar. Ik begon bij HC Ypenburg en toen verhuisde we naar Doetinchem waar ik 3 jaar hockeyde. Toen ik 14 was kwam ik bij Oost Nederland en via die coach ben ik bij Wageningen terecht gekomen waar ik 3 jaar in de landelijke competitie speelde. Afgelopen jaar heb ik bij Amsterdam in de MA1 gespeeld.

 

 

 

Wat kun je ons vertellen over je toekomstige team en universiteit? Heb je al contact met de coach of teamgenoten en wat voor opleiding ga je volgen?
Aankomende zomer ga ik studeren en hockeyen bij Syracuse University in het Noorden van de staat New York. Ik ben in Februari langs geweest om de Universiteit te bezoeken en heb dus ook al kennis gemaakt met mijn teamgenoten en coaches waar ik nu ook regelmatig contact mee heb. We hebben een Snapchat groep waar dagelijks wel foto’s in gestuurd worden. Dit vind ik heel erg fijn, want zo leer je iedereen al een beetje kennen. Ook kom ik met 2 Nederlandse meisjes in het team waar ik eind juni ook samen mee naar Amerika vlieg. Ik ga in de zomer beginnen met summer school, ik weet nog niet welke richting ik ga studeren, maar in Amerika heb je de mogelijkheid om dat op een later tijdstip te bepalen.

 

 

 

Hockeyen in Amerika is net wat anders dan in Nederland, zo zijn ze allemaal fysiek wat sterker en minder tactisch. Bereid je je hier al op voor en zo ja wat doe je dan?
Ik heb het van mezelf iets meer van de technische en tactische kwaliteiten dan van de fysieke kant. Ik heb van de coaches dus ook al een trainingsschema gekregen om me zo daar dan ook zo goed mogelijk op voor te bereiden. Ik doe nu 2 keer krachttraining in de week. Ik ben fysiek (nog) niet zo sterk, dus het kost wat tijd, maar ik merk nu al verschil 🙂

 

In Nederland is de reistijd naar een uitwedstrijd maximaal 3 uur, in de VS is dit veel meer. Weet je al waar je allemaal gaat spelen en hoe je hier naartoe gaat?
Ik weet al wel waar ik ga spelen en ga ook wat oude teamgenootjes tegenkomen die bij andere universiteiten gaan studeren en hockeyen. De meeste wedstrijden zullen in het Oosten zijn, waar we met de bus heen kunnen, maar er zijn ook wat wedstrijden in het Westen en dan gaan we met het vliegtuig.

 

 

 

Je speelt nu zelf al bij een mooie club, maar met welke top speler of speelster zou je je speelstijl vergelijken?
Dat vind ik een hele moeilijke vraag, want ik kan mezelf (nog) niet vergelijken met een tophockeyster, maar ik bewonder de stijl van Eva de Goede heel erg en als mijn spel al een beetje in de buurt zou kunnen komen dan ben ik daar heel blij mee! 😉

 

Pleun field hockey is niet de grootste sport in Amerika, ben je ook geïnteresseerd in andere Amerikaanse sporten zoals basketbal of honkbal?
Toen ik in februari langs ben gegaan ben ik gaan kijken naar een basketbal wedstrijd, Syracuse University tegen Boston University. Het was echt super gaaf, echt net als in een film. Ik ben zeker van plan om meer wedstrijden van verschillende sporten van de universiteit te bekijken.

 

 

 

Voor elke wedstrijd wordt er het Amerikaans volkslied gespeeld, wat vind je hiervan en ben je de tekst al een beetje aan het oefenen?
Haha ik heb het volkslied nog niet geoefend, maar wel al een aantal keer gehoord, dus denk als hij opstaat ik wel een aantal woordjes mee kan zingen.

 

Er gaat natuurlijk in korte tijd veel veranderen, wat ga je het meest missen aan Nederland en waar kijk je het meest naar uit in de VS?
Ik ga mijn vrienden en familie natuurlijk erg missen, maar gelukkig heb je tegenwoordig social media en je kan FaceTimen waardoor je alsnog elkaar kan zien. Ik kijk er enorm naar uit om nieuwe vriendinnen te maken en behandeld te worden als een echte proffessional.

 

 

Weet je al wanneer je exact naar Amerika vertrekt en heb je al plannen om iets toeristisch te gaan doen wanneer je daar bent?
Ja, ik vertrek 30 juni al naar de VS, ik ga namelijk summer school doen, zodat ik m’n engels kan verbeteren, ook kan ik zo alvast een beetje wennen en iedereen beter leren kennen en we zullen al volop gaan trainen, dus in eerste instantie is er waarschijnlijk nog geen tijd voor iets toeristisch, maar ben zeker van plan om dat wel te gaan doen zo gauw ik daar tijd voor heb.

 

 

 

Wij willen je hartelijk bedanken voor je tijd en je succes wensen in Amerika. Als laatste wil ik je vragen hoe jij de samenwerking met ons naar het uiteindelijke tekenen van je contract zou beschrijven.
Het was heel fijn, omdat jullie al vaker dit proces hebben doorlopen en mij goed hebben begeleid in alle fases. Van het eerste contact tot het uiteindelijk tekenen van het contract en ook de hulp daarna met administratieve en praktische zaken.

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.