Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Montreat College hengelt toptalent Melle Rekvelt binnen

Montreat College hengelt toptalent Melle Rekvelt binnen

Het scoutingssysteem van Montreat College verdient een dikke pluim voor het binnenhalen van Melle Rekvelt. De 17-jarige doelpuntenmaker heeft een overeenkomst getekend en zal na het behalen van zijn vwo-diploma de overstap maken naar de college, gelegen in North Carolina.

 

Ondanks zijn nog jonge leeftijd heeft Melle al een aardige reputatie opgebouwd op de Nederlandse velden. Nadat hij op zesjarige leeftijd start bij zijn vereniging VS’97 groeit hij al snel uit tot een echte goalgetter. Het duurt dan ook niet lang voordat de spits in het vizier komt van de KNVB, die hem in het seizoen 2012-2013 toevoegt aan het talententeam. Met deze kwalitatief uitmuntende ploeg strijdt Melle tegen de jeugdteams van diverse profclubs en talententeams van andere landen, zoals het U18-elftal van Canada.

Nadat hij ook in het talenteam de doelpunten aaneenrijgt staan de clubs voor hem in de rij. Uiteindelijk weet ADO Den Haag de spits uit Rotterdam los te weken en speelt hij in het seizoen 2015-2016 voor het U17-elftal van de club, uitkomend in het hoogste jeugdniveau: de Eredivisie. Met Melle in de punt van de aanvalslinie neemt Den Haag het op tegen jeugdploegen van ’s werelds beste clubs, waaronder Tottenham Hotspur en Paris Saint Germain.

 

Ondanks een zeer sterk gemiddelde van één doelpunt in elke twee wedstrijden (17 uit 34), voelt Melle zich toch niet helemaal thuis in het geelgroen van Den Haag. De aanvaller wil het liefst spelen op de nummer negen positie. Als Quick Boys lucht krijgt van de situatie laat de club uit Katwijk er geen gras over groeien. De club van onder andere Feyenoord-legende Dirk Kuyt belooft Melle de gewenste spitspositie en de jonge aanvaller betaalt het vertrouwen direct terug met 23 doelpunten in 30 wedstrijden in zijn eerste seizoen. Aanleiding voor NEC Nijmegen om te polsen of Melle openstaat voor een terugkeer naar een betaald voetbal organisatie. Dit maal besluit de aanvaller echter zijn studie de voorkeur te geven, wat hem dus een contract in Amerika heeft opgeleverd.

Bij de Montreat College Cavaliers worden de lijnen uitgezet door Head Coach Michael Bruce, voormalig professioneel voetballer in Schotland. De manager van de Cavaliers begint komend seizoen aan zijn vijfde jaar in Montreat, North Carolina. Afgelopen seizoen kende de ploeg van Bruce een wisselvallig jaar met elf maal winst en negen maal verlies. Ook in de conference wist de getalenteerde groep niet te overtuigen. Van de twaalf wedstrijden werden er vijf gewonnen en zeven verloren. Volgens de oefenmeester van de Cavaliers is Melle de schakel die zijn equipe het afgelopen jaar miste, en daarom onnodig punten verspeelde. Met de doelpuntenmaker in de gelederen verwacht Bruce komend seizoen de Appalachian Athletic Conference naar zijn hand te zetten: ‘’We zijn erg verheugd met de komst van Melle in ons programma aankomende zomer. Melle voegt enorm veel kwaliteit toe op het veld. Hij heeft echt een neusje voor de goal en een groot werkvermogen, waarvan ik denk dat het een positieve invloed zal hebben op de rest van de ploeg.’’

KingsTalent weet zeker dat Melle een grote rol gaat spelen voor het men’s soccer team en wenst hem veel succes in plezier in Amerika!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.